boeken over minimalisme

Boeken over minimalisme

Goede boeken over opruimen, minimaliseren, organiseren, loslaten en een simpeler, gelukkiger leven.

Boeken kunnen je leven rijker maken. Speciaal voor jullie ben ik op zoek gegaan naar boeken die iets toevoegen aan een leven met minder spullen, minder afval en meer geluk. Alvast veel leesplezier toegewenst en vergeet niet de boeken na aankoop weer te verkopen of door te geven he? 😉 (of koop natuurlijk een e-book)

cover-minimaliserenkunjeleren-5Minimaliseren kun je leren

Het e-book ‘Minimaliseren kun je leren’ is een handleiding voor de beginnende minimalist, geschreven door mijzelf. Het maakt je bewust van de vele spullen die je hebt en waarom minimaliseren je gelukkiger kan maken. Het e-book maakt je tevens bewust van waarom je zoveel spullen hebt en hoe je ze kunt loslaten. Er staan tips en trucs in over hoe je het beste kunt beginnen met minimaliseren en wat je allemaal kunt gaan minimaliseren.

Het e-book helpt je inzicht te geven in je hele minimaliseerproces. Je kunt dit e-book hier voor € 7,50 bestellen.

Heb je liever een volledige cursus minimaliseren? Doe dan deze cursus minimaliseren van ‘Happy with yoga’


Wat ik houden wil

In Wat ik houden wil neemt de bijna dertiger Anne Marije je mee in haar zoektocht. Minder controle en meer zichzelf worden is haar missie. Ze heeft het voor het oog prima voor elkaar: afgestudeerd als theoloog, influencer via Instagram voor ruim 25000 volgers, getrouwd en mama van een lieve dochter. Maar achter de perfecte plaatjes worstelt ze met burn-outs en depressies. Totdat ze de diagnose autisme krijgt en steeds meer gaat ontdekken dat ze juist als zichzelf mooi is. Dat in kwetsbaarheid kracht te vinden is, ook al doet het soms pijn en moet je spullen en mensen laten gaan, die niet langer meer passen bij wie jij bent. Lees mee, over haar zoektocht naar authenticiteit en hoe minimalisme hierbij kan helpen.

Ik schreef hier een recensie over dit prachtige boek. Bestellen? Dat kan hier.


Meer Luxe met minder

Meer luxe met minder is geschreven door Annelies Mentink. Annelies is opruim- en minimaliseercoach. Ze wordt ook wel de Vlaamse Marie Kondo benoemd. De ondertitel ‘Minimaliseren kun je leren’ kwam me enigzins bekend voor. (heb ik niet een e-book geschreven dat zo heet en een Facebookgroep met dezelfde naam opgericht?)

Ik denk dat dit boek, als je nog aan het begin van minimaliseren staat, je erg kan helpen om je bewust te worden van het hele proces en je kan inspireren en toezetten tot actie. Het is duidelijk geschreven en zit vol met voorbeelden en tips.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Je kunt het boek voor € 19,99 hier online bestellen.


gelukkig-met-minder-francine-jay-boek-cover-9789035144446Gelukkig met minder

Een boek van Francine Jay van MissMinimalist.com. Nu naar het Nederlands vertaald.

Een heerlijk boek dat je zo uit hebt. Voordat ik het boek las schreef ik het e-book ‘Minimaliseren kun je leren’. Tijdens het lezen zag ik veel herkenning. We hebben over veel dezelfde dingen geschreven, maar dat maakt het boek niet minder de moeite waard. Je hebt na of zelfs tijdens het lezen van dit boek al zin om aan de slag te gaan.

Dit boek is voor 19,95 hier te bestellen en hier als e-book.


Verlangen naar minder

In Verlangen naar minder neemt Jelle Derckx de lezer mee op een zoektocht naar een bewust en duurzaam leven; hij geeft in dit persoonlijke verhaal inspirerende, down-to-earth tools en tips.
Voor Jelle begon het proces van bewustwording in de zomer van 2011. Met een hoofd vol zorgen vertrok hij naar Brazilië. Die reis was de belangrijkste inspiratiebron van zijn besluit zijn leven 180 graden om te draaien op het moment dat hij eenmaal terug was in Nederland.
Hij begon met minimaliseren, ging minder kopen en bewuster leven. Dat gaf meer tijd en ruimte voor de dingen die écht belangrijk zijn, zoals persoonlijke groei en duurzaamheid.

Ik schreef over dit prachtige boek eerder hier een recensie over.

Verlangen naar minder is hier te bestellen. (ook als e-book of luisterboek verkrijgbaar)


Weg ermee

Weg ermee is een persoonlijk en inspirerend boek dat je aan het denken zet over wat je écht nodig hebt. En dat je leert hoe je ook zonder een heleboel dingen kan, zodat je net als Dennis de schoonheid van minimalisme kunt ontdekken.

