Dit is wat ik kocht in september 2022

Zou iemand die minimalistisch wil leven ook minder kopen dan gemiddeld? Of zou ze gewoon meer weg doen? Ik heb geregeld lijstjes bij gehouden wat ik allemaal minimaliseer, maar ik heb nog nooit bijgehouden wat ik eigenlijk allemaal koop. Dus ik dacht, laat ik dat eens proberen.

Week 1

In de eerste week van september heb ik daadwerkelijk niets gekocht. Wel boodschappen natuurlijk, maar niet iets dat niet uit een supermarkt komt. Wel kreeg mijn dochter een sportshirt van de kaatsvereniging, maar dat kwam goed uit want ze wilde graag nog een sportshirt erbij. Maar daarentegen gingen er ook best weer wat spullen weg waaronder kleding.

Tussenstand: 0 items gekocht

Week 2

In de tweede week kocht ik een cadeautje voor een collega, van die mooie draaikaarsen van Dille en Kamille, want die kunnen op. 😉 Maar goed, dat was niet voor mezelf. Ook bestelde ik schoenen voor onze zoon en schoenen voor onze dochter. Want kleine kindjes worden groot en zo komen ze de winter weer door. Het liefst koop ik schoenen gewoon in de winkel om ze goed te kunnen passen, maar vanwege tijdgebrek en omdat mijn dochter klaagde dat haar schoenen écht niet meer pasten, heb ik ze online besteld. En gelukkig, ze pasten goed en ze zijn er heel blij mee. De oude schoenen gingen weg of werden doorgegeven, zo kwamen er feitelijk niet meer spullen in huis.

Tussenstand: 2 items gekocht

Week 3

In de derde week ging ik eens op de app Vinted. Ik zocht nog steeds een rok voor mijn herfst-capsule en op jullie advies ben ik eens op Vinted gaan kijken. En oh jee… dat is best verslavend. Binnen no-time vond ik een mooie rok, en toen nog één…. Ik moest me echt inhouden om niet nog meer te kopen.

Ik zocht eerst op donkerblauwe winterrok en toen kwam ik deze tegen. De rok is van het merk Zara en was nog nieuw. Hij zit me iets aan de ruime kant maar hij blijft nog wel hangen. 😉 Ik kocht de rok voor slechts 8 euro. (heel wat anders dan de nieuwprijzen die ik normaal betaal) Ik heb ‘m al eens aan gehad naar een etentje en hij beviel prima. Ik draag hem op de foto met mijn blauwe blouse uit mijn herfst-capsule.

Toen zocht ik op mijn favoriete merk ‘Studio Anneloes’ en toen vond ik dit rokje. Ik weet het, je moet er van houden, maar ik vond het zo’n leuk herfstrokje. Ik betaalde er 17,50 voor.

Hij past perfect bij mijn rode en blauwe blouse en blauwe coltrui zoals je hier in mijn capsule garderobe voor de herfst kunt zien.

Ook wilde mijn dochter nog graag een regenjas (tussenjas) en ook die vond ik op Vinted, nog nieuw, met het kaartje eraan en voor de helft van de prijs. Ze is er blij mee.

Oh ja, om maar even compleet te zijn, want ik zou immers alles meerekenen wat ik niet in de supermarkt kocht, ik heb hier ook nog wat voedingssupplementen besteld. Maar goed, dat gaat ook weer op. Moet ik dat meetellen? Nou vooruit.

Verder had ik nog de neiging om van alles te kopen, zoals deze prachtige jurk van het duurzame merk Marjolein Elizabeth. Is het geen beauty? Hij was een lange tijd uitverkocht, maar nu is hij er weer. En owww… ik wil hem zo graag kopen. Maar goed, ik heb me ingehouden en de jurk (nog) niet gekocht. Wat vind jij? Doen voor de winter? (wel duur!) Ik denk nog even na…

Tussenstand: 2 + 4 = 6 items

Week 4

En in de laatste week kocht ik op de valreep nog een jas voor onze zoon. Ik dacht even dat de winterjas die hij had nog wel kon, maar toen ik zijn armpjes ver uit de mouwen zag steken heb ik snel een grotere jas gekocht.

Tussenstand: 6 + 1 = 7 items

Ik vroeg jullie eerder hoeveel items jullie dachten dat ik zou kopen. De reacties liepen uit een van 1 item tot 59 stuks. Ik had er zelf niet echt een idee bij omdat je zoiets normaal niet bij houdt. Maar het zijn er dus 7 items geworden. En dan is het september. Ik denk dat de komende maanden het er wel meer zullen worden nu de feestdagen er aan komen. Ik moet er ook bij zeggen dat deze blog me wel weer bewuster maakt van mijn aankopen.

Wat vinden jullie? Zal ik het voor de komende maanden ook bij houden in een blog? Laat het me weten!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.155 andere abonnees

2 gedachten over “Dit is wat ik kocht in september 2022”

  1. Ja graag! En dat mooie kleedje zou ik ook aanraden om te kopen. Ben je binnenkort jarig? of misschien is dat alvast je kerstkado
    Als je het heel graag wilt hebben dan moet dat kunnen.

    Groetjes,
    Aline

  2. Ik vond mijn skinny jeans voor de winter toch te skinny geworden. Had 2 zwarte maar die waren intussen ook wel 10 jaar oud. Dus 2 nieuwe zwarte gekocht en de oude naar de kringloopwinkel gebracht. Verder voor het eerst in jaren een jurk voor de feestdagen gekocht en daar moesten ook lange laarzen bij die ik niet had….
    Verder niks, dus 4 stuks erbij en 2 weer weg…

Laat hier je reactie achter!