Greenbook; het uitwisbare schrift

Veel moeders zijn gek op leuke notitieboekjes. Handig voor to-dolijstjes, boodschappenlijstjes, gedachtenkronkels en habbittrackers. En bullet journals zijn al helemaal leuk, vooral als je een beetje kunt handletteren of tekenen. Maar hoe handig zou het nu zijn voor een minimalist als je slechts één schrift zou hebben dat je altijd maar weer zou kunnen gebruiken?

Een schrift waarin je kunt schrijven en je jouw krabbels ook weer kunt uitgummen. Altijd herbruikbaar dus. Bedenk eens hoeveel papier dit scheelt! Ideaal voor een minimalist die geen extra schrijfpapier in huis wil halen en geen extra afval wil gaan produceren.

Greenbook is zo’n schrift. De pagina’s zijn van whiteboardpapier. Ideaal voor in huis voor je boodschappenlijstjes, je todo-lijstjes of voor de tekeningen van je kind. Kladblokken en schriften hoeven we niet meer in huis te halen, want de Greenbook kun je steeds maar weer opnieuw gebruiken. Natuurlijk is de Greenbook ook heel handig voor op je werk, voor je notities tijdens vergaderingen of op dingen op te schrijven tijdens brainstormsessies. Pen strepen zijn niet zomaar uit te vegen met de hand, maar wel met de gum op de markers of met een doekje.

Thuis en op het werk

Ik gebruik zo’n schrift nu al een jaar of drie en ik vind het echt ideaal. Ik heb er eentje voor op mijn werk, ééntje voor thuis en ja ook mijn dochter heeft er ééntje zonder lijntjes. Ze maakt er prachtige tekeningen in. En nu ze leert schrijven is het schrift ook reuze handig omdat ze foutjes altijd weer uit kan gummen.

Op mijn werk houd ik cijfers er in bij, schrijf ik mijn wachtwoorden er in, ik heb er allerhande schema’s in en met vergaderingen gaat hij ook altijd mee en heb ik altijd alle informatie bij de hand.

Thuis staat mijn schoonmaakschema er in, mijn affirmaties, mijn todo-lijstjes, boeken die ik nog wil lezen, gedichten die ik graag schrijf en alles waar ik op dat moment mee bezig ben en op wil schrijven. Als ik iets écht wil bewaren (wat niet zo vaak voorkomt), of ik heb mijn boodschappen opgeschreven, dan maak ik er een fotootje van. Je kunt de pagina’s ook scannen met de iPhone app Notities of met de gratis app Camscanner.

 

Voordelen Greenbook:

  • De bladen kunnen er uitgehaald worden en op een andere plek er weer tussen ‘geklikt’ worden
  • Je kunt zelf je gehele Greenbook samenstellen
  • Tekst uitwissen kan met het gummetje achter op de pen of met het bijgeleverde doekje en wat water (of de bijgeleverde spray).
  • Er zijn verschillende bladen met opdruk verkrijgbaar zoals habittrackers, maand- en weekplanners en todo-lijstjes
  • Kaft uitzoeken naar keuze
  • Geen extra papier, kladblokjes en schriften meer nodig
  • GreenBook is duurzaam en fair trade geproduceerd in de EU
  • Verzending is zonder plastic
  • Mocht je student zijn; studenten kunnen een foto van hun studentenpas mailen naar wecare@ourgreenstory.com vanuit hun studentenmail om de code te ontvangen voor 10% korting.

 

10 ideeën voor in je Greenbook

 

1) To do lijst

Ourgreenstory heeft verschillende klikbare pagina’s van todo-lijstjes. Reuzehandig! Bekijk ze hier allemaal.

 

2) Doelen en affirmaties

Doelen stellen vind ik belangrijk, zoals je ook in dit artikel kunt lezen waarin ik schrijf over mijn visionboard. Wat wil je in je leven? Wie wil je zijn? Wat wil je bereiken? Ik schrijf het allemaal in mijn Greenbook.

