6 tips voor een warm entree van je huis

warmentree

 

Je entree is het eerste wat je ziet, als je thuis komt en het laatste wat je ziet als je weer weg gaat. En toch gebruiken we vaak onze hal als opslagplaats. En dat is best vreemd, want ergens is de entree van ons huis ook tegelijk ons visitekaartje. Ken je dat? Dat je bij iemand aanbelt voor collecte of wat dan ook en je een vreemd gevoel bekruipt? Dat je struikelt over de tassen, jassen en speelgoed om bij de woonkamer te komen? Of dat je juist een heel fijn gevoel krijgt zodra je bij mensen het huis binnenstapt? Heb je er wel eens bij stil gestaan wat de eerste indruk zal zijn van mensen die bij jou bij de voordeur staan?  Voelen andere mensen zich welkom in jouw huis? Of beter nog? Wat voor gevoel blijft er bewust en onbewust bij jou achter als je thuis komt en weer je huis verlaat?

6 tips voor een fijn en warm entree van je huis

Tip 1) Verzorgde entree

De voordeur wordt in Feng Shui ‘de mond’ van een huis genoemd. Goede energie komt hier het huis binnen. Maar dat gaat natuurlijk lastig als het wordt geblokkeerd door allerlei struiken, planten, containers of speelgoed. Hoe loopt het pad naar je voordeur? Is het pad vrij begaanbaar? Zorg voor een duidelijk huisnummerbordje en hang een mooi naambordje op. Dit voorkomt verwarring en geeft een vertrouwd gevoel. Zorg ook voor een goed werkende bel en goede energiebesparende voordeurverlichting op bijvoorbeeld zonne-energie.

Tip 2) Nette kapstok

Ken je dat? Dat je ergens op visite komt en er is geen ruimte voor je jas? Ook al heb je kinderen, je kapstok hóeft niet bomvol te hangen. Lees hier hoe je de spullen op je kapstok kunt minimaliseren in 4 stappen.

Tip 3) Geen spiegel tegenover de voordeur

Hang géén spiegel recht tegenover de voordeur. Dit is erg confronterend voor mensen die bij de voordeur staan en volgens de Feng Shui stuurt het alle binnenkomende energie weer rechtstreeks naar buiten toe. Je kunt de spiegel beter op de zijmuur hangen en laat dan de weerspiegeling iets moois zijn, zoals een mooie plant.

Tip 4) Geen spullen achter de deur

Een hal wordt maar al te vaak als opslagplaats gebruikt en veel van die spullen liggen vaak achter/naast de voordeur. Niet doen, de voordeur moet altijd helemaal open kunnen.

Tip 5) Minimaal aantal meubels en spullen in de hal

Kijk eens kritisch naar het aantal spullen in je hal. Maak desnoods eens een stufflist. Hoeveel spullen heb je er staan? Heb je ze echt allemaal nodig? Wat als je die spullen uit je hal zou verwijderen? Zodat je een rustige, ruime en lichte hal overhoudt? Wil je er wel iets neer zetten, kies dan voor één inspiratievoorwerp, zoals een schilderij, een foto, een beeld of een mooi bos bloemen. Vergeet ook niet alle spullen van de trap te verwijderen.

Tip 6) Open de voordeur altijd met een lach

Het lijkt een beetje flauw, maar als je er op gaat letten zijn er heel veel mensen die chagrijnig hun voordeur openen. Het is toch veel fijner om een ander bij het openen van je voordeur een glimlach cadeau te geven? Denk daar eens aan als je de volgende keer je voordeur opent. 😉

 

Wil je graag wat inspiratie op doen voor je entree en je hal? Kijk dan eens op mijn pinterestpagina.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

19 gedachten over “6 tips voor een warm entree van je huis”

 1. Hmmm… op dit moment staat onze hal vol met troep dat weg moet en gereedschap. Ook de school-/opvangtasjes van de kinderen maken het chaotisch. Komende week is mijn zoontje jarig. Ik zal eens proberen om de hal dan weer in orde te hebben!

 2. Naambordjes zou ik echt met klem afraden, als je geen slachtoffer van cybercriminaliteit wilt worden. Het is voor een crimineel een koud kunstje om naam, social mediagebruik en bijv. betaalgegevens te koppelen en je huis, bankrekening of anderszins leeg te plukken. Of je op andere manieren allerlei ellende te bezorgen. Mensen die me kennen weten heus wel waar ik woon en voor mensen die me niet kennen wil ik dat graag zou houden.

 3. Mijn hal is een lang donker gangetje van 1 meter breed (net zo breed als de voordeur), waar 4 deuren op uit komen en waar ook nog een fiets moet staan. Tips om dáár een warm entree van te maken zijn dus meer dan welkom! 🙂

  1. Smalle donkere gang? Tip 1: verf de muren in een heel lichte zonnige tint (dus niet ‘koud wit’). Tip 2: hang iets moois maar plats (schilderij, poster, o.i.d.) aan de muur. Tip 3: zorg voor een goede lamp die fijn licht geeft in je gang.

   1. Dank voor de tips! Het lastigste is, dat ik 1-2 fietsen moet stallen in die smalle gang (buiten worden ze gestolen), dus iedereen die binnenkomt moet zich langs een fiets wurmen 🙁 Ik heb verder in huis geen goede plek voor die fietsen en als ik ze in de tuin wil zetten, moet ik ze door de gang, woonkamer én eetkamer tillen, wat ook niet handig is. Maar goed, dat is door jullie ook niet op te lossen 😉

    1. Hoi! Ik las dit artikel en de reacties eronder…. Je bericht is al van een poosje terug, maar ik kwam laatst wat leuks tegen.. Misschien dat je er wat aan hebt. Vul dit maar eens in op Google: 10 gave manieren om je fiets thuis op te bergen woonhome.nl

    2. Klinkt misschien gek hoor maar als je hoogte genoeg hebt waarom de fietsen niet ophangen? In de fietsenwinkel zijn daar haken voor te koop, een stevig touw o.i.d. en twee katrollen en weg zijn de fietsen!

 4. Voor de deur staat nu een herfsttafereel. En dat wordt steeds leuker. In de hal wordt het al mooier. Maar toch staat er een grote kast extra. Alle spullen voor bij de hand maar die niet in de woonkamer hoeven. Ach er is al veel verbeterd. Het is netter en echt overbodige spullen zijn weg.

 5. Ik vind dit zo’n lastige met kattenbakken die ik liever in de gang heb dan in mijn woonkamer. Zeker omdat ze liever de open bak gebruiken dan die met kap. Dus iets eroverheen maken is eigenlijk geen optie.
  Dan nog een verwarming waar ik liever niet de jassen boven of tegenaan hang. Neemt niet weg dat er best wat ‘rommel’ kan verdwijnen 🙂
  De plaatjes op pinterest zijn erg leuk en inspirerend maar daar zie ik de ‘problemen’ die ik ervaar niet terug…

  1. Ik zeg altijd Natasja, dat een probleem pas een probleem is als je er eentje van maakt. 😉 maar wie weet bedenk je op een dag nog een mooie oplossing voor je ‘probleem’. 😉

 6. Hoi Dieuwke, bedankt voor de leuke nog. Alleen werkt de link onder tip 2 niet. Ik zou de blog over de kapstok graag nog willen lezen. Groet, Wendy

Laat hier je reactie achter!