Het verhaal achter Fairly Dressy (met winactie!)

kARINEGraag wil ik jullie voorstellen aan Karine van der Meulen. Ze is 47 jaar, getrouwd en moeder van 2 meisjes van 9 en 7 jaar. Ze is eigenaar van het (h)eerlijke kledinglabel Fairly Dressy. Ik ben erg enthousiast over haar kleding en gelukkig wilde ze wat over haarzelf én haar kledinglabel vertellen op Moeders Minimalisme.

Karine, waarom ben je gestart met Fairy Dressy?
“Door de komst van mijn kinderen ga ik bewuster om met het milieu. Wat mij daarbij vooral raakte was het afval, de verspilling en fast consuming van producten. Dat bij fast consuming producten voornamelijk de armere werelddelen de prijs voor betalen, door lage lonen, kinderarbeid en milieuvervuiling. Door deze bewustwording ben ik verantwoorde kleding en voedsel gaan kopen. Maar in mijn zoektocht naar duurzame kleding, vond ik de keuze niet echt groot. Dus daar zag ik een kans om met Fairly Dressy te starten.

Wat maakt Fairly Dressy zo speciaal?
De Fairly Dressy collectie ontwerp ik samen met de coupeuse in kleine oplages. Een Fairly Dressy kledingstuk is dus uniek en je zal niet snel iemand in hetzelfde kledingstuk tegenkomen. De ontwerpen zijn basic waardoor ze niet trend gebonden zijn en dus langer mee kunnen, daarbij gebruiken we uitsluitend gecertificeerde stoffen. GOTS gecertificeerd betekent dat de gehele keten wordt gecontroleerd op milieuvriendelijke werkwijze maar ook op kinderarbeid, werkomstandigheden en fatsoenlijk loon.

 

Fairly dressy jurken zomer 2017

 

Waarom vind je fairtrade zo belangrijk?
Door fairtrade producten te kopen steun je de ontwikkelingslanden om op een duurzame en eerlijke manier in hun levensonderhoud te voorzien. Daarbij maken ze prachtige producten met hun eigen grondstoffen.

 

Wat verkoop je het meest via je webwinkel?
Ik verkoop met name kleding maar om een outfit compleet te maken verkoop ik ook gecertificeerd fairtrade sieraden en accessoires.

 

Koop je ook fairtrade kleding voor je kinderen?
Mijn meisjes lopen in basics van biologisch katoen maar ze mogen ook hun eigen kleding keuze maken. Ik maak ze wel bewust hoe de kleding geproduceerd wordt en welke keuze ze hierin kunnen maken.

 

Heb je ook een capsule wardrobe?
Langzaam aan krijg ik een duurzaam capsule wardrobe. Mijn kledingkast is behoorlijk opgeruimd en bestaat nu vooral uit duurzame kleding. Natuurlijk met mijn eigen Fairly Dressy kleding 😉 Ik draag ook graag een spijkerbroek van het merk Nudie en Kuyichi. Qua schoenen, vind ik shabbie laarsjes heel fijn in de winter. In de zomer gympen van Veja en slippers van Amazonas, allemaal duurzaam.”

 

IMG_2266

Wil jij deze heerlijke zachte sjaal van gebreid bamboe in prachtige dip dye streep design winnen?

Laat dan even een mooie reactie achter!

De winnaars worden dinsdag 16 mei bekend gemaakt.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.154 andere abonnees

29 gedachten over “Het verhaal achter Fairly Dressy (met winactie!)”

 1. Dit klinkt als een heel fijn initiatief! Ik kende het nog niet, terwijl ik toch heel erg bezig ben met duurzame kleding.
  Het is altijd inspirerend om nieuwe merken te leren kennen van geëngageerde mensen. Ik vind het mooi om te lezen dat je kinderen je drijfveer zijn om bewust(-er) te leven, dat is precies zoals ik het ook voel (en ik heb er nog wel vier :-)!
  )

 2. Mooie shawl! Mocht ik ‘m winnen geef ik ‘m cadeau aan een dierbare collega die pas gelden geopereerd is en het vaak koud/frisjes heeft.

 3. Interessant artikel! Eerlijk gezegd ken ik je blog nu een week. Ik ben geïntrigeerd door ’the way of life’ met drie kleine kinderen (onder de 5) heb ik op 1 of andere manIer veel spullen.. of ze en ik dat nu echt nodig hebben vraag ik me echt af. Ook mn kledingkast ben ik opnieuw aan het bekijken. Los van het feit dat na drie zwangerschappen er veel Is veranderd, heb ik vaak het gevoel dat ik niks heb om aan te trekken.. terwijl ik toch echt een kast vol kleren heb! Ik ga me de komende tijd eens verdiepen in capsule wardrobe! Sjaals zijn naast kettingen de beste accessoires op een mooi wit shirt. Ik doe graag mee met de actie. Succes met je blog!

