minimaliseren

Dagtaak: minimaliseren

Het MM-huishoudsysteem adviseert je om de wekelijkse taken die niet in je ochtend– of avondroutine voorkomen, of bij je poetsplanning horen te verzamelen en te koppelen aan een dag. Zie ook deze blog over de dagtaken.

Voor de mensen die meer spullen hebben dan ze eigenlijk zouden willen zou je van ‘minimaliseren’ een dagtaak kunnen maken, oftewel een taak die iedere week opdezelfde dag terugkeert.

Hierbij enkele opties voor de dagtaak ‘minimaliseren’

Slaapkamer, kledingkast en badkamer

boeken minimaliseren

Voor wie het MM-huishoudsysteem volgt adviseer ik je om als eerste je slaapkamer, je kledingkast en je badkamer te minimaliseren. Aangezien je met deze drie gebieden je ochtendroutine begint is het heerlijk om een frisse en vlotte start van de dag te hebben. Minimalisme maakt je dag zoveel eenvoudiger. Je zou op op je ‘Minimaliseer-dag’ aan deze drie gebieden kunnen werken. Herhaal, herhaal en herhaal nog eens, totdat jij het gevoel hebt dat het klopt.

De grote minimaliseer-lijst

Hier vind je de grote minimaliseer-checklijst met spullen die je zou kunnen minimaliseren. Print de lijst uit en streep iedere week iets van de lijst af dat je hebt geminimaliseerd.

10 dingen

Daag jezelf uit en zoek iedere week 10 dingen die je kunt doneren.

De mini-minimaliseeropdracht

Iedere week zet ik op zaterdag op mijn sociale media en op zondag in mijn weekblog een mini-minimaliseeropdracht. Als je deze volgt komt automatisch alles in je huis wel eens voorbij.

Maanddoel

Het MM-huishoudsysteem adviseert je om iedere maand een maanddoel op te stellen. Heb je als maanddoel dat jij bijvoorbeeld de zolder wilt minimaliseren? Dan is dit de dag om er mee aan de slag te gaan.

Kastje voor kastje

Maak een lijst in je huishoudboek met alle ruimtes en kasten van je huis waar spullen in zitten. Iedere week neem je een lade, kastje of plank en vink je deze af. Zo ga je langzaam maar zeker je hele huis door. Heb je de hele lijst gedaan? Dan begin je gewoon weer opnieuw. 

Heb jij nog een andere systematische aanpak om je spullen te minimaliseren? Laat het me weten!

Moeders Minimalisme’s dagtaken

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.154 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!