Update capsule wardrobe herfst 2021

Nu we al weer over de helft van de herfst zijn, is het weer tijd voor een update van mijn herfstgarderobe. Heb ik nog steeds dezelfde 10 items als toen de herfst begon? Hoe bevallen ze? Hebben ze vlekken, gaten of scheuren? Heb ik nog wat nieuws gekocht? Ik vertel het je!

De bruine rok uit de herfstcapsule

Oke, deze rok ligt een beetje lastig. Het is een prachtige rok, maarrrrr… hoewel hij een prachtige herfstkleur heeft is hij gewoon niet geschikt voor de herfst. Want in de herfst waait en regent het vaak, en deze rok heeft een hele dunne stof. Niet geschikt voor wind (het waait alle kanten op) en al helemaal niet geschikt voor regen. Dit had ik natuurlijk eerder kunnen bedenken, maar ik kocht hem nog aan het einde van de zomer en ik heb er toen geen tel bij stil gestaan. Weer een leermomentje.

Daarnaast heeft deze rok als nadeel dat hij vrij lang is en ik er altijd op ga staan! Vooral met traplopen. Maar goed, daar moet ik gewoon eventjes rekening mee houden. Ik ga hem zeker bewaren, maar ik heb hem wel uit deze herfstgarderobe gehaald. Waarschijnlijk haal ik hem in het voorjaar weer tevoorschijn. En ook kan ik hem natuurlijk altijd nog pakken wanneer ik een feestje heb en ik toch zin heb om deze rok te gaan dragen.

Maar wat komt er dan voor in de plek?

Ik heb heel lang gezocht om een andere rok, maar ik kon er maar niet uitkomen. Toen heb ik besloten om voor een donkerblauwe of bruine broek te gaan. Een bruine broek kon ik niet vinden, dus het werd een blauwe broek. En jawel, weer eentje van Studio Anneloes. Het is een exemplaar van wat dikkere travelstof en dat is ideaal voor de herfst en winter.

De broek heet ‘Downstairs bonded trousers‘. Het is een broek uit hun basiscollectie. Hij zit als gegoten en kleed mooi slank af. Hij kost € 129,95. Wel een prijzig broekje, maar ik hoop er dan ook een aantal jaar mee vooruit te kunnen. En ik weet dat de kwaliteit van dit duurzame merk altijd uitstekend is, dus dan heb ik het er graag voor over. Op nog even bij mijn capsule garderobe voor de herfst terug te komen, hij past letterlijk bij elke top die ik in mijn garderobe heb. De blauwe blouse, de warmbruine trui, de blauwe coltrui en de rode trui. Dus dit is heerlijk combineren.

En verder…

lange jurk
  • … ben ik nog altijd superblij met mijn donkerblauwe blouse. Geweldig te combineren met mijn blazers en vestjes.
  • … is de warmbruine trui van iets mindere kwaliteit dan ik had gehoopt. Na 1 keer wassen was hij al een beetje pillig. Gelukkig heb ik een ontpluizer.
  • … heb ik het eerste gaatje ontdekt in mijn donkerblauwe coltrui. Die ga ik snel maken en dan maar hopen dat er niet snel meer bij komen.
  • … zit de rode trui nog altijd heerlijk.
  • … doet mijn nieuwe joggerjeans het verrassend goed. Wel was ik hem op fijnwas en doe ik hem uiteraard niet in de droger.
  • … is mijn zwarte broek nog altijd een toppertje.
  • … zitten de eerste kale plekjes op mijn imitatieleren rok! Paniek! Mijn dochter heeft de plekjes donkerblauw gekleurd met stift. Ook laat de rits los… wat wil je ook, ik heb deze rok al zooooo veeel aangehad. Ik hoop dat hij het einde van de herfst nog eventjes haalt.
  • … ben ik ook nog superblij met mijn stippenjurk van Studio Anneloes. Hij zit net als een fijne trui. Ik heb hem graag aan.
  • … weet ik niet zo goed wat ik met die mooie lange jurk aan moet. Ik vind hem prachtig maar ik draag hem zelden, o.a. omdat hij zo lang is, ik mijn buik in die jurk altijd moet inhouden en de stof synthetisch is. Van mijn dochter mag ik hem niet weg doen. Nou ja, ik denk nog even… (en wil je hem overnemen, stuur me dan even een berichtje 😉 )

Over een paar weken geef ik jullie uiteraard nog een volledige evaluatie van alle kleding. Tot die tijd ga ik nog eventjes van mijn fijne capsule garderobe genieten!

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!