Evaluatie capsule wardrobe winter 2016/2017

Aan het begin van deze winter plaatste ik hier op mijn website mijn capsule wardrobe. Vaak krijg ik nu de vraag hoe het me bevalt en of ik tussendoor mijn capsule wardrobe ook aanpas.

Nu we halverwege het winterseizoen zijn leek het mee een goed moment om eens mijn capsule wardrobe te evalueren. Zodat jullie niet dezelfde fouten hoeven te maken die ik heb gemaakt. 😉

 

mijn-winter-garderobe-2016

 

Jurken

ecologisch_jurk_venus_black_voorkopieIk heb drie jurken in mijn garderobe, alle drie zijn ze van Miss Green.  Jurkje Aretha, Maxi jurk Venus en jurkje Brigitte, alle drie nog te koop op het moment van schrijven. De kwaliteit van de stoffen zijn uitstekend. Heerlijk warm ook. Alle drie draag ik ze gewoon naar mijn werk (met legging of dikke panty) of naar een feestje (met hakje en panty). De maxi-jurk Venus is ook prachtig voor de winterse feestdagen.  Het enige nadeel is dat ze best wel nauw aansluiten en ik 5 kilo ben aangekomen. Maar ach, dat geeft me weer een boost om weer flink te gaan hoepelen en touwtje te gaan springen. Als je wat een buikje hebt (die je er ook niet meer afkrijgt) raad ik je aan om voor jurkjes te kiezen die wat vetrolvriendelijker ‘buikvriendelijker’ zijn zodat je niet steeds je buik in hoeft te houden en je je echt lekker in je kleding voelt. Want daar gaat het uiteindelijk om. Ik weet zeker dat ik deze jurkjes nog zeker een aantal seizoenen mee kunnen.

 

Rokken

fairtrade_rokje_marsha_moulin_detailIk heb twee rokken in mijn capsule wardrobe. De eerste is grijs, over de knie en prachtig te combineren met mijn andere kleding. Maar hij is gebreid en heeft nu al een gaatje zag ik. (note to myself: gaatje rok dichtnaaien) Maar hoe dan ook, ik draag hem veel, hij is lekker warm, maar de stof is niet van super kwaliteit. Hij begint al wat te pillen. Ik wist dat ik zo’n rok wilde hebben en zag hem destijds bij de Esprit geloof ik. Niks niet biologisch of fairtrade dus. Achteraf had ik de rok denk ik toch liever bij Miss Green besteld. Misschien dat deze beter van kwaliteit was geweest. Dus ik weet niet of hij wel tot het volgende seizoen overleefd. De ‘leren’ rok heb ik al een aantal jaar. De binnenvoering is al helemaal stuk, maar ach, hij doet het nog. Gemakkelijk te combineren en hij zit lekker. En wat ook handig is, hij is wasbaar.

 

Truien en vesten

duurzaam_top_billie_navy_offwhite_detail2Ik heb al jaren een heerlijke trui die ik eigenlijk alleen thuis draag. Omdat hij er eigenlijk niet meer uitziet, wilde ik hem deze winter vervangen door een ander exemplaar. (ik draag hem dan wel thuis, maar wil er natuurlijk nog wel een beetje netjes uitzien). Het liefst een trui of vest zoals op de foto en die fairtrade gemaakt is, maar ik ben helaas nog niet weer zo’n trui tegengekomen. Mijn andere trui, wit met zwarte streepjes van Miss Green, heb ik gewoon meegenomen uit mijn zomergarderobe. Het enige nadeel is dat ik bijna geen ‘witte was’ op dertig graden heb en hij dus vrij lang bij de was blijft liggen. (totdat ook mijn witte blouse in de was kan). Hierdoor kan ik hem niet zo vaak dragen als ik zou willen. Waarschijnlijk dat ik hem volgend jaar toch gewoon bij de zomerkleding laat. Mijn vest is iets anders dan op het plaatje. Hij is lichtblauw, lang en gebreid. Ik draag hem over mijn jurkjes, maar ook bij mijn andere kleding is hij heel goed te matchen. Deze gaat voorlopig nog wel even mee. 🙂

