geen resultaat

Minimaliseren: wat als je maar geen resultaat ziet?

Op een dag heb je besloten, ik wil het anders! Ik wil minder troep in huis. Vol goede moed begin jij je spullen te minimaliseren. Na een aantal weken van opruimen kijk je eens om je heen en denk je, is er überhaupt wel iets weggegaan? Waar is het resultaat? Wanneer ga ik dat gevoel van rust en ruimte ervaren?

Wanneer ben je functioneel aan het minimaliseren?

Je moet er vanuit gaan dat er gemiddeld iedere dag 1 ding je huis binnenkomt. En als je een wat groter gezin hebt, misschien wel 2 of 3 dingen. Denk aan een middagje winkelen, een verjaardag, een traktatie, sinterklaas, oma die gezellig langs komt met een kleinigheidje voor de kinderen, de buurvrouw die wat bij je brengt voor de kinderen omdat ze aan het opruimen is, dat ene spelletje bij het fastfood-restaurant, spullen komen altijd maar binnen. 

Als je wilt kun je het eens een maandje bij houden. Kom je op ongeveer 1 ding per dag uit? Dan komen er per maand dus 30 dingen binnen. Als je dan wilt minimaliseren, zou je dus op zijn minst 2 dingen per dag (60 per maand) het huis uit moeten doen, wil je resultaat zien. 

Minimaliseren voor resultaat Tip 1: Maak een lijst

Het is dus een kwestie van twee of drie keer zoveel spullen weg te doen dan er binnen komt. Wil je echt een stok achter de deur? Schrijf alles op! Maak een lijst met het aantal nummers dat jij per maand weg wilt doen. Schrijf op wat je weg doet en zorg dat je per maand de 60 (of 90 of meer) spullen (hoe klein ook) aantikt.

Minimaliseren voor resultaat Tip 2: Maak een uit-box

Wil je die lijst snel kunnen aanvullen dan is het raadzaam om een box/bak/mand/doos in huis te zetten waar iedereen in huis spullen in kan doen die niet meer nodig zijn. Dan kun je, wanneer jij er tijd voor hebt, zorgen dat die spullen op de lijst komen en een nieuw plekje krijgen. Heb je geen idee waar je met al die spullen heen moet? Lees dan deze blog: 12 manieren om een ander blij te maken met jouw spullen

Dan boek je pas vooruit gang en zal je binnen de kortste keren dat gevoel van rust en ruimte ervaren.

Succes!

Wil je graag leren om te minimaliseren? Dan zijn deze twee e-books zeker iets voor jou:

Lees ook:

– De tien gouden tips voor de beginnende minimalist
– De tien grootste nadelen van het minimalisme
– Hoe begin ik met minimaliseren?
– Hoeveel spullen komen er gevraagd en ongevraagd mijn huis binnen?
– 12 manieren om een ander blij te maken met jouw spullen
– 10 tips die je helpen om spullen los te laten
– Spullen wegdoen? Wat als ik spijt krijg?

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.173 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!