Broeken minimaliseren

95 procent van de Nederlanders draagt wel eens jeans, en gemiddeld heeft men 5,4 spijkerbroeken in de kast liggen. Hoeveel spijkerbroeken heb jij in je kast liggen? Of draag je liever een nette broek? Tijd om eens je broeken onderhanden te nemen!

 

In 5 stappen je broeken minimaliseren

 

Stap 1) Pak pen en papier en schrijf op hoeveel broeken jij denkt nodig te hebben komend seizoen.

Bedenk ook wat voor broeken dat moeten zijn. Draag je veel nette broeken? Of toch liever een spijkerbroek? Volgens deze minimale kledinglijst heb je aan 5 broeken genoeg. Die 5 broeken zijn dan 2 spijkerbroeken, 2 nette broeken en 1 jogging/sport/thuisopdebankhang-broek. Zelf heb ik 4 broeken, maar ook twee rokken en drie jurken. Indien je nooit rokjes of jurken draagt, kun je er over nadenken om er nog een broek bij te doen. Bedenk goed hoe vaak je broeken draagt en hoe vaak je wast.

Stap 2) Verzamel al je broeken die je in de kast hebt liggen en berg de zomerbroeken apart op.

Stap 3) Haal het aantal broeken uit je voorraad dat je had opgeschreven. Pas ze eventueel nog even door. Voel je je er gelukkig in? (gun jezelf het beste!) Passen de broeken goed bij je? Misschien zou je nog een nieuwe broek moeten aanschaffen? Kijk hier eens voor fairtrade broeken.

Stap 4) Nu je jouw 5 (of anders) favoriete broeken voor je capsule wardrobe hebt samengesteld wordt het tijd om van je overige broeken afscheid te nemen. Geef ze aan je vriendin, zet ze in de weggeefhoek, doe ze in de kledingcontainer of breng ze naar de kledingbank. Kun je nog niet helemaal afscheid van je overige broeken nemen? Je kunt ze ook even apart leggen. (bijvoorbeeld in een aparte opbergbak). Zo kun je voor het komende seizoen testen of je ze ook gaat missen, of eventueel nog een broek omruilen met ééntje uit je capsule wardrobe.

Stap 5) Om lang van je broeken te kunnen genieten, moet je er goed voor zorgen. Was ze op de juiste manier, strijk ze eventueel en vouw of hang ze altijd netjes op. Hieronder een filmpje over hoe je je broeken op de Marie Kondo manier kunt opvouwen. Maar doe het vooral zoals jij het handig vindt. 😉

Kijk hier voor de leukste fairtrade webshops.

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Broeken minimaliseren”

  1. Dat is wel een goede richtlijn! Ik heb 3 nette broeken, 2 spijkerbroeken en nog 2 thuisbroeken/pyjamabroeken. En ook nog een sportbroek. Dat zijn er dus eigenlijk wel veel, want ik heb ook nog wat jurkjes en rokjes. Die laatste draag ik nauwelijks, dus die mogen eigenlijk sowieso weg.
    Eerst nadenken wat je nodig hebt en dan pas opruimen is eigenlijk een hele goede strategie. Beter dan andersom in ieder geval. Dan houd je altijd veel te veel over.

  2. Leuk idee. Zelf heb ik broeken en truien voor een warme herfst, koude winter. Dus een broek met voering is ten tijde van de Elfstedentocht -periode welkom.

Laat hier je reactie achter!