 

Tops en blouses

duurzame_top_paulette_dark_navy_detailDe twee blauwe tops zijn van Miss Green. Ze zijn verschillend van model maar van stof en kwaliteit hetzelfde. Gewoon, simpel, stijlvol en zit lekker. Het zwarte topje had ik ook toegevoegd aan mijn wintergarderobe maar die heb ik eerlijk gezegd bijna nog niet aangehad. Dat komt omdat ik helemaal niet van korte mouwen houd in de winter! Dus die kan ik net zo goed alleen bij mijn zomergarderobe tevoorschijn houden. Het andere stretchshirtje met korte mouw (van biologisch katoen van de Hema) die ik overigens niet in het rood maar in het zwart kocht heb ik wel veel aan omdat ik deze gemakkelijk overal onder past.

 

Broeken

mf_broek_rosalind_indianink_achterIk had op mijn lijstje 4 broeken staan. Met de achterliggende gedachte dat ik er nog één bij zou kopen. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Ik wilde graag een nette zwarte broek, en heb ook wel een aantal gepast, maar ze waren niet naar mijn zin. Uiteindelijk heb ik er ook nooit ééntje bijgekocht omdat ik merkte dat ik aan twee broeken en een ’thuisbroek’ (die overigens niet op het overzicht staat) meer dan genoeg had. De ’thuisbroek’ is trouwens  Miss Green, waar ik, wanneer ik thuis ben, praktisch in woon. Nu in het blauw in de aanbieding trouwens. Het is een broek van joggingstof, maar toch stijlvol. Ik kan er prima mee de deur uit, heb hem een enkele keer naar het werk aan het gehad, maar draag hem toch het liefste thuis, wanneer ik niet naar mijn werk hoef, samen met mijn ’thuistrui’ uiteraard.

 

Jasjes

dames-esprit-blazer-zwart-tp_1601456987342989319fIk heb drie jasjes/colbertjes in mijn garderobe. De eerste is een leren jasje. Zit heerlijk, staat overal leuk bij, maar heeft één groot nadeel. Hij kan niet gewassen worden want ja, het is echt leer. Ik hang hem veel buiten te luchten, maar toch. Ik heb in het vervolg toch liever jasjes die ik zelf uit kan wassen. Het zelfde probleem heb ik met mijn blauw colberjasje. Een prachtding. Maar hij moet gestoomd worden, wil ik hem schoon hebben. En aangezien ik weinig kleding heb en alle kleding veel draag is dat echt niet handig. Misschien dat ik hem toch stiekem probeer zelf te wassen en anders wordt hij volgende winter vervangen door een wasbaar exemplaar. Mijn derde exemplaar is kort en grijs. Superleuk, matcht ook heel goed bij alles, maar ik heb hem nu 5 jaar en hij wordt wel wat pluizig. Deze winter gaat hij nog mee, maar of hij ook de volgende winter mee gaat in mijn minimale garderobe??

 

Al met al:

  • Kies kleding uit die in de wasmachine kunnen

  • Kies geen kleuren uit die je bijna niet wast

  • Kies kleding uit die bij je figuur passen

 

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.161 andere abonnees

2 gedachten over “Evaluatie capsule wardrobe winter 2016/2017”

  1. Die wastip vind ik erg slim, daar zou ik niet snel opgekomen zijn. Ik hebf geen wasmachine (en ook nog geen officiële capsule) maar hierdoor ben ik het wel gewend om kleding langer te dragen en dat het even kan duren voor het weer uit de was komt. Licht blijft bij mij ook het langste liggen merk ik. Ik heb er het minste van en het luistert qua wassen natuurlijk ook wat nauwer. Al met al denk ik dat je een geslaagde wintercapsule hebt gehad, leerzaam voor mij!

Laat hier je reactie achter!