3) Planning

Of het nu om een weekplanning, een maandplanning of een jaarplanning gaat, bij OurGreenStory kun je verschillende klikbare pagina’s krijgen met een planningsoverzicht.

4) Gewichttracker

Nog, 1,5 zwangerschapskilo’s en dan zit ik weer op mijn oude gewicht. 😉 Mijn gewichtstracker motiveert me enorm om bijvoorbeeld dat ene lekkere gebakje te laten staan.

5) Schoonmaakschema

Ik heb alle vertrekken in mijn schoonmaakschema staan. Mijn doel is iedere twee weken het hele huis door. (opruimen, afstoffen, stofzuigen en dweilen). Als ik iets heb gedaan zet ik een kruisje. Werkt (met een beetje hulp van een schoonmaakster en een minimalistisch huishouden) uitstekend!

6) Ochtend/avondritueel

Ik schreef eens hier over het perfecte avondritueel. Het is en blijft een heerlijk moment van de dag.

7) Voedingsschema

Via ourgreenstory kun je ook een ‘nutritionplanner‘ bestellen. Reuze handig om een weekplanning te maken voor je eten, zodat je precies weet welke boodschappen je moet halen.

8) Minimalistische inpaklijst voor vakanties

Inpaklijstjes werken fantastisch goed als je op reis gaat. De inpaklijst in je Greenbook schrijven is nóg idealer. Je kunt het per keer een beetje aanpassen. Wil je tips voor minimalistisch inpakken? Lees dan deze blog.

9) Stufflist

Een stufflist is simpelweg Engels voor spullenlijst, oftewel een lijst met spullen die je in je huis hebt. Hoe je die maakt, lees je hier.

10) Poortwachterslijst

Een poortwachterslijst is een lijst waarop je bijvoorbeeld een maand lang bij houdt wat er binnen komt aan spullen in je huis en wat er weer uit gaat. Dit helpt je enorm in je bewustwording en kan van grote invloed zijn op je gedrachtsverandering. Lees dit voor meer informatie.

 

Wil je meer Greenbook-inspiratie? Google dan eens op #bujo. (of zoek op Instagram) Erg leuk!!

 

Bekijk het filmpje onder aan de pagina waarin je kunt zien hoe de Greenbook precies werkt!

Lijkt het jou ook wel wat, zo’n Greenbook? Je kunt ze hier samenstellen en bestellen.

 

 

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.154 andere abonnees

4 gedachten over “Greenbook; het uitwisbare schrift”

  1. Hallo dieuwke,
    Stel dat ik wil beginnen met een huishoudboekje.
    Voor maaltijd planning, dagelijkse klussen, routines (ochtend en avond) wekelijkse taken. (Gebaseerd op het mm systeem)
    En ik wil een greenbook aanschaffen, wat raad jij dam am voor pagina’s? A5, A4, zoveel keuzes! Weet niet waar te beginnen . Heb jij advies?
    Groetjes Esther

    1. Hoi Esther!

      Goeie vraag! Ik heb zelf een A5 formaat en een A6 formaat. Voor een huishoudboek raad ik je niet aan het A6 formaat te nemen. Dat is echt te klein. Toen ik er eentje kocht, was er nog geen A4. Die lijkt me op zich heel handig, omdat je gewoon meer schrijfruimte hebt. Maar aan de andere kant vind ik het A5 formaat weer heel handig, omdat dit formaat veel handzamer is. Ik kan het mooi kwijt in mijn kleine keukenlaatje en ik kan het boekje overal gemakkelijk mee het huis door slepen. 😉 Dus ja, wat is beter? De keuze is aan jou. 😉 Succes! Laat je me weten wat het geworden is?

  2. Wat een handig boek! Ik vraag me af: stel dat je bepaalde tekst voor langere tijd laat staan (adresboek voor kerstkaarten bijv) .. Is het dan alsnog mogelijk om het weg te gummen? Is het er dan niet “ingebrand”?

Laat hier je reactie achter!