Mijn 5 duurzame favorieten voor de herfst

1. Regenjas van gerecyclede petflessen

Ik had eerder nooit een regenjas, want ja, dan heb ik wéér iets erbij in huis. Maar iedere herfst ging ik weer twijfelen. Het regent nu éénkeer veel in Nederland. En ik moet nu éénkeer de kinderen naar school brengen, ophalen en naar mijn werk. Ook als het regent. En hoe heerlijk is het eigenlijk om gewoon in de regen eens een wandeling te gaan maken? Toen ik dit jaar zag dat deze regenjassen van gerecyclede petflessen werden gemaakt ging ik om. Dus nu heb ik een duurzame regenjas. En wat ben ik er blij mee dat ik hem tóch heb aangeschaft. Geen gedoe meer met paraplu’s.

Ik heb mijn regenjas gekocht bij American Today, je hebt ze echt in heel veel kleuren en uitvoerigen. Maar je hebt tegenwoordig ook allerlei andere duurzame merken die regenjassen maken. Zie ook deze blog van Jelle.

2. Duurzame kaarsen

Bij de herfst hoort natuurlijk een gezellig kaarsje. Ik heb er altijd ééntje op mijn bureautje staan die ik dan aansteek als ik even een momentje voor mezelf heb om te lezen of te schrijven. Heerlijk vind ik dat. Ik let er altijd op dat ik een kaars uitzoek van natuurlijke ingrediënten.

Dit keer heb ik een kaars van het merk Joik, besteld bij Bewust Puur. Deze is heel geschikt voor de herfst en winter. Het heeft een pittige mix van kaneel, kardemon, kruidnagel en een vleugje van gember, noten, bruine suiker en karamel in een heerlijke bakkerijbasis. Pittig genoeg, zoet genoeg, precies goed … Een nostalgische holiday classic.

Natuurlijke kaarsen zijn veel subtieler van geur dan chemische kaarsen die gemaakt zijn met ongezonde paraffine en chemische geurstoffen. Maar dat vind ik juist heel fijn. Deze kaars is gemaakt van sojawas en brandt schoner en langer dan ‘gewone’ kaarsen. De kaars is 100% natuurlijk en zelfs de kaarslont is geheel metaalvrij en gemaakt van ongebleekt katoen. Deze heb ik dus bij Bewust Puur besteld, maar bijv. Bol.com heeft het ook in zijn assortiment. En ook Waschbar heeft veel keus wat duurzame en natuurlijke kaarsen betreft.

3. Schrijfboekje van duurzaampapier

zusss

De herfst is een tijd van terugtrekken en loslaten. En hoe kan een mens beter los laten dan door zijn gedachten op te schrijven. Ik kan er werkelijk altijd enorm van genieten om ‘s avonds, wanneer de kinderen slapen, bij mijn secretaire, met een kaarsje aan en een warm kopje thee mijn gedachten los te laten op papier. Momenteel gebruik ik daar dit prachtige boekje van Zusss voor.

Zusss maakt boekjes van duurzaam papier. Het is fijn om dingen op papier kwijt te kunnen, maar ik vind het ook altijd heel leerzaam om weer mijn schrijfsels van eerder terug te lezen. Het geeft altijd heel veel inzicht en ik kan het iedereen aanraden.

Het duurzame schrijfboekje van Zusss kost trouwen slechts € 4,95 en is hier te bestellen.

Ik raad trouwens sowieso aan om aan het einde van je dagafsluiting even een dagreflectie momentje te nemen. Zo heerlijk en kostbaar!

4. Capsule garderobe voor de herfst

Mijn herfst is niet compleet zonder mijn 10 prachtige kledingstukken die ik met zorg heb uitgezocht voor de herfst. De meeste items zijn gemaakt van duurzame stoffen.

Je kunt in deze blog mijn capsule garderobe voor de herfst bekijken.

En in deze blog vind je mijn aanvullende items en tot slot kun je hier een update lezen van mijn capsule garderobe voor de herfst.

Een capsule garderobe geeft mij persoonlijk zoveel meer rust. Zowel in mijn hoofd als in mijn kast. 😉 Iedere avond wanneer ik mijn kleding klaar leg, weet ik dat het mooi gaat staan, lekker zit en goed bij elkaar past. Want ik heb ieder item met zorg uitgezocht. Ik kan het iedereen aanraden!

5. Biologische thee

Ik ben een echte liefhebber van thee. Ook buiten de herfst om hoor! 😉 En dan het liefst biologisch. Want biologisch is niet alleen gezonder, de smaak en geur is ook nog eens heel anders dan niet biologische thee. Niet biologische thee bevat vaak geur- en smaakstoffen. En dat proef je ook. Het is veel sterker van geur en smaak dan natuurlijke thee. Persoonlijk vind ik biologische thee daarom een stuk lekkerder.

Ik drink overdag het liefste groene thee en ‘s avonds kan ik heerlijk van rooibosthee genieten. En sinds kort heb ik ook weer een ouderwetse theepot. Zo gezellig om ‘s middags op tafel hebben staan als de kinderen uit school komen. Het laat je een beetje langzamer leven.

Wat is jouw favoriete thee?

Boekentip

En dan nog een tip die ik hier eigenlijk ook nog even wilde noemen.

Want wat is er heerlijker dan om in de herfst ‘s avonds bij het kacheltje een fijn boek te lezen. Een boek dat echt inspireert. Ik moest gelijk aan het boek van Annemarije Baars denken: “Wat als het langzamer kan.” Alleen de titel spreekt al boekdelen en dan heb je de inhoud nog niet eens gelezen.

Man o man, wat kan Annemarije toch fijn schrijven. Haar vorige boek heb ik ook gelezen en daar kun je hier nog mijn recensie over lezen. Ook dit boek doet niet van haar vorige boek onder.

Een aanrader voor iedereen die wat bewuster en langzamer wil gaan leven.

Vraag er naar in je lokale boekhandel of bestel het boek hier online.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!