Dit boek is voor 14,99 hier te bestellen en hier als e-book.


ontspullen

Ontspullen

Je zult vast en zeker herkennen dat je teveel spullen hebt in huis. We hebben er met elkaar meer dan ooit – en veel dingen die we nooit gebruiken, zoals kleding, keukenspullen en prullaria. Maken ze jou nog gelukkig? Volgens trendwatcher James Wallman kun je beter ervaringen verzamelen in je leven en jezelf van spullen ontdoen. De Japanse opruimgoeroe Kondo helpt je met selecteren, maar Wallman gaat een stap verder. Hoe zorg je ervoor dat je niet verleid wordt om meer te kopen? In Ontspullen beschrijft de auteur inspirerende alternatieven, die gratis zijn of weinig hoeven te kosten. Dit boek biedt jou een combinatie van psychologische inzichten, aansprekende voorbeelden en praktische tips voor een lichter leven.

Bestel hier het boek en hier het e-book.


Opgeruimd!Opgeruimd!

Heb jij het gevoel altijd maar aan het opruimen te zijn? Dat je net alles aan kant hebt en dat je vervolgens weer van voor af aan kunt beginnen? De Japanse Marie Kondo beweert in haar boek ‘Opgeruimd’ dat dit allemaal verleden tijd is als je haar adviezen opvolgt. Een lekker leesbaar boek geschreven door een vrouw die erg houdt van opruimen. Ook is ze gelukkig een voorstander van het minimaliseren. Ieder die een rommelig huis heeft, kan nog veel van haar leren. Een aanrader! Bestel hier het boek of hier het e-book.

Lees hier mijn review over het boek ‘Opgeruimd’.


9200000051724801Spark Joy!

De titel is ontleend aan de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen bij alles wat je hebt: ‘does it spark joy?’ (‘geeft mij dit een blij gevoel?’). Als dat zo is, mag je het houden; zo niet, onmiddellijk weggooien. De spullen die deze toets doorstaan, moeten natuurlijk netjes worden opgeruimd. De praktische tips, de simpele principes en de originele vouw- en opbergmethodes die Kondo hier presenteert, maken dat een eenvoudige klus en het resultaat zal verhelderend zijn. Een aanrader! Bestel hier het boek of hier het e-book.

Lees hier mijn review over het boek ‘Spark Joy’.


Weg met de warboelWeg met de warboel

Heb jij er ook zo genoeg van? Al die warboel in jouw huis, in je auto en op je werkplek? Heb jij ook het gevoel dat je alleen maar aan het opruimen bent? Zou jij ook zo graag willen dat je leven er een stuk eenvoudiger uit zou zien? Dan heb ik een goede tip voor je.Een prachtig inspirerend boek over wat voor invloed spullen kunnen hebben op je leven. Het staat vol met opruimtips maar ook feng shui komt aan bod. Bestel hier het boek en hier het e-book.

Lees hier mijn hele blog over het boek ‘Weg met de warboel’.


 9200000059982977Meer door minder

‘Meer door minder’ is een inspirerend boek van Joshua Becker (vader van twee kinderen) over het creëren van ruimte in je huis, je leven, je hoofd en je bezit. Becker laat zien dat een minimalistische levensstijl geworteld is in eeuwenoude theorieën en methodes over afstand doen van bezit. Door alle ruis en rommel uit zijn omgeving weg te halen, is Becker een gelukkiger, geconcentreerder en een meer tevreden mens geworden. Het opruimen van alles wat overbodig is geeft letterlijk en figuurlijk ruimte in je leven!

Bestel hier het boek of hier het e-book!


Op orde – Minimaliseren binnen het gezin.

Dit handzame boek is geschreven door Gera van der Berg. Ooit was ze Minimalistische Moeder van de Maand en nu heeft ze dit prachtige boek geschreven. Op een lichtvoetige en praktische manier vertelt ze over de waarde van minimaliseren en over de praktijk van alle dag. Een aanstekelijk boek vol met praktische ideeën en adviezen.

Bestel hier het boek of hier het e-book!


Mijn opruimboek

Hoe schep je orde in je keuken, hoe houd je je medicijnkastje up-to-date en hoe zorg je ervoor dat je woonkamer geen stortplaats voor rondslingerende rommel wordt? In dit praktische werkboek vind je het antwoord op al je opruimvragen. Ga de opruimuitdaging aan en word opnieuw baas in eigen huishouden.

  • Met handige jaar- en maandplanner
  • Elk hoofdstuk neemt een andere ruimte in je woning onder handen
  • Met tips en tricks om je woning langer netjes te houden

Dit boek is voor 14,99 hier te bestellen.


