Hoeveel winterjassen heb je nodig?

Hij kan bijna weer aan; de winterjas. Of misschien heb je nog een iets dunnere variant; de herfstjas. In ieder geval, aan het begin van het winterseizoen kan het handig zijn om jezelf onderstaande 8 vragen te stellen.

 1. Hoeveel jassen heb ik?
 2. Hoeveel jassen heb ik nodig?
 3. Moet ik nog iets laten repareren aan mijn jas? De rits, een knoop, de voering? 
 4. Voel ik me goed in mijn jas?
 5. Wil ik mijn jas aan een ander geven?
 6. Wil ik mijn jas ruilen met die van iemand anders?
 7. Wil ik een ‘nieuwe’ tweedehandsjas?
 8. Wil ik een nieuwe jas? (check dan eerst dit)

Heb je een nieuwe jas nodig? Waar koop je die nieuwe jas dan? Wil je graag een ‘eerlijke’ jas? Of neem je het risico dat hij in slechte omstandigheden gemaakt is, kinderhanden er aan meegewerkt hebben en er chemische stoffen in je jas zitten verwerkt? Ben je toe aan een nieuwe jas? Dan zou je via deze duurzame zoekmachine kunnen zoeken.

Twee jassen

Persoonlijk denk ik dat ieder aan twee jassen meer dan genoeg heeft. Misschien heb je zelfs aan één jas genoeg. Een tweede kan handig zijn voor als de eerste nat is, je hem vergeten bent of gewoon omdat een langere jas mooier staat bij een jurk en een korte handiger is als je gaat fietsen. Wil je vaker afwisselen? Dan kun je kiezen voor een jas in de herfst en een jas voor het winterseizoen. Zo heb je de kapstok niet te vol hangen.

Marije: “Ik heb een lange sjieke mantel, zowel eentje voor de herfst en eentje voor de winter. Daarnaast heb ik nog een sportief jack. Het is maar net wat de gelegenheid is. Ik zou meer kunnen kopen, maar lieve help, waar laat je al die grote dingen. Nee, ik heb nu echt wel genoeg.”

Frederika: “Ik heb 1 winterjas. Gaat al 3 jaar mee en werkt nog prima. Meer heb ik niet nodig.”

Janna: “Ik houd van jassen! Ik koop het liefste ieder jaar een nieuwe. Dat mag van mezelf want zo heeft iedereen zijn/haar hobby, toch? Maar vanwege ruimte gebrek, verkoop ik ook ieder jaar weer mijn oude jas voor een prikkie. Zo heb ik weer ruimte en maak ik een ander weer blij.”

Winterjassen opbergen

Is de winter voorbij? Dan kun je je winterjas weer uitwassen en opruimen op een koele, donkere en droge plek. Het liefst hangend aan een houten hanger, maar je kunt de jas ook in een stoffen hoes opbergen en op zolder leggen. Let er wel op dat de hoes van stof is en niet van plastic, want plastic ademt niet. Je kunt natuurlijk ook een kussenhoes gebruiken als opberger voor je jas.

Boekentip

sustainable-wardrobe

Lees ook:

– De kapstok minimaliseren
– Zo houd jij je kleding langer mooi (10 tips)
– De 5 fijnste eco-wasmiddelen
– Zo houd jij je was bij
– Kleding klaarleggen
– Minimaliseren in de wasruimte

Wil je graag leren om te minimaliseren? Dan zijn deze twee e-books zeker iets voor jou:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.170 andere abonnees

One thought to “Hoeveel winterjassen heb je nodig?”

 1. Ik heb geen winterjas, wel ooit gehad maar die gebruikte ik nooit. Ik heb één goede, wind- en waterdichte sportieve jas, ik gebruik hem inmiddels al vier jaar. Op de fiets is dit zeker warm genoeg. En mocht het echt -10 worden, dan doe ik er gewoon een trui onder.
  Groetjes, Jantine

Laat hier je reactie achter!