6 tips voor een warm entree van je huis

entree

Je entree is het eerste wat je ziet, als je thuis komt en het laatste wat je ziet als je weer weg gaat. En toch gebruiken we vaak onze hal als opslagplaats. En dat is best vreemd, want ergens is de entree van ons huis ook tegelijk ons visitekaartje.

Ken je dat? Dat je bij iemand aanbelt voor collecte of wat dan ook en je een vreemd gevoel bekruipt? Dat je struikelt over de tassen, jassen en speelgoed om bij de woonkamer te komen? Of dat je juist een heel fijn gevoel krijgt zodra je bij mensen het huis binnenstapt? Heb je er wel eens bij stil gestaan wat de eerste indruk zal zijn van mensen die bij jou bij de voordeur staan?  Voelen andere mensen zich welkom in jouw huis? Of beter nog? Wat voor gevoel blijft er bewust en onbewust bij jou achter als je thuis komt en weer je huis verlaat?

6 tips voor een fijn en warm entree van je huis

Tip 1) Verzorgde entree

De voordeur wordt in Feng Shui ‘de mond’ van een huis genoemd. Goede energie komt hier het huis binnen. Maar dat gaat natuurlijk lastig als het wordt geblokkeerd door allerlei struiken, planten, containers of speelgoed. Hoe loopt het pad naar je voordeur? Is het pad vrij begaanbaar? Zorg voor een duidelijk huisnummerbordje en hang een mooi naambordje op. Dit voorkomt verwarring en geeft een vertrouwd gevoel. Zorg ook voor een goed werkende bel en goede energiebesparende voordeurverlichting.

Tip 2) Nette kapstok in je entree

Ken je dat? Dat je ergens op visite komt en er is geen ruimte voor je jas? Ook al heb je kinderen, je kapstok hóeft niet bomvol te hangen. Lees hier hoe je de spullen op je kapstok kunt minimaliseren in 4 stappen.

Tip 3) Geen spiegel tegenover de voordeur

Hang géén spiegel recht tegenover de voordeur. Dit is erg confronterend voor mensen die bij de voordeur staan en volgens de Feng Shui stuurt het alle binnenkomende energie weer rechtstreeks naar buiten toe. Je kunt de spiegel beter op de zijmuur hangen en laat dan de weerspiegeling iets moois zijn, zoals een mooie plant.

Tip 4) Geen spullen achter de deur

Een hal wordt maar al te vaak als opslagplaats gebruikt en veel van die spullen liggen vaak achter/naast de voordeur. Niet doen, de voordeur moet altijd helemaal open kunnen.

Tip 5) Minimaal aantal meubels en spullen in de hal

Kijk eens kritisch naar het aantal spullen in je hal. Maak desnoods eens een stufflist. Hoeveel spullen heb je er staan? Heb je ze echt allemaal nodig? Wat als je die spullen uit je hal zou verwijderen? Zodat je een rustige, ruime en lichte hal overhoudt? Wil je er wel iets neer zetten, kies dan voor één inspiratievoorwerp, zoals een mooie poëzieposter, een foto, een beeld of een mooi bos bloemen. Vergeet ook niet alle spullen van de trap te verwijderen.

Tip 6) Open de voordeur altijd met een lach

Het lijkt een beetje flauw, maar als je er op gaat letten zijn er heel veel mensen die chagrijnig hun voordeur openen. Het is toch veel fijner om een ander bij het openen van je voordeur een glimlach cadeau te geven? Denk daar eens aan als je de volgende keer je voordeur opent. 😉

Wil je graag wat inspiratie op doen voor je entree en je hal? Kijk dan eens op mijn pinterestpagina.

Lees ook:

– De kapstok minimaliseren
– 4 tips voor een nette en overzichtelijke garage
– Drie tips voor de ideale tuin voor een minimalist
– De zolder minimaliseren in 5 stappen

Wil je graag leren om te minimaliseren? Dan zijn deze twee e-books zeker iets voor jou:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.173 andere abonnees

4 gedachten over “6 tips voor een warm entree van je huis”

  1. Smalle donkere gang? Tip 1: verf de muren in een heel lichte zonnige tint (dus niet ‘koud wit’). Tip 2: hang iets moois maar plats (schilderij, poster, o.i.d.) aan de muur. Tip 3: zorg voor een goede lamp die fijn licht geeft in je gang.

Laat hier je reactie achter!