dagtaak: klusjes afvinken

Dagtaak: klusjes afvinken

Hoe vaak komt het wel niet voor dat we denken ‘oh ja, dat zou ik ook nog eens doen, maar ik kom er maar nooit aan toe.’ En dat soms bij klusjes die slechts 2 minuten duren. Vanaf nu gaan we deze klusjes (die geen einddatum hebben) verzamelen op een pagina in je huishoudboek!

Het MM-huishoudsysteem adviseert je om de dagtaken aan dagen te koppelen, zodat ze onderdeel van je systeem worden. Je leest hier meer over de dagtaken.

klusjes afvinken

Dus iedere week neem je op een vaste dag een moment op even op je ‘klusjes afvinken’ pagina te kijken.

Welk klusje wil je vandaag graag afvinken? Denk hierbij aan klusjes als een knoop aan een blouse naaien, een plint vastzetten, je plant verpotten, een schilderijtje ophangen, de heg snoeien en ga zo maar door.

Ook de klusjes van de mm-checklijsten (van bijvoorbeeld de herfst of kerst) zou je hier op deze pagina kunnen zetten.

Vergeet niet om je dagtaak mee te nemen in je dagplanning!

En? Welke klusjes komen op jouw pagina te staan die je al heel lang wilt gaan doen?

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.162 andere abonnees

4 gedachten over “Dagtaak: klusjes afvinken”

 1. Ha Dieuwke, ik vroeg me af: hoeveel tijd plan je hier ongeveer voor in? Planten water geven en bedden verschonen lukt mij ook nog wel, maar klusjes doen of administratie zijn toch al wat tijdrovendere taken. Ik heb een (meer dan) fulltime en onregelmatige baan, drie kinderen en wil ook nog af en toe sporten in de avond, maar dit soort klusjes zijn precies dat wat blijft liggen. Zijn er mensen in de uitprobeer-pool die hier tips voor hebben? De ochtendroutine zit er redelijk in inmiddels en zorgt er nu onder meer voor dat de badkamer altijd heerlijk schoon is! Dus dank daarvoor!

  1. Ik herken je vraag. Toen ik werkte, mijn partner ook en zijn eigen bedrijf met personeel in dienst bleven deze klussen ook liggen. Ik had op dat moment andere prioriteiten.. jij ook lees ik bijv sporten.

   Ik heb nu bewust gekozen niet te werken, te minimaliseren op woongenot/leefstyle ( we leven nog heel leuk hoor) en mijn partner werkt dus alleen.

   Voor ons brengt dit veel meer rust. Ik doe de kids, sta op met mijn man om 6.15 dOe mn ochtend routine de kids gaan naar school, jongste nog thuis. We laten de hond uit en rond half 10 ben ik terug. Ik drink dan wat met de jongste speel even met hem en doe dan mn dagelijkse taak voor de donderdag is dit bij ons ramen wassen ene week doe ik binnen andere week buiten en de derde week de lamellen. Dan is het zo 11 uur voor ik klaar ben. Buiten neem ik wat van de tuin er bij mee, binnen de vensterbanken planten etc.

   12.00 staat zo op de klok tijd voor eten, hond uitlaten afwassen en ook dan is het weer zo 14.00 om de kids op te halen. Er is altijd wel.een vriendje te spelen en ik geef hun dan bewust aandacht. Ik vouw dan tussen door even de was op bereid het eten voor en om vijf uur eten we.

   Savonds gaan de kinderen na de sport, douchen in bed en dan ben ik echt uitgeteld.

   Dus de klusjes ik kom er ook niet aan toe. Zaterdag dan probeer ik altijd in ieder Geval 1 klus te doen. Ik merk nu wel nu ik alles bij kan houden de klusjes minder worden.

   Ik zou bij jou denken kun je niet wat uit besteden?

  2. Fijn om te horen Jo, dat je ochtendroutine er lekker in zit. Weet je wat het is met klusjes? Onze gedachten! Onze mindset! Onze wilskracht! We kunnen onszelf er vaak niet toe zetten. In de praktijk duren die klusjes vaak helemaal niet zo lang. Een schilderijtje ophangen? Misschien nog geen 5 minuten? Een knoop aannaaien, idem! En ondertussen kijken we rustig een netflix-serie en doen we er nog eentje achteraan. Of wat dacht je even scrollen op je telefoon. Voordat je het weet is er weer een half uur voorbij. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en jezelf er toe zetten. De administratie hoeft ook niet langer dan 10 minuten te duren als je het bij houdt. Maar ik begrijp je wel hoor. Als je kinderen hebt, een baan en nog wilt sporten, dan kies je ook wel eens voor jezelf in plaats van voor een klusje. Het is maar net wat jij op dat moment voorrang geeft. Succes!

Laat hier je reactie achter!