Mijn minimalisme: een afvalvrije menstruatie

Minimalisme is voor iedereen anders. In de rubriek ‘Mijn minimalisme’ laten lezers een klein stukje minimalisme uit hun leven zien. 

Dit keer een stukje minimalisme van Marjan over haar afvalvrije menstruatie.

afvalvrije menstruatie

 

Marjan: “Ik bemerkte de laatste paar maanden dat ik best een beetje trots ben op mijn afvalvrije handelingen in de badkamer. En als je trots bent wil je dat natuurlijk graag delen. Maar mijn minimalisme gaat over een afvalvrije menstruatie….en zeg nou zelf, wie zit er op een enthousiast verhaal te wachten over dit onderwerp? Vorig jaar gebruikte ik nog tampons, maandverbanden en inlegkruisjes. Sinds twee maanden lukt het om de maandelijkse cyclus door te komen met de menstruatiecup en wasbare inlegkruisjes.

Het heeft wat doorzettingskracht gekost, maar ik ben reuze trots als ik nadenk hoeveel afval ik voorkom. Zoals Dieuwke weleens schrijft: minimaliseren gaat in fases. Ik ben nu klaar voor de volgende fase en blijf nog even in de badkamer hangen: op naar een shampooflesvrije douche!”

 

Wil jij ook minder afval creëren in de badkamer en wasbaar maandverband aanschaffen of een menstruatiecup? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij Greenjump.

 

Ook meedoen aan ‘Mijn minimalisme’? Stuur me een foto met bijhorende tekst!

 

Lees ook:

Alternatieven voor maandverband en tampons

10 producten voor een afvalvrije badkamer

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.153 andere abonnees

6 gedachten over “Mijn minimalisme: een afvalvrije menstruatie”

  1. JA! Dit is zo fijn! Ik heb een mooncup en laatst wasbaar maandverband aangeschaft. Maar drie, dus ik kom iets te kort, maar het is zoveel fijner. Zeker de tampons mis ik absoluut niet! Maar inderdaad.. schrijf er maar eens over.. ik heb er ook een ludieke blog over geschreven, wil het toch graag gezegd hebben, want het scheelt zoveel afval en het voelt en is uiteindelijk juist hygiënischer! Goed bezig Marjan! (En Dieuwke, ben jij ook al om? 😉 )

    Voor de liefhebbers: http://shetooktheleap.weebly.com/blog/mag-ik-bij-jou-in-je-broek

  2. Sinds 2 maanden gebruik in ook beide en het maandverband voelt heel prettig aan. De cup is nog wel wat gehannes maar vind ik voor de nacht een uitkomst. Ik ben nog opzoek naar de goede manier om mijn maandverband en na gebruik thuis op te sparen tot ik ze mee was. Iemand goede tips?

  3. Al ruim twee jaar heb ik een Femmecup voor de menstruatie en wasbare inlegkruisjes voor dagelijks gebruik. Bevalt mij prima! Cup: overdag, ’s nachts, tijdens zwemmen, het kan echt altijd. 2 a 3 maal daags omspoelen. Aan het einde van m’n periode 3 minuten in kokend water in een steelpannetje uitkoken, terug in het zakje/tasje en klaar voor het volgende gebruik. De wasbare inlegkruisjes gaan met de gewone was mee in de machine. (En wat scheelt dat een afval).

  4. Het spreekt me aan, denk er ook over. Maar als je dan een paar dagen in het ziekenhuis ligt en ziet wat daar voor afval aan verbanden enz. enz. doorheen gaat.. voelt het zo zinloos.
    Maar vooral wasbare inlegkruisjes zie ik wel zitten.

Laat hier je reactie achter!