Laat je dromen uitkomen met een visionboard

Wie minimaliseert krijgt rust en ruimte in huis maar ook in het hoofd. Je krijgt de ruimte om na te denken over je doelen in het leven. Wat wil je bereiken? Wat zijn je wensen? Om deze gedachten gestalte te geven kun je een visionboard maken. 

Wat is een visionboard?’

Het is gewoon een mooi Engels woord voor een bord met afbeeldingen erop die jou dromen en wensen verbeelden. Een visionboard is erg persoonlijk en voor iedereen weer anders. Hij kan heel groot zijn of gewoon het formaat van een A-4’tje hebben. Je kunt de afbeeldingen uit tijdschriften knippen en plakken of als je handig bent met de computer, maak je een mooi strak overzicht van al je afbeeldingen. (Bekijk hier het filmpje van Minimalist Coco hoe zij een visionboard in indesign maakt). Ik zou je graag die van mij visionboard_2016_c-2-654x1024laten zien (met de computer gemaakt), maar helaas, ook mijn visionboard is erg persoonlijk en dus laat ik hem gewoon in mijn slaapkamer staan. 😉

 

Waarom zou je een visionboard maken?

Ten eerste is het maken van een visionboard erg leuk maar ik denk ook dat het goed is. Je moet namelijk nadenken wat je wilt bereiken in de komende periode. Belangrijk is dat je hier ook echt de tijd voor neemt voordat je echt je visionboard gaat maken. Persoonlijk heb ik negen afbeeldingen op mijn visionboard staan, dus 9 doelen. Maar dat kan voor iedereen anders zijn.

Je kunt meerdere visionboards maken. Bijvoorbeeld voor je werk of je gezondheid Misschien wil je een fitter lichaam? Of wil je je huis verkopen. Of ligt je focus nieuw werk of hogere inkomsten. Misschien wil je een partner? Of een kind? Of vaker mediteren, yoga beoefenen, meer reizen, een stabielere relatie, suikervrij eten of meer boeken lezen? Noem het maar op, je kunt overal een afbeelding voor vinden dat staat voor jouw wensen en doelen. Maar wees wel zo concreet mogelijk. Wat voor baan wil je? En hoeveel wil je verdienen? Wat voor nieuwe partner wil je?

 

Wat doe je met een visionboard?

Wanneer je je visionboard dan eindelijk hebt gemaakt zoek je er een plek voor zodat je je visionboard dagelijks kunt zien. Zoals in je slaapkamer, de badkamer, je werkkamer of op je desktop. Maak er vervolgens een vast ritueel van dat je bijvoorbeeld iedere dag tijdens het tandenpoetsen, het aankleden of voor het slapen gaan even alle afbeeldingen van je visionboard bij langs gaat. Zodat je je doelen altijd in het oog zult houden. Dag in, dag uit. Focus. Helemaal goed is om er affirmaties bij uit te spreken. En spreek ze uit op de manier alsof je je doelstelling al hebt behaalt en voel het met heel je hart en ziel. Zoals ‘ik heb mijn huis verkocht’, of ‘ik mediteer iedere ochtend 7 minuten’, of ‘ik heb een prachtige relatie met een hele mooie man.’ Wat je dan zult merken is magisch en wonderbaarlijk…

 

Hoe werkt een visionboard?

Heb je wel eens gehad dat je aan iemand dacht en je diegene diezelfde week nog tegen komt? Of dat je aan een voorwerp dacht en je het de volgende dag precies hetzelfde exemplaar in de etalage ziet liggen? Of dat je juist negatief denkt en alles op die dag ook mis gaat? Dat is nou de wet van aantrekkingskracht. Je trekt dingen aan die dezelfde frequentie hebben als je gedachten. Flauwekul denk je? Zweverig gedoe misschien? Ik daag je uit om je je er eens in te verdiepen het zelf uit te proberen. Na het lezen van het boek ‘the Secret‘ en ‘the Power‘ van Rhonda Byrne was ik helemaal om. Ja het klopt, deze boeken zijn wat Amerikaans en materialistisch, maar de kern klopt wel. (‘The secret’ staat overigens ook als film op Netflix.)

