De voordelen van de minimale kindergarderobe

minimalekindergarderobeOoit was er een tijd dat ik veel kleding kocht voor mijn dochter. Lekker veel jurkjes. Ik dacht er niet bij na of ze genoeg had, ik kocht alleen kleding omdat het mij eventjes een heel goed gevoel gaf. Met als gevolg een kast vol kleding wat ze amper allemaal kon dragen, omdat ze er in in no-time alweer uitgegroeid was. Nu heb ik gewoon een beperkt aantal setjes kleding voor haar. En geloof me, het heeft me heel wat moeite gekost om haar garderobe te minimaliseren. Maar als je dan éénmaal zover bent, wil je ook niet meer anders. Ik zal je vertellen waarom een minimale garderobe voor je kind zo ontzettend fijn is.

 

10 voordelen van een minimale kindergarderobe

1) Nette kledingkast

Als ik de deur van mijn dochter haar kledingkast open doe, kan ik gewoon even stil staan en genieten. Wat is de kast nu toch netjes! En ook zo overzichtelijk! Dat is ook niet zo moeilijk, nu het niet zo bomvol kleding ligt. Héérlijk!!

2) Je bespaart geld

Had ik nu maar eerder een minimale garderobe voor mijn dochter gehad. Dat had me heel wat geld bespaard! Nu ik weet dat ze aan tien sets kleding genoeg heeft, kom ik ook niet in de verleiding om meer te kopen. Genoeg is genoeg. En bovendien weet ik wel andere leuke dingen te bedenken wat ik met dat geld kan doen.

3) Je koopt gericht

Als je een kledingstuk erbij moet kopen, ga je met een doel de stad in of je kunt gericht zoeken op het internet. Want je weet nu immers precies wat je moet halen en waar het bij moet. Dat scheelt tijd maar ook geld omdat je niet in de verleiding komt om andere kledingstukken te gaan kopen.

4) Meer ruimte

In mijn dochters kast zit een hanggedeelte en twee planken. Doordat alles nu op het hanggedeelte past, heb ik nog twee planken vrij om andere dingen te stallen. In mijn dochters geval zijn dat o.a. bakken met gekregen kleding en schoenen die nog te groot zijn en kleding van het andere seizoen. Je hebt dus met een minimale garderobe veel meer ruimte.

5) ‘s Morgens snel klaar

Kinderen kunnen heerlijk discussiëren over wat ze wel of niet aan willen en vaders kunnen hele bijzondere combinaties maken als je ze aan hun lot overlaat. Met een minimale garderobe voor kinderen is het handig dat je de kleding als set in de kast legt. ‘s Ochtends hoef jij, je man of je kind alleen maar een setje uit de kast te pakken en klaar ben je. Scheelt veel tijd, discussies en frustraties.

6) Alles wordt gedragen

Gemiddeld gezien wordt er maar 30 procent van de garderobe gedragen. Zonde toch! Met een minimale garderobe ben je er zeker van dat echt álles wordt gedragen.

7) Kinderen zien er altijd leuk uit

Je kinderen zullen er altijd prima uit zien omdat je de kleding en de setjes met zorg en aandacht hebt uitgezocht. Geen rare combinaties meer en geen kleding in de kast die ze eigenlijk toch niet staan.

8) Voor alle gelegenheden

Als je setjes maakt zul je ook kledingsets maken die geschikt zijn voor het buitenspelen en sets die ze aan kunnen voor als het feest is. Je zult altijd de juiste kleding in de kast hebben voor elke gelegenheid.

9) Je hebt minder op te bergen

Moeders die kleding willen bewaren voor eventuele broertjes of zusjes, hebben minder ruimte nodig om alle kleding op te bergen. En ook zul je kritischer zijn op de kleding die je krijgt, waardoor je niet alles hoeft te bewaren en andere kinderen weer gelukkig kunt maken met kleding die het nog wél kunnen gebruiken.

10) Kleinere kledingkast

Omdat je niet zoveel kleding meer hebt, heb je ook niet zo’n grote kledingkast nodig die de halve ruimte van de kinderkamer in beslag neemt.

Parisot Kledingkast Kleerkast Biotiful strandcabine
Voor een minimale garderobe is een kast als deze meer dan groot genoeg.
Woonexpress ladekast JESPER - Wit
Voor als je toch niet de kleding wilt ophangen, kun je gemakkelijk de hele kindergarderobe in een commode kwijt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:

De minimale kinderkledinglijst (winter)
Hoeveel kleding heeft een kind nodig?
Tien tips voor een nette kinderkledingkast 

 

Heb je een taalfout gezien in deze blog? Meld het me!

5 thoughts to “De voordelen van de minimale kindergarderobe”

  1. Ik heb geen setjes, maar wel een beperkt aantal in de kast van mijn dochtertje. ik denk dat ze nog geen 10 setjes heeft als ik het in setjes moet rekenen, maar het is meer dan genoeg. Ze zou met minder kunnen. Dat is wel het voordeel van veel kleding met elkaar kunnen combineren ( alleen lastiger shoppen om alles bij elkaar te laten passen, vind ik). Ze vind het heerlijk als haar kast opgeruimd is. Ik mag nu zelfs niets bijkopen van haar, omdat ze zegt, dan te veel te hebben en niet te kunnen kiezen. Ze is 4, ik hoop dat haar gedachtegang zo blijft 🙂

    Voor mijn zoontje krijg ik meer kleding en heb ik daardoor meer in de kast. Daar valt wat te verbeteren, helemaal als hij zelf de kleding gaat uitzoeken/ pakken.

Laat hier je reactie achter!