De minimale kledinglijst voor mannen (zomer)

Deze website is in eerste instantie voor de vrouwen bedoeld, maar ik weet dat ook mannen meelezen. En daarnaast zijn het vaak ook (ik weet het, niet altijd) de vrouwen die zich bemoeien met de herengarderobe.

Daarom op veler verzoek hierbij de minimale kledinglijst voor mannen voor de zomer. Wat heb je in de kast hangen? Wat kan er weg en moet er ook wat bij? Wat voor kleding voor de zomer is handig om in de kledingkast te hebben als je een voor minimale garderobe gaat? Natuurlijk kan het nóg minimalistischer, maar ik heb geprobeerd de kledinglijst zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen en tóch enigzins heel minimaal.

Hoe je kledinglijst eruitziet verschilt natuurlijk per persoon. Het hangt af wat voor werk je hebt, hoe vaak je de was doet en wat je fijn vindt om te dragen. Houd je niet van overhemden, dan doe je daar t-shirts voor in de plaats.  Houd je niet van spijkerbroeken? Dan doe je daar een ander soort broek voor in de plaats. Ik raad je aan om zo je persoonlijke garderobe-lijst te maken en je kledingkast daar stapje voor stapje op aan te passen. Heb je aan 3 t-shirts te kort? Doe er dan een paar bij. Bekijk wat voor jou handig is.

Maak hier je persoonlijke kledinglijst, print het uit en hang het in je kast. Je zult zien dat als je eenmaal een minimalistische kledingkast hebt, je niet meer terug wilt. Want een minimale garderobe kent heel veel voordelen. En het mooie is, je zult niets missen omdat je zorgvuldig een lijst hebt gemaakt met kleding voor elke gelegenheid. Moet je iets nieuws aanschaffen? Kies dan voor fairtrade en biologisch. Kijk hier voor de leukste fairtrade webshops.

Succes!

p.s. Let er op dat je alle items zoveel mogelijk kunt matchen

De minimale herenkledinglijst (zomer) van 24 items

(ondergoed, zwemkleding, nachtkleding, riemen en sieraden niet meegerekend)

1 zomerjas
1 warm vest/warme trui
1 sportief vest
2 nette jasjes/blazers

2 nette truien/longsleeves
3 blouses (lange en korte mouw)
3 t-shirts
2 korte broeken
2 nette broeken
2 spijkerbroeken
1 joggingbroek
1 paar slippers/sandalen
2 paar schoenen
1 paar wandelschoenen/sneakers
De meeste kledingstukken van onderstaande afbeelding komen van Sus & So.
minimalekledinglijstmannen-zomer1
Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.155 andere abonnees

3 gedachten over “De minimale kledinglijst voor mannen (zomer)”

Laat hier je reactie achter!