Wat tevens in de dagstart van het MM-huishoudsysteem voorkomt is het controleren van je avondeten. Dit zou je overigens ook in je dagafsluiting kunnen opnemen, mocht je dat handiger vinden.
Als eerste moet je natuurlijk weten wat je vanavond gaat eten. Dit heb je als het goed is bij je weekplanning bedacht of misschien heb je net als ik wel een vast maaltijdplan. Ik schreef hier een blog over hoe je een vast maaltijdplan kunt maken in 5 stappen. Wanneer je een vast maandmenu hebt hoef je al helemaal nooit meer na te denken. Zó ideaal! (Vind ik tenminste.)
Dus wat je doet: je checkt je agenda of huishoudboek wat je vanavond gaat eten.
Vervolgens kijk je of je alle ingrediënten in huis hebt of dat je nog iets moet halen. Als je nog iets uit de vriezer moet halen dan kun je dat nu doen. Ook wil je misschien al wat voorbereiden werk doen. Zoals aardappelen schillen en in koud water zetten. En misschien wil je dit ook voor de lunch doen.
Het kan handig zijn om de ingrediënten die niet koel hoeven bewaard te worden alvast in een hoekje op je aanrecht klaar te leggen. Eventueel met het recept er naast. Als je moet werken kom je dan fijn thuis en kun je zo aan de slag met koken. Of als je geluk hebt, is je partner al bezig.
Lees ook:
Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!