De kapstok minimaliseren in 4 stappen

dekapstokminimaliseren-klein

Ik weet niet wat het is met kapstokken. Ze hangen vaak bomvol met jassen, tassen, sjaals, paraplu’s en andere spullen. En al helemaal als je kinderen hebt. De haakjes nodigen je op de een of andere manier altijd uit om er iets aan te hangen. Daar dienen ze tenslotte voor, nietwaar?

Daardoor zijn die overvolle kapstokken wel vaak een doorn in het oog. En toch kan het anders. Zelfs de kleinste gang of hal kan er netjes uitzien.

Minimaliseer je kapstok in vier stappen

1) 1 jas en tas per persoon

Meer dan 2 jassen heeft iemand sowieso niet nodig, maar je hebt vaak ook maar één jas per periode aan. Hang de jas die je tijdelijk of maar zelden aan hebt in je kledingkast. Wanneer je haakjes hebt, zorg dan dat ieder zijn eigen ophanghaakje heeft. Eventueel een tweede haakje voor de tas die je dagelijks gebruikt. Heb je een tweede tas die je alleen voor speciale gelegenheden gebruikt? Ruim die dan elders op, bijvoorbeeld ook in je kledingkast. Houd altijd een aantal haakjes of hangertjes vrij voor visite.

2) paraplu hoeft niet in het zicht

Een paraplu gebruik je niet dagelijks en hoeft dus ook niet in het zicht te hangen. Hang hem in bijvoorbeeld in een (meter) kast. Vraag jezelf ook af aan hoeveel paraplus je gezin genoeg heeft.

3) handschoenen/ mutsen

Handschoenen en mutsen gebruik je vaak ook maar voor een korte periode. Deze hoeven dus ook echt niet het hele jaar door in het zicht te liggen. Leg ze in mandje of in een lade. Minimaliseer deze tot 1 a 2 sets per persoon.

4) schoenen

Maak de opbergplek voor schoenen zo, dat ze niet direct in het zicht staan. Zet er alleen de schoenen neer die je dagelijks gebruikt. De rest ruim je op in bijvoorbeeld je kledingkast.

Kijk op mijn pinterestpagina voor meer inspiratie voor je kapstok!

Lees ook: 6 tips voor een warm entree van je huis.

Tip: Hoe groter je kapstok, des te meer spullen je er bewaart. Denk dus eerder kleiner dan groter!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

3 gedachten over “De kapstok minimaliseren in 4 stappen”

  1. Jaaahaaa…. Hmmm… Hier wonen twee pubers, een lagere school kind, een vader en een moeder en een dochter van 21. Vooral vader en dochter hebben heel heel heel veeel jassen. Echt een jas voor elke gelegenheid en voor elk weer in elke kleur die (in hun ogen) nodig is. Ze kunnen elk wel een hele kapstok vullen! Ik probeer wel om het wat te minderen…maar ja. Met kleine kinderen is het gewoon veel makkelijker en overzichtelijker. Een jas en evt. een regenjas was gewoon genoeg. Maar dan worden ze 15 en dan begint de bijbaan…en als ze dan op een gegeven moment studiefinanciering krijgen is het hek van de dam. Natuurlijk is elke jas ‘een superaanbieding’ en manlief heeft veel jassen van mijn vader gekregen (die zelf een jassen-verzamelwoede heeft en een jas koopt met het idee dat mijn man hem ook wel leuk vind als hij de jas zelf zat is…!). Manlief vind het dan zo zonde om te weigeren…
    Help! Wie heeft er advies../.

    1. Ik ben ook zo’n jassen en schoenenfan en omdat ik het ook allemaal regelmatig en met liefde draag is dit iets waar ik niet op minimaliseer. Op een gegeven moment was het principe wel, een paar er in, een paar er uit…..

Laat hier je reactie achter!