Steeds leuker

Steeds leuker’ is geschreven door Jelle. Je weet wel, Jelle van soChicken. Jelle is zo’n type man waar je volgens mij onmogelijk niet van kunt houden. Zo’n man die groene thee drinkt, goed op zijn lichaam en geest past én hij is minimalist! Wat ik van zijn nieuwe boek vind? Je leest het hier ->

Het boek is hier te bestellen en hier te bestellen als e-book. Op naar een steeds leuker leven!


waterWater, het goedkoopste medicijn

Ook in je koelkast kun je minimaliseren. Mijn advies: houd het simpel en drink alleen natuurlijke dranken, waaronder water natuurlijk! Hoe belangrijk water drinken werkelijk is, werd me duidelijk met dit boek. Een echte eye-opener! Bestel hier het boek.
Lees hier mijn hele blog over het boek.


gripopdechaosGrip op de chaos

Een fijn boek voor mensen die het lastig vinden om het thuis op orde te krijgen en te houden.
Praktisch geschreven aangevuld met handige opdrachten. Het boek is hier voor €18,95 te bestellen.


1001004001309305Houden van je spullen

De praktische aanpak van zeer gevarieerde opruimactiviteiten in huis wordt – afzonderlijk – systematisch beschreven (punt voor punt) met als achtergrond een anekdotisch c.q. illustratief verhaal uit de praktijk van een professioneel opruimer (de auteur). Herkenbare situaties met chaos en bijbehorende weerstanden en/of tegenzin in daadwerkelijk aan de slag gaan, zijn uitgangspunt bij het maken van een plan van aanpak dat alleen kan slagen als er voldoende motivatie is. Het boek is hier voor € 12,80 te bestellen.


degroenemeisjesDe groene meisjes

Een groen leven moeilijk en saai? Absoluut niet. Aandacht voor mens, dier en milieu is niet langer alleen voor hippies. Go green! De Groene Meisjes geloven dat een groen leven vooral leuk moet zijn. Daarom besloten ze dit heerlijke vegan-handboek te schrijven, vol verhalen, tips en recepten voor een bewust leven zonder dierlijke producten. Leer hoe je makkelijk groene keuzes kunt maken, zonder in te hoeven leveren op plezier of comfort en maak de heerlijkste vegan recepten in een handomdraai. Alle tips over duurzaam wonen, reizen en leven zijn perfect haalbaar – ongeacht je leeftijd of de inhoud van je portemonnee. Het boek is hier voor 20 euro te bestellen.


nietgroterdangelukNiets groter dan geluk

Tulku Lobsang Rinpoche stelt ons de vraag wat het belangrijkst is in het leven. In onze huidige samenleving staat een comfortabel leven boven aan onze wensenlijst. Maar zelfs het meest comfortabele leven met veel geld en een overvloed aan spullen maakt de meeste mensen niet gelukkig.

Ontdek de krachtige wijsheid van deze jonge, boeddhistische meester en gebruik zijn kennis en oefeningen om jezelf een dieper begrip van liefde en geluk te geven. Het boek is hier te bestellen en hier als e-book.


Digitaal minimalisme

Aandachtsexpert Cal Newport legt in ‘Digitaal minimalisme’ uit hoe je doelbewust kan omgaan met digitale overvloed. Steeds meer mensen maken zich zorgen over de invloed van de computer en met name de smartphone op onze concentratie, sociale relaties en tevredenheid. Op z’n minst zien we dat ze ons enorm veel tijd kosten – tijd die niet aan andere zaken kan worden besteed.

In dit boek biedt Newport je een eenvoudige en praktische methode om je tijd online radicaal terug te brengen door je alleen nog te richten op een selecte hoeveelheid activiteiten en doelen. Niet minderen, laat staan stoppen, maar de technologie zeer doelbewust gebruiken. Newport doet dit vanuit de overtuiging dat e-mail, sociale media en andere online tools zinvolle hulpmiddelen zijn. Deze hulpmiddelen mogen ons gedrag en onze dagindeling echter niet gaan beheersen.

Digitaal minimalisme is hier te bestellen en hier als e-book.


De kunst van het weggooien

Weggooien is niet zo makkelijk als het lijkt. Het druist in tegen onze toenemende behoefte aan hergebruik. Elke keer als we iets wegdoen, zegt een stemmetje in ons: ‘Wat een verspilling!’ Nagisa Tatsumi analyseert dit psychologische mechanisme en helpt ons bij het overwinnen van schuldgevoel en schaamte. Daarnaast leert ze ons om al op het moment van aankoop kritisch te zijn en geeft ze tips voor het aanschaffen van nieuwe spullen, zodat we de vicieuze cirkel van kopen en weggooien kunnen doorbreken. Het boek is hier te bestellen.

Ook over dit boek schreef ik een recensie die je hier kunt lezen.

One thought to “Boeken over minimalisme”

Laat hier je reactie achter!