Waaruit bestaat een basisgarderobe?

waaruitbestaateenbasisgarderobe

 

Veerle Biront is kleur- en kledingstijladviseuze en heeft als motto: “We hebben niet veel kleding nodig, maar wel de juiste kleding.” Deze keer legt ze ons uit waar een goede basisgarderobe uit bestaat.

Om te bouwen aan je ideale garderobe is het belangrijk om bij de basis te beginnen. Je basisgarderobe is het fundament van je ideale garderobe.

Basisstukken heb je nodig om makkelijk en goed te combineren. Als eenmaal je basisgarderobe is samengesteld, ga je je garderobe verder personaliseren en uitbouwen tot jouw eigen, unieke garderobe.

 

Investeer in een goede basisgarderobe, het is het waard

 

WAARUIT BESTAAT DE BASISGARDEROBE?

De basisgarderobe bestaat uit kwalitatieve kledingstukken die je een aantal seizoenen achter elkaar draagt. Ze vervelen niet snel en hebben een perfecte pasvorm.
Je basis is neutraal qua kleur, tijdloos en combineert moeiteloos met trenditems.
Denk aan een mooie kasjmier trui, een klassieke blouse of een blazer.

Hou rekening met de volgende aspecten bij het samenstellen van je basisgarderobe:

1. Basiskleuren

Basiskleuren combineren zich makkelijk met andere kleuren. Denk zowel aan donkere als lichte kleuren afhankelijk van je kleurkarakteristiek.

  • Koele kleurtypes: wit, blauw, grijs, zwart, mauve, …
  • Warme kleurtypes: bruin, kaki, camel, creme, olijf, …

ea976348d6b415ec41362903c02a2b41

2. Kwalitatieve stoffen en perfecte pasvorm

Omdat je lange tijd plezier wil hebben van je basisgarderobe, is het slim te kiezen voor kwaliteit en een perfecte pasvorm. Stoffen die hun kwaliteit, pasvorm en kleur behouden; ook na een aantal wasbeurten.

3. Effen kledingstukken

Effen kleding is tijdloos en combineert makkelijker dan prints. Kies daarom effen kledingstukken voor je basisgarderobe en hou de prints als aanvulling.

4. Tijdloos

Ook zo weg van de oversized trend of vind je die culotte helemaal te gek? Trends zijn erg leuk om je garderobe mee op te leuken, maar als basis is het slim om te kiezen voor tijdloze modellen.

Schermafdruk 2015-09-28 16.12.49

De checklist: wat ontbreekt nog?

Download gratis mijn checklist basisgarderobe.

Hoeveel je nodig hebt, hangt af van wat jij prettig vindt, maar neem het niet te ruim. Het gaat om je basis, niet je complete garderobe. Tenzij je kledingstijl “Basic – Minimalistisch” is.

Hou je niet van zwart, dan is de LBD Little Black Dress, geen item wat thuishoort in je basisgarderobe. Maar wellicht een jurk in een andere basiskleur. Of hou je van broeken en minder van jurken, kies dan voor een mooie pantalon of andere broek in jouw basiskleur. Een mooi paar leren schoenen en leren tas mogen niet ontbreken in je basisgarderobe.

Je kledingstijl vertaalt zich ook in je basisgarderobe. Zo droeg ik vroeger weinig blouses, terwijl ik het nu juist heel leuk vind. Een witte blouse behoort inmiddels ook tot mijn basisgarderobe.

Wat mag er volgens jou absoluut niet ontbreken in je basisgarderobe? Wat mis jij nog in je basisgarderobe?

Meer inspiratie?
Check mijn Pinterestboard: BASISGARDEROBE

 

Heb jij ook het gevoel dat je geen goede basisgarderobe hebt? Dat je het lastig vindt om leuke combinaties samen te stellen? Dat je garderobe eenheid mist omdat je eigenlijk koopt wat je leuk vindt zonder te weten wat er in je kast hangt?

Het samenstellen van je basisgarderobe is onderdeel van de individuele garderobecheck bij jouw thuis.
Heb je vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact op.

foto credits: 1, 2

Bron: www.hautecouleur.nl

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

3 thoughts to “Waaruit bestaat een basisgarderobe?”

  1. Ik probeer dit ook, maar als moeder van vier, huisvrouw en fietster (geen rijbewijs) heb ik toch echt wel meer kleding nodig voor allerlei weersomstandigheden… Daar komt dan nog bij dat ik een minimaal budget heb en een grote maat…pffft! Tips??

  2. Waar kan ik kleding kopen die kwalitatief erg goed en mooi is en ook lang mooi blijft? (wat duurdere eruit ziet enz.) eigenlijk wat bij punt 2 beschreven wordt.

Laat hier je reactie achter!