Printables voor je huishoudmap

Veel is tegenwoordig digitaal, lekker minimalistisch. Maar velen van jullie werken nog het liefst met pen en papier. Ik krijg zo vaak de vraag of ik ook printables kan maken voor de huishoudmap. Met liefde! Op deze pagina vind je alles voor je huishoudmap. Sommige dingen zijn gratis te downloaden en voor sommige printables betaal je een ieniemienie-bedragje. Voor de moeite én om mijn hobby te kunnen betalen. (website-onkosten) Ik hoop op je begrip en mijn dank is zeer groot!

Wat heb je nodig voor je huishoudmap?

Ymkje: “Ik maak nu al een aantal jaren gebruik van een huishoudmap en ik wil niet meer zonder. Wat is het fijn om alles zo terug te kunnen vinden en je niet altijd alles opnieuw hoeft te bedenken. Zoals bijvoorbeeld de boodschappenlijst voor een verjaardag. Of een checklijst voor de kerstdagen. Ik ben heel chaotisch, maar nu ben ik zo’n moeder die eens op iets voorbereid is. Erg fijn voor mezelf én voor de kinderen.”

Voorblad huishoudmap

Hieronder 6 verschillende voorbladen die je gratis kunt downloaden. Klik op de afbeelding voor een pdf. Welke is je favoriet? Tip: lamineer je voorblad, zo blijft hij mooi!

Gratis dagplanner MM-huishoudsysteem

dagplanner

Op deze gratis dagplanner kun je alles voor je productieve dag invullen van het huishoudsysteem. Je kunt rustig je dagstart en dagafsluiting er op afvinken, maar ook je dagtaak en poetsplanning. En om het helemaal helder voor jezelf te maken kun je ook je dagplanning met de tijden uitschrijven op dit blad. Ideaal!

Klik op de afbeelding hiernaast voor de pdf van de gratis dagplanner.

Feestdagen-planning

Seizoensplanning

Dagstart

-> Printable met de gehele dagstart er op, om af te vinken. (gratis!)

-> Eerste stap van de dagstart -> je bed opmaken. Printable pakket om je te motiveren!

Dagtaak

Boodschappen doen -> Kijk hier voor het maaltijdplanner-pakket
Kamerplanten verzorgen ->
Minimaliseren -> Kijk hier voor de grote minimaliseer-checklijst
Maand en weekplanning maken -> Kijk hier voor het maaltijdplanner-pakket
Administratie ->
Bedden verschonen ->
Klusjes afvinken ->

Poetsplanning

De andere poetslijsten volgen snel!

Dagafsluiting

Aanrecht schoon en leeg

Om jezelf én de rest van je huisgenoten te stimuleren om deze eerste taak van de dagafsluiting goed in het systeem te krijgen, kun je wellicht één van deze posters ophangen in de keuken. Klik op één van de afbeeldingen en je krijgt een pdf met beide afbeeldingen. Om zelf uit te printen. (gratis!)

  • Toilet poetsen (in 4 simpele stappen)
  • Het resetkwartiertje
  • Planner-check
  • Spullen klaarzetten
  • De was
  • Je kleding klaarleggen
  • Zelfverzorging
  • Dagreflectie