Zelf heerlijke gezonde ijsjes maken

Bij de zomer horen ijsjes er bij en al helemaal als je kinderen hebt. Ze zijn heerlijk koel, verfrissend en heerlijk van smaak.
Maar ijsjes zijn ook ongezond om maar niet te spreken over het afval wat het oplevert. Maar dat kan natuurlijk anders. Hoe? Door ze zelf te maken!

 

Herbruikbare eco-ijsvormpjes

IJsvormpjes-van-siliconen Als eerste heb je uiteraard ijsvormpjes nodig die je kunt hergebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld hier je ijsvormpjes besteld ben je er zeker van dat ze vrij zijn van BPA, vrij van weekmakers en gemaakt van 100% veilige materialen. Wij hebben zelf thuis de calippovormpjes, zoals hiernaast op de afbeelding. Deze zijn gemaakt van siliconen ideaal voor groot en klein. Makkelijk vast te houden en weinig kans op lekken omdat het gesmolten ijs in het ijsvormpje blijft. Bevalt prima! Maar Greenjump heeft meer leuke ijsvormpjes in de aanbieding. Misschien een leuk verjaardagscadeautje voor je kind?

 

Gezonde ijsjes

boek-suikervrije-fruitijsjesVervolgens vul je de vormpjes met iets gezonds. Heb je geen inspiratie? In dit e-book vind je 45 verschillende verkoelende recepten die allemaal gezond en suikervrij zijn.

Mijn favoriet: Doe een aantal aardbeien met een beetje water in de blender. Voeg eventueel een paar druppen stevia en/of citroensap toe en vul de ijsvormpjes. Succes gegarandeerd!

Heb jij nog een favoriet recept? Laat het me weten!

 

Heb je een taalfout gezien in deze blog? Meld het me!

5 thoughts to “Zelf heerlijke gezonde ijsjes maken”

  1. Mijn zoontjes van 1 en 2 eten elke dag een ijsje deze zomer, kregen op hun verjaardag raketijsvormpjes van greenjumps . Favoriet is de helft mango met kokosmelk en de andere helft aardbeien met mascarpone. Lekker zoet en een echt raketijsje!

  2. Wij hebben vandaag ons (iets te rijpe) mango-kwarkijs geproefd, heerlijk! We hebben vormpjes van zoku, beste kerstpakketcadeau ooit (kwam uit zo’n uitzoekboekje met code)

  3. Super handig recept hartstikke bedankt ! Werkt enorm goed tegen het verhelpen van voedsel verspilling! Ik ben er laatst achter gekomen dat supermarkten producten die in de aanbieding zijn altijd enorm groot inkopen en daardoor ook veel overhouden. Daarom check ik nu vaak via https://www.folderbode.nl/plus/ wat er in de aanbieding is en probeer ik een mooi prijsje voor de overgebleven producten af te spreken. Het werkt ook nog ! Misschien een handige tip en goed tegen de voedselverspilling 😉

Laat hier je reactie achter!