De minimale kledinglijst (winter)

minimale kledinglijstWat voor kleding voor de winter is handig om in de kledingkast te hebben als je voor een minimale garderobe gaat? Natuurlijk kan het nóg minimalistischer, maar ik heb geprobeerd de lijst zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen en tóch enigzins heel minimaal.

Natuurlijk verschilt het nog per persoon. Het hangt af wat voor werk je hebt, hoe vaak je de was doet en wat je fijn vindt om te dragen. Houd je bijvoorbeeld niet van rokken dan zet je daar een broek voor in de plaats. En doe je niet aan sport, laat je de sportkleding weg. Ik raad je aan om zo je persoonlijke garderobe-lijst te maken en je kledingkast daar stapje voor stapje op aan te passen.

Maak hier je persoonlijke kledinglijst, print het uit en hang het in je kast. Je zult zien dat als je eenmaal een minimalistische kledingkast hebt, je niet meer terug wilt. Want een minimale garderobe kent heel veel voordelen. En het mooie is, je zult niets missen omdat je zorgvuldig een lijst hebt gemaakt met kleding voor elke gelegenheid. Succes!

Tip: Is het nodig om je minimale garderobe aan te vullen? Probeer dan eerlijke en biologische kleding aan te schaffen, zoals bij ‘Wat Mooi‘.

De minimale kledinglijst (winter) van 33 items.

(ondergoed, sjaaltjes, riemen en sieraden niet meegerekend)

1 warme lange nette winterjas
1 leren jas

2 hemdjes/tops
3 nette truien/vesten
3 shirtjes/blouses
1 sportshirt
2 spijkerbroeken
2 nette broeken
2 leggings / panty

Hoe ziet jouw persoonlijke kledinglijst er uit?

 

de minimale garderobe winter

 

 

Eco Couture online bij watMooi

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

12 thoughts to “De minimale kledinglijst (winter)”

    1. Het is natuurlijk persoonlijk Mirjam, maar ik draag de lange jas vaak als ik netjes de deur uit ga. Bij een jurkje of rokje. En mijn leren jasje draag ik vaak bij een spijkerbroek, als ik de kroeg in ga en zulk soort gelegenheden. Als een leren jas niet bij je past, zou je ook voor een sportief jack kunnen kiezen of de tweede jas helemaal weg laten natuurlijk. 😉

  1. Handig lijstje, ga ik gebruiken als ik mijn kledingkast uitzoek! Alleen één sportshirt vind ik weinig, twee is voor mij het minimale, anders kan je niet sporten als je sportshirt in de was zit. En vergeet de onesie niet 😉

  2. Hier kan ik tenminste wat mee! geen geworstel meer met bedenken wat ik nog nodig zou kunnen hebben. Dank je wel..
    Kast van mijn dochter is inmiddels meer dan gehalveerd 🙂 “nog 2 planken over..” zei ze..

  3. Nu heb ik mijn gaderobekast helemaal opgeruimd en ben tot 33 stuks kleding teruggegaan. Ik tel mijn ondergoed en sokken en fiets/hardloop/wandel/zwemkleding niet mee en ook mijn 4 paar winter- en zomerschoenen niet.
    Ik vind jouw lijst een heel mooi voorbeeld van een kledingkast voor in de winter en kan me voorstellen dat er voor elk seizoen een lijst samen te stellen valt. Echter, gebruik je de kleren dan alleen in het gegeven seizoen? Hoeveel kleding is dit dan in een heel jaar?

Laat hier je reactie achter!