Spullen tegenhouden doe je met deze 5 handige tips!

Spullen weg doen maakt je leven lichter en dat voel je. En natuurlijk hield ik er altijd rekening mee dat er niet veel spullen meer binnen kwamen. Ik schreef eerder immers al over ‘De poortwachterslijst‘. En toch gebeurde het. Spullen kwamen binnen en zo bleef ik minimaliseren, elke dag weer.

Totdat ik op een dag bedacht dat ik écht de inkomende spullen moest gaan stoppen. Of in ieder geval het systeem moest gaan toepassen: 1 erin en 1 eruit. Grenzen stellen lijkt benauwend, maar het kan uiteindelijk heel bevrijdend werken. Hoe je dat doet? Ik geef je een aantal tips!

5 tips om spullen tegen te houden

1) Maak een foto

Hoe vaak krijg je wel niet een flyer mee of een briefje van bijvoorbeeld school. Je kunt ze allemaal in huis laten slingeren of ophangen op je prikbord, maar je kunt er ook gewoon een foto van maken. Wij hebben thuis een groepsapp waar alle belangrijke briefjes en informatie ingaan. Zo heb je de informatie altijd bij je en kun je het altijd terugvinden. En daarnaast hoef je geen losse briefjes meer in huis te hebben.

2) Geef het door

Heb je spullen gekregen die je zelf niet beslist hoeft te hebben? Bedenk gelijk aan wie je ze door kunt geven. Wil je het liever toch zelf houden? Kijk dan of je een soort gelijk ding in je huis door kunt geven, zodat je geen extra spullen in je huis krijgt. Lees ook: 12 manieren om een ander blij te maken met jouw spullen

3) Zeg nee

Het is vaak goed bedoeld, maar je kunt ook vriendelijk bedanken. Zeg nee! Zeg nee tegen het gratis knuffelbeertje bij de boodschappen, zeg nee tegen de doos speelgoed die de buurvrouw je toe wil schuiven (en geef eventueel een alternatief waar ze de spullen heen kan brengen) en zeg nee tegen al die reclamefolders.

4) Koop het niet

Het lijkt simpel en dat is het ook. Wat je niet koopt komt ook niet je huis in! Heb je dan écht iets nodig, kijk dan wat voor gelijksoortig alternatief je weer je huis uit kunt doen.

5) 1 erin is 1 eruit

En last but nog least, gaat er wat in? Wat gaat er dan weer uit? Zo ben je er zeker van dat het aantal spullen in je huis in balans blijft. Handig is om een mand of bak in huis te hebben waarin je snel al je spullen in kunt doen die je uit je huis wil hebben.

Succes!

Lees ook:

– De tien grootste nadelen van het minimalisme
– Hoeveel spullen komen er gevraagd en ongevraagd mijn huis binnen?
– Minimalisme: Wat als ik maar geen resultaat zie?
– Maar het was zo duur!
– 12 manieren om een ander blij te maken met jouw spullen
– Spullen wegdoen? Wat als ik spijt krijg?

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.170 andere abonnees

One thought to “Spullen tegenhouden doe je met deze 5 handige tips!”

Laat hier je reactie achter!