Het resetspel-deel 1

Wat leuk dat je mee doet aan het resetspel! Het doel is simpel: een schoon en net huis. Het middel: herhaling. Bij dit spel krijg je op dag 1 een resetopdracht. Deze herhaal je dag 2, maar dan krijg je tevens je tweede opdracht. Deze beide opdrachten herhaal je op dag 3 plus dat je dan ook weer een nieuwe krijgt en zo gaat dit een week door.

Door deze opdracht ontwikkel je gewoonten, maar het laat je ook inzien hoe snel iets vies wordt of uit zijn oorspronkelijke staat wordt gehaald. En onthoud: hoe minder spullen je hebt, hoe sneller je de reset kunt doen!

Wil je deze challenge online delen? Gebruik dan de hashtage: #resetspel

Je kunt de challenge ook volgen via Facebook of via Instagram.
Als je het fijn vindt, kun je hier een pdf uitprinten met een checklijst.

Dag 1: De kapstok

Op deze eerste dag mag je de kapstok checken. Check de jassen, mutsen, sjaals, wanten, schoenen, paraplu’s enz. Past alles nog? Kan er iets weg? Moet er iets worden gewassen of opgeborgen? Hangt alles een beetje netjes? Staan de schoenen opgeborgen? Is alles schoon?

Lees voor handige minimaliseertips deze blog.

Dag 2: De keukentafel

Maak je keukentafel leeg en schoon. Vergeet niet ook je stoelen te checken en te kijken of het onder en om je tafel wel schoon is.

Tevens check je nogmaals op dag 2 de kapstok. Misschien hoef je alleen maar te kijken en hoef je verder niets te doen, maar misschien heb je ook iets om op te ruimen of schoon te maken.

Dag 3: Het nachtkastje

cover ebook slaapkamergeluk

Vandaag is het nachtkastje aan de beurt. Misschien heb je die niet, dan ben je snel klaar. Maar wellicht heb je er wel één of twee staan in je slaapkamer. Is het schoon? Is het opgeruimd? En hoe zit het met het stof onder en achter je nachtkastje? Liggen er spullen op je nachtkastje of in je nachtkastje die weg kunnen?

Is je slaapkamer één grote rommelkamer? Dan is dit e-book wellicht iets voor jou!

Tevens check je nogmaals op dag 3 de kapstok en de keukentafel. Misschien hoef je alleen maar te kijken en hoef je verder niets te doen, maar misschien heb je ook iets om op te ruimen of schoon te maken.

Dag 4: De trap

De trap is een mooie verzamelplek voor spullen die je naar boven wilt nemen. Tenminste.. dat is de bedoeling. In de praktijk blijven spullen vaak liggen. En dat kan best gevaarlijk zijn. Dus vanaf nu mag je iedere dag je trap even checken. Is je trap leeg en schoon?

Ook mag je vandaag op dag 4 de kapstok, de keukentafel en het nachtkastje nog eens checken. Misschien hoef je alleen maar te kijken en hoef je verder niets te doen, maar misschien heb je ook iets om op te ruimen of schoon te maken.

Dag 5: De bank

Op de meeste banken in Nederland wordt heerlijk geleefd. Het is dan ook geen overbodige luxe om deze dagelijks even te checken. Is je bank leeg? Is hij schoon? Moeten er hoesjes uitgewassen worden? En hoe zit het met de kruimels tussen de kussens? En hoe schoon is het onder en achter de bank? En liggen de dekentjes en de sierkussentjes een beetje netjes op de bank?

Ook mag je vandaag op dag 5 de kapstok, de keukentafel, het nachtkastje en de trap nog eens checken. Misschien hoef je alleen maar te kijken en hoef je verder niets te doen, maar misschien heb je ook iets om op te ruimen of schoon te maken.

Dag 6: Vensterbanken

Heb je vensterbanken in huis? Dan weet je vast dat dit ook een heerlijke verzamelplek voor spullen kan zijn in huis. De opdracht voor vandaag: zijn ze zoals jij ze hebt bedoeld? Leeg? Of met plantjes erop? En zijn ze ook schoon?

Ook mag je vandaag op dag 6 de kapstok, de keukentafel, het nachtkastje, de trap en de bank nog eens checken. Misschien hoef je alleen maar te kijken en hoef je verder niets te doen, maar misschien heb je ook iets om op te ruimen of schoon te maken.

Dag 7: Wastafel in badkamer

Ook je wastafel in je badkamer wordt waarschijnlijk iedere dag gebruikt. Maak er een gewoonte van om iedere dag na gebruik alles weer terug te leggen en een doekje of de wastafel en door de wasbak te halen. (je kunt dit ook met je gebruikte handdoek doen voordat hij in de was gaat) Staan er nog overbodige spullen op? Kan er iets weg waardoor je sneller kunt resetten?

Lees deze blog voor minimaliseertips voor de badkamer.

Ook mag je deze laatste dag op dag 7 de kapstok, de keukentafel, het nachtkastje, de trap, de bank en de vensterbanken nog eens checken. Misschien hoef je alleen maar te kijken en hoef je verder niets te doen, maar misschien heb je ook iets om op te ruimen of schoon te maken.

En? Hoe ging de challenge? Laat het me weten!

Leestips:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.154 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!