De grote minimaliseer-checklijst

Spullen, we zien ze overal om ons heen. We kopen ze, we bezitten ze, we onderhouden ze en we praten er over. Spullen, spullen, spullen. We zouden bijna vergeten dat er meer is in het leven dan spullen.

Sterker nog, spullen zijn zo belangrijk in ons leven geworden dan velen ervan overtuigd zijn dat we ze nodig hebben om gelukkig te zijn. Maar niets is minder waar. Want spullen kosten geld, moet je opruimen, onderhouden, gebruiken en altijd maar weer tegenkomen. Ze kosten energie. Wat zou het toch fijn zijn wanneer we alleen de spullen bezitten die we nodig hebben en waar we gelukkig van worden.

Gelukkig kun je nu de grote minimaliseer-checklijst downloaden. Het zal je leven weer een stukje overzichtelijker maken.

Kijk jij uit naar meer rust in je huis en in je hoofd? Minimaliseer! Je kunt deze minimaliseer-checklijsten gebruik om je vorderingen bij te houden.

Er is op iedere lijst nog genoeg plek om je eigen spullen die er nog niet op staan, er nog bij te zetten. Pak alles per categorie aan en wanneer je iets gedaan hebt, vink je het lekker af! Heerlijk toch?

Helemaal ideaal is het wanneer je alles 1 keer per jaar langs gaat. Zo houd je het mooi bij en als het goed is, ben je ieder jaar eerder klaar! Succes!

Femke: “Zo nu en dan pak ik een categorie aan. Het fijne is dat je er een datum achter kan zetten. Ik probeer alles ééns per jaar door te lopen.”

Dit minimaliseer-printablepakket bevat:

 1. Een cover
 2. Een introductiepagina
 3. De grote minimaliseerchecklijst voor de woonkamer en werkkamer
 4. De grote minimaliseerchecklijst voor de slaapkamer
 5. De grote minimaliseerchecklijst voor de badkamer
 6. De grote minimaliseerchecklijst voor de keuken en voorraadkast
 7. De grote minimaliseerchecklijst voor kinderspullen
 8. De grote minimaliseerchecklijst voor hok/garage/zolder/kelder
 9. De grote minimaliseerchecklijst voor diversen

Goed om te weten:

 • Je kunt iedere pagina zo vaak uitprinten als je wilt!
 • Het printablepakket is ook geschikt om zwart/wit uit te printen
 • Je kunt het printable-pakket altijd weer gebruiken
 • Het is gemaakt voor A4-papier


Wil je een huishoudmap beginnen? Dit heb je nodig:

Misschien ook interessant:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.173 andere abonnees