Affirmatie over loslaten

Affirmatie over loslaten

Affirmaties zijn zinnen die je bemoedigen en je onderbewuste als het ware herprogrammeren. Vaak gebruiken we een affirmatie al uit ons zelf. Zoals wanneer we bijvoorbeeld iets belangrijks moeten presteren fluisteren we onszelf vaak zinnen toe als ‘Ik kan het’.

Voor mensen die moeilijk spullen kunnen loslaten heb ik de volgende affirmatie geschreven. Print de tekst uit en hang hem ergens op. Je kunt de affirmatie zo vaak je wilt hard op zeggen.

Affirmatie over loslaten

Ik begrijp en accepteer dat de situatie, zoals het nu is, ik zelf heb gecreëerd. Het is het resultaat van mijn eigen overtuigingen.

Vanaf nu laat ik alle angstige gedachten die me aansporen me aan spullen vast te klampen los. 

Ik vertrouw er op dat, ook al laat ik spullen los, er altijd zal zijn, wat ik nodig zal hebben. Ik besef dat spullen in principe niets zijn. Ze betekenen niets. Het is slechts materiaal. Ik besef dat ik het zelf ben die er betekenis aan geeft.

Ik verrijk mijn leven door het te versimpelen. Ik bezit slechts de materialen die ik nodig heb of waar ik gelukkig van wordt. Mijn leven verrijkt zich doordat ik spullen loslaat. Ik creëer ruimte, rust en overzicht doordat ik nu eindelijk kan loslaten. 

Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb en ik ben dankbaar voor dat wat ik nodig heb altijd moeiteloos op mijn pad komt. Ik ben dankbaar voor de rust en ruimte die ik zelf door het loslaten heb gecreëerd. 

Lees ook: 10 tips die je helpen om spullen los te laten

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.173 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!