Is je huis het waard?

Stel, we zouden in een klein kamertje wonen met slechts 1 kastje. En iedere ochtend na het ontwaken zouden we 1 minuut aandacht aan het kastje schenken. De ene dag, herschik en poets je de ene lade en de andere dag doe je de andere. Je kastje zit niet bomvol, je weet precies wat je hebt, je houdt het geordend en schoon. Prima te doen toch?

Maar wat als je niet alleen dat kastje had om te onderhouden, maar een heel huis. Dat is hele andere koek. Je wilt graag nog steeds alles geordend en schoon hebben en je wilt het liefste ook weten wat waar ligt. Maar hoe krijg je dat ooit voor elkaar?

Soms als mensen horen over het MM-huishoudsysteem komen er vaste overtuigingen boven als ‘daar heb ik geen tijd voor’, ‘dat is niets voor mij’ of ‘dat lukt me nooit’. Maar wat als je nu er voor kiest om je huis, de plek dat de veilige basis is voor jou en jouw gezin, iedere dag een half uur tot een uur aandacht te geven. Is je huis dat waard?

Is je huis het waard om schoon en geordend te zijn? Is je huis het waard om iedere dag even jouw aandacht te krijgen? Kun jij daar bewust voor kiezen? En vooral kun en wil je het voorrang geven op andere onbelangrijke dingen in je leven?

Als het antwoord daar ‘ja’ op is. Dán raad ik je het MM-huishoudsysteem aan. Want met dit huishoudsysteem geef jij je huis iedere dag een beetje aandacht. Maar niet alleen je huis, ook jezelf en je gezinsleven. Met het MM-huishoudsysteem pak je iedere dag zo’n laatje. Je haalt het leeg, je poetst het schoon en je ordent je spullen. Je weet precies wat je hebt en wat je wilt bewaren. Met het MM-huishoudsysteem stop jij je huis vol met liefde en aandacht, niet met spullen.

Doe je mee?

Lees ook: Het MM-huishoudsysteem

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

3 gedachten over “Is je huis het waard?”

  1. Gisteren viel er een aanmaning in de bus, bekeuring vergeten te betalen. Kost me gewoon 80 euro boete nu. Hoe het komt? Geen structuur. Dus naast tijd en liefde voor het huis moet ik ook iets met de administratie. Heb jij misschien een MM werkwijze voor het op orde houden van de administratie? En kun je uitleggen wat er voor een thuisadministratie bewaard moet worden? Moet je betaalde rekeningen bewaren? En hoe lang? Maar vooral hoe hou je het “bij’?

      1. Dank je wel. Ik ben overigens al talloze keren aan een nieuw administratiesysteem begonnen maar raak steeds zo overweldigd van de hoeveelheid keuzes die ik moet maken (alleen al wel of niet bewaren) dat ik al snel mijn kop in het zand steek en er dus weer een achterstand ontstaat. Ga mezelf maar eens aanpakken en dwingen het nu structureel aan te pakken.

Laat hier je reactie achter!