Het MM-huishoudsysteem

Een huishouden runnen is niet gemakkelijk, sterker nog, het is hartstikke moeilijk! En al helemaal als je werkt en kinderen hebt. Er zijn zoveel dingen waar je om moet denken, dat menig hoofd vaak overstroomt van de todo-lijstjes.

Want hoe zorg je er voor dat je niet achter loopt met de was, dat er geen 2 cm stof op de kast ligt en je kinderen hun gymkleding nooit vergeten? Hoe kun je altijd voorbereid zijn op de dag van morgen? Dat je weet wat je gaat dragen, wat je gaat eten en wat je te doen staat? Is het mogelijk om nooit meer gigantisch achter te lopen op je huishouden en dat alles gewoon eens lekker op rolletjes loopt?

JA DAT KAN!! ECHT! Volg helemaal gratis het MM-huishoudsysteem en je zult zien dat je ingewikkelde drukke leven er net iets gemakkelijker, leuker en eenvoudiger op wordt!

Word ook lid van de besloten Facebookgroep van het MM-huishoudsysteem!

Het MoedersMinimalisme’s huishoudsysteem is:

  • overzichtelijk
  • snel en doeltreffend
  • flexibel
  • eenvoudig en effectief
  • eco-vriendelijk
  • nuchter
  • richt zich tevens op gezinnen
  • minimalisme ondersteunend
  • geeft ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
  • gratis

Het MM-huishoudsysteem bestaat uit:

dagplanning printable

0. Het huishoudboek
1. De dagstart
2. De dagtaak
3. De poetsplanning
4. De dagafsluiting

> Zo begin je met het MM-huishoudsysteem!


0. Het huishoudboek

In de MM-huishoudmethode wordt gebruik gemaakt van een huishoudboek. Een boek dat je helpt je leven een stuk simpeler te maken. Wat is het fijn om alles zo terug te kunnen vinden en je niet altijd alles opnieuw hoeft te bedenken. Zoals bijvoorbeeld de boodschappenlijst voor een verjaardag. Of een checklijst voor de kerstdagen. Onze hersenen zijn nu éénkeer een beetje lui ingesteld. Het is zo fijn om gewoon lijstjes te kunnen volgen.

1. MoedersMinimalisme’s dagstart

De dag is nog maar amper begonnen en je heb al je bed opgemaakt, je ziet er stralend uit, de badkamer is netjes, je was is bij, je aanrecht is ruim, je weet ongeveer wat de dag je gaat brengen en je weet nu al wat je vanavond gaat eten. Klinkt als een sprookje? Het is mogelijk! Met de dagstart van het MM-huishoudsysteem!

mijn dagstart

-> Lees hier de meest gestelde vragen over MoedersMinimalisme’s Dagstart

2. Moeders Minimalisme’s dagtaken

In het MoedersMinimalisme’s huishoudsysteem doe je iedere dag een simpele en korte dagtaak. Door deze taakjes aan een bepaalde dag te koppelen vergeet je ze minder snel en komt er routine in. En het is heerlijk, want je weet dat alles wat je moet doen om je huishouden soepel te laten lopen vanzelf iedere week voorbij komt. Let op: deze dagtaken doe je naast je routines en je schoonmaaktaak.

dagtaken

3. Moeders Minimalisme’s PoetsPlanning

Geen kant en klaar schema, maar een schoonmaakschema dat voor jouw energie, jouw huis en jouw huishouden geschikt is. Ik vertel je hoe!

4. Moeders Minimalisme’s dagafsluiting

Wil je graag leren om te minimaliseren? Dan zijn deze twee e-books zeker iets voor jou:

Wil je graag alle nieuwe blogs in je mailbox ontvangen? Laat dan hiernaast je mailadres achter. En lees je dit op je telefoon? Dan kun je dat bijna helemaal onderaan de pagina doen.

Wat vinden anderen van het MM-huishoudsysteem?

Erika: “Ik ben zo onwijs blij dat ik dit huishoudsysteem ben tegengekomen. Het helpt mij zo enorm! Ik heb adhd en na jaren aanmodderen en het huishouden niet op orde kunnen krijgen lukt het me nu eindelijk. Er zit routine in en ik pak extra taken aan. Dankjewel!”

Dianne: “Ik heb een tijd geleden een ander Amerikaans systeem gevolgd. Op zich een leuk systeem, maar voor mij toch net te ‘zweverig’ en ik moest het toch flink aanpassen op een Hollands huis. De handige punten komen hier terug, maar zonder onnodig ‘gedoe’. Ik mis nog wel eens een dagje, maar ik heb veel aan de ‘routines’ en vooral ook die handige checklist! Kortom: ik ben er blij mee en het geeft me een zetje in de goede richtig!”

Bertine: “Ik ben nog steeds enorm blij met de schema’s. Het huishouden was hier prima op orde maar door andere routine toe te passen, geeft het mij nog meer rust. Ik geniet er stiekem ook erg van, dat de kinderen ook mee doen.”

Leonie: “Bedankt voor alle fijne tips! Het helpt echt voor mij om overzicht in de chaos te creëren. Al lange tijd loop ik ertegen aan dat ik dingen wil veranderen in huis, maar gewoon overspoeld wordt door de hoeveelheid en niet weet waar te beginnen. Door jou schema’s is daar wat ordening in gekomen. Dit zorgt ervoor dat er meer lucht is, dat ik in actie kom i.p.v. plannen maak die ik niet uitvoer, dat ik stappen maak. Daar ben ik heel blij mee en zelfs trots op!”

Annelies: “Dag Dieuwke, ik heb enorm enorm veel aan jouw huishoudsysteem! De ene dag lukt beter dan de andere dag, maar ik herpak mij dan telkens weer. Ik denk telkens aan je mooie woorden over het meebuigen met het leven, ze geven mij enorm veel kracht. Ik ben zooooo dankbaar dat jij dit allemaal online hebt gezet!”

Jolanda: “Ik ben echt super blij met het huishoudsysteem. Op dit moment zit ik thuis met een beginnende burn-out en ik ben dus in veel opzichten het overzicht even kwijt. Jouw huishoudsysteem geeft me precies de houvast
die ik nu nodig heb. En als ik een dag oversla is het niet erg, dan
pak ik het gewoon de volgende dag weer op. Heel fijn! Je printables hangen in de keuken zodat ik het altijd bij de hand en in het zicht heb.”

Topblogs met huishoudtips:
– Wassen met een wasstrip
– De 5 fijnste eco-wasmiddelen
Natuurlijke schoonmaakmiddelen
De lente checklijst voor in en om het huis
Zo laat jij je huis op een natuurlijke manier lekker ruiken
Het toilet poetsen in 4 stappen

Top 10 meest handige huishoudprodukten

1. Plumeau van merinowol (superhandig om snel en effectief af te stoffen)

2. Steelstofzuiger (je pakt ‘m tijdens het resetkwartiertje er gemakkelijk even bij)

3. Stofdoek van biologisch katoen

4. Rieten wasmand (voor de was of om spullen in te verzamelen tijdens het opruimen)

5. Zinken emmer (voor sopjes)

6. Houten boender (voor het schrobben van allerlei oppervlakten)

7. Natuurlijk schoonmaakmiddel

8. Robotstofzuiger (laat de robot het werk doen, terwijl je iets anders doet)

9. Een handig dweilsysteem

10. Poetsdoekjes van biokatoen

Boekentips