Minimalistische moeder van de Maand Januari 2016

mmvdm-januari2016

Ze heet Laura, 31 jaar en ze woont met haar man en drie kindjes (Anna bijna 5, Emma bijna 2 en Abel 6 maanden) in Uithoorn, Noord-Holland. En ze is op de valreep nog de minimalistische moeder van de maand januari.

Wanneer besloot je te gaan minimaliseren Laura?
“Ik had altijd fulltime gewerkt en was weinig thuis. Toen ik vorig jaar mijn baan kwijtraakte en dus ineens de hele dag thuis kwam te zitten dacht ik: wat een rommel is het hier eigenlijk! Bovendien bleek ik onverwachts zwanger van Abel en hoe welkom hij ook is, het werd wel een beetje vol in ons huis met twee slaapkamers. Dus toen hebben we de knop omgezet en langzaam maar zeker al het overbodige eruit gedaan. Meer uit noodzaak dus, maar ik zou niet meer terug willen naar dat volle huis.”

Wat is er voor jou veranderd, sinds je aan het minimaliseren bent?
“Ik ga niet meer ‘zomaar’ winkelen, dat werkt voor mij nu andersom: ik heb iets nodig en bedenk dan of ik het moet kopen, of niet natuurlijk.”

Wat vind je het moeilijkst om te minimaliseren?
“Schoolwerkjes, omdat ik bang ben dat ik er spijt van krijg. Al is daar nu ook wel een kentering gaande omdat het er wel erg veel worden en er straks nog twee naar school gaan.”

Minimaliseer je ook in afval?
“Ik ben wel heel bewust bezig met het scheiden ervan en zoveel mogelijk verpakkingsvrij boodschappen doen, maar met twee luierkinderen heb ik het echte minimaliseren even naar de toekomst verplaatst.”

Wat zou je in de toekomst nog graag willen minimaliseren?
“Het afval! En met kinderen in de groei is het ook altijd heen en weer sjouwen met kleding in verschillende maten, ik hoop dat dat in de toekomst ook minder wordt.”

Wat betekent de website MoedersMinimalisme.nl voor jou?
“Ik vind het inspirerend om te zien hoe andere moeders soms veel slimmer bezig zijn met minimaliseren, maar soms ook tegen dezelfde dingen aan lopen als ik.”

Welke boeken/websites inspireren jou?
“Naast MoedersMinimalisme word ik heel blij van de SoChicken site en pagina.”

Wat zijn voor jou de mooiste dingen in het leven?
“Als de baby de hele nacht heeft liggen spoken en vervolgens in de ochtend heel blij naar me lacht kan mijn dag al niet meer stuk. Of als de oudste iets nieuws heeft geleerd op school. Ik ben eigenlijk best wel soft geworden door mijn kinderen (haha).”

Wat is jouw doel in het leven?
“Om de beste versie van mezelf te zijn en mijn kinderen genoeg bagage mee te geven om sterke, evenwichtige mensen te worden die een verschil kunnen maken in de wereld.”

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.173 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!