 4. hallo iedereen ,
  ik had graag ook een kansje gewaagt om die prachtige sjaal te winnen .
  Graag nam ik hem mee op onze kampeer-vakantie naar Normandië , waar het weer niet zeker is maar de zee en de
  duinen altijd adembenemend zijn en waar ons gezin (4) volledig tot rust komt ,want elk van ons heeft iets uit het volgende “lijstje”
  of om juist te zijn enkele dingen er uit …. soit ons gezin vormt een boeiende , mooie maar géén eenvoudige puzzel ! (heerlijk om in je pyama met koffietje in de hand naar de zee te kijken!)
  de puzzelstukken zijn :bipolaire stoornis ,ASS, hooggevoeligheid,ADD,dyshorthografie,dyscalculie en dyslectie…….
  Op kleding gebied koop ik al jaren tweedehands in de OXFAM-tweedehandswinkels en zo steun ik een goed doel hier in Afrika en het milieu en mijn portemonnee ! Ik heb nog een tip ; omdat ik zo laat mogelijk de verwarming wil aanzetten en ik het koud heb aan mijn armen als ik aan de PC zit knip ik de voet af van oude (sokken) liefst wol
  of ik knip de mouwen van een oude trui en schuif deze over mijn armen , je kunt ze ook gebruiken als beenverwarmers lekker warm hergebruik ! lieve groet ! Jezebelle uit B.

 5. Ik dacht van te voren: ‘zal wel weer een heel duur merk zijn’ maar de prijzen zijn zeker erg redelijk. Ik kom ook graag in aanmerking voor deze mooie sjaal.

 6. Sinds ik begonnen ben met duurzame kleding aan te schaffen merk ik dat ik veel minder koop. Het is soms wel wat prijziger maar doordat je minder koopt komt het weer in balans. Ik voel mij er veel fitter en blijer in. Ben erg blij dat ik het ontdekt heb. Ik behandel het ook meer met respect. Was het behoedzaam en vouw het keurig op voor in de kast. Ik ben om.

 7. Wat een leuk eerlijk initiatief. Zo leuk ook dat het in kleine oplage is, ben je lekker uniek in je kledingstijl. Ik doe niet mee voor de sjaal ik ben niet zo voor infinity ,al zal hij vast zalig aan voelen. Ik ben een sjaal knoopster. Ik wou je succes wensen met je zaak. Eerst nog maar eens kijken wat ik nog nodig heb in mijn kleerkast (ben nog wat zoekend in mijn capsule wardrobe) daar na weet ik waar ik moet zijn. 😉

 8. Ik doe ook graag mee voor deze mooie duurzame sjaal. Ik probeer stapje voor stapje steeds duurzamer om te gaan met spullen, ook samen met mijn kinderen.
  Groetjes!

 9. Fijn om weer een merk tegen te komen met mooie eerlijke kleding! Leuk om de persoon erachter ook te zien. Een goede sjaal heb ik nog niet eerder gekocht, dus daar heb ik nu ook een goed idee voor.

 10. Ik ding graag mee naar deze mooie sjaal. Langzaam op weg naar mijn eigen capsule-wardrobe en een nieuwe levensstijl. Ik blijf je volgen. Dankjewel voor de mooie woorden en tips.

 11. Geïnspireerd door o.a. moeders minimalisme ben ik drastisch gaan minimaliseren. Helaas per ongeluk ook al mijn sjaals weg gedaan en nog steeds niet die éne perfecte tegen gekomen… Ik zou daarom deze prachtige duurzame sjaal graag winnen!

 12. Ik probeer steeds bewuster te leven. We zijn met 5 en vind t soms lastig zeker betreft kleding. Maar ik ga eens snel op jd site rond kijken.

 13. Hele mooie sjaal. Ik maak graag een kans. Ik ben onderweg naar een capsule garderobe, voeg gaandeweg kwaliteitstukken toe. Helaas zit hier vaak wel een mooi prijskaartje aan. Deze sjaap heeft precies de goede kleuren!

 14. Wauw, ik wordt helemaal blij van de jurk Haara en de prijzen in het algemeen. Dat valt me echt mee! Mooie prints en kleuren, echt mijn smaak. Net als die prachtige sjaal

 15. Wat een mooie kleding! Gelijk even de website bekeken.
  MIsschien nog een tip; zwangerschapskleding? Ben nu zwanger dus ‘gewone’ kleding bestellen zit er even niet in ;-).
  Bedankt voor deze tip en succes met het bedrijf verder! Mooi dat je vanuit een gemis zelf iets gestart bent!

 16. Wat fijn een nieuw adresje op mijn blije webshopslijst! En goed dat je je kinderen nu al mee kan nemen in bewuste keuzes maken. Mocht je nog geen keus gemaakt hebben voor de sjaal, mij zou je er ook heel blij mee maken.

 17. Sinds ik ben gaan minimaliseren, opruimen en duurzamer gaan leven, ook een kleding capsule, voor ons hele gezin. Ook proberen om in mijn hoofd te minimaliseren. Niet doorrennen, maar minder en niet teveel tegelijk, zodat ik meer tijd heb om met mijn kinderen door te brengen.
  Ik heb nog maar 1 sjaal,waar ik niet zo blij van word. Zou hem graag doorgeven aan iemand anders in ruil voor deze prachtige sjaal.

Laat hier je reactie achter!