 

The Secret / Nederlandse editie

 

The Secret

The Secret helpt je bereiken wat je zelf voor onmogelijk houdt: geluk, succes, gezondheid, geld, relaties.
Wat is The Secret? Waarom staat het overal op nummer 1?
Wat is het geheim van The Secret? Wat kan het betekenen voor jou?

In ieder geval dit boek zou iedereen gelezen moeten hebben.

Het boek is hier te bestellen en hier als e-book.

 

 

 

 

The Power

 

The Power

The Power vertelt over de kracht in het universum die voor het leven op aarde zorgt, die creëert, uitvindt en verandert. Deze kracht zit in ieder levend wezen, in iedere mens. The Power helpt je deze grootste kracht van het universum in jezelf te ontdekken en te gebruiken: de kracht te ontvangen wat je wenst. Met The Power kan iedereen het leven van zijn dromen creëren en realiseren, want een droomleven is dichter bij dan je denkt.

Ik werd echt gelukkig van dit boek.

Het boek is hier te bestellen en hier als e-book.

 

 

Toevallig maakte Sanny (van Sanny zoekt geluk) onlangs nog een filmpje over ‘de wet van aantrekkingskracht’ waarin ze dit fenomeen tracht uit te leggen. En dat dat doet ze heel goed vind ik, dus laat ik Sanny eventjes aan het woord…

 

 

Werkt een visionboard echt?

In mijn ogen werkt het echt, maar dat moet ieder natuurlijk voor zichzelf ervaren. En daar kunnen we maar op 1 manier achter komen. Lijkt je het wat? Maak dan een visionboard en dan kom ik er over een jaar op terug en kijken we hoeveel wensen er werkelijkheid geworden zijn.

 

Succes! Dat al je dromen maar uit mogen komen.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

3 gedachten over “Laat je dromen uitkomen met een visionboard”

 1. Dag Dieuwke,
  Wat wel leuke post over visionboards en de wet van aantrekking! Graag wil ik je nog wat daarover meegeven. Een gedachte die ik erover heb, geen waarheid, maar iets dat ik ervaren heb in het maken van visionboards. Het maken van een visionboard op de computer is naar mijn idee te veel gericht. Wat ga je dan namelijk doen? Gericht zoeken naar bepaalde plaatjes die vertalen wat je in je hoofd hebt. Dat is dus heel erg gefocust op ratio en geformuleerde doelen. Het kan natuurlijk een mooi visionboard opleveren, maar het levert je niets nieuws op aan informatie. Wanneer je echter juist met je handen in tijdschriften gaat werken ben je niet aan het zoeken, maar aan het vinden. Omdat je immers niet resultaatgericht kijkt, maar kijkt wat je tegenkomt en wat je daarvan kunt gebruiken. Ik scheur zelf alles uit wat me maar enigszins aanspreekt en als ik dan een stapeltje heb ga ik het eens rustig bekijken. Wat vertelt dit me? Daar komen vaak diepere lagen uit dan de rationele doelen. Omdat je op een intuïtievere manier aan t verzamelen bent geweest en niet een plaatje bij t antwoord hebt gezocht, maar t antwoord bij je plaatjes. Begrijp je? Als je dan ook nog voor t scheuren al visualiseert (zo concreet mogelijk proberen voor te stellen, er “op afstemmen”) dan zet je de wet van aantrekking ook meteen in. Immers door te focussen op wat je wilt bereiken zal dat ook in de tijdschriften naar boven komen (je opvallen, je aandacht trekken, het plaatje in verband brengen met je wens). Maar dan dus op een andere wijze dan “ik heb bedacht dat ik een strakke buik wil dus zoek ik op Google een plaatje van een strakke buik”.
  Nogmaals geen harde waarheid, maar hoe t voor mij werkt en waarom ik de voorkeur geef aan ouderwets knip en plakwerk.
  (Ik scan vervolgens m’n plakwerkje wel om t op m’n computer te zetten als achtergrond)

 2. Leuke blog! Het gaat natuurlijk niet om de afbeeldingen, maar wat je ermee wil bereiken.
  Een lijstje met steekwoorden op de koelkast hangen, of een mindmap maken, kan voor sommige personen ook al werken.

  Het wachtwoord van mijn (werk) pc is mijn huidige hoofddoel, zo word ik er dagelijks aan herinnerd!

Laat hier je reactie achter!