4 tips voor een nette en overzichtelijke garage

De garage is voor veel mensen een doorn in het oog. Garages zijn over het algemeen overvol omdat het een gemakkelijke plek is om spullen in weg te stoppen, die een hoog ‘wie weet kunnen we het ooit nog gebruiken’-gehalte hebben. 

Er zijn ook garages met een georganiseerde chaos van houten planken, spijkers en andere knutselspullen van manlief. Er zijn garages waar de auto ook nog bij moet passen en andere garages zitten vol met fietsjes en skelters voor de kinderen.

Hoe dan ook, het kan geen kwaad om ook de garage eens flink onder de loep te nemen.

4 tips voor een nette en overzichtelijke garage

1) Minimaliseer

Vraag je eerst af bij elk voorwerp in je garage of je het de afgelopen weken hebt gebruikt, je denkt het in de komende weken te gebruiken en of je ook zonder kunt. Dit lijkt simpel, maar dat is het niet. Het kost veel tijd en waarschijnlijk zul je het ook een aantal keren moeten herhalen. Betrek ook je man hierin!

opbergkast2) Dichte kasten

Wanneer je de spullen in je garage flink hebt geminimaliseerd, wordt het tijd om na te denken over de inrichting van je garage. Wil je een nette garage? Kies dan voor één of meerdere dichte kasten waar je al je spullen eventueel in gelabelde opbergbakken kunt bergen. Zo krijg je rust en overzicht in je garage. Vergeet ook niet om al het gereedschap netjes op te ruimen in een gereedschapskist en doe je kleine spullen in deze stapelbare bakken. Of indien jij of je man het klusmateriaal bijna dagelijks gebruikt kun je er ook voor kiezen om je gereedschap overzichtelijk op te hangen.

3) Alles van de vloer

Nu je alles netjes in kasten en bakken hebt gedaan, wat heb je nu nog op de vloer staan? Een oud papierdoos misschien? Bloempotten? Probeer zoveel mogelijk losse spullen van de vloer te halen en in je kast(en) te zetten. Hang tuingereedschap, zoals bezems en scheppen zoveel mogelijk op. Bijvoorbeeld door middel van een ’tuingereedschapshouder’.

4) Maak het een fijne ruimte

Oke, een garage is een garage, daar hoef je niet in te wonen. Maar daarom mag je het nog wel een fijne ruimte zijn. Schilder bijvoorbeeld de muren wit, zorg voor goede verlichting (of lichtinval), een goede vloer en houd de garage schoon.

Bekijk hier mijn Pinterestbord over minimalisme in de garage

garage

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.154 andere abonnees

2 gedachten over “4 tips voor een nette en overzichtelijke garage”

Laat hier je reactie achter!