Welke kleding nam ik mee op onze zomervakantie 2021?

De grote vraag bij veel mensen is altijd, hoeveel en welke kleding neem ik mee op mijn vakantie. Ik dacht, ik laat jullie eens zien wat ik zelf mee heb genomen op vakantie.

We gingen twee weken lang, in de buurt van Assen en we hadden een wasmachine in het huisje. Het weer was zo nu en dan bewolkt en regen en de temperatuur was tussen de 20 en de 25 graden.

In principe heb je aan drie sets genoeg. Net zoals oma vroeger zei: “een set om te dragen, een set in de was en de andere set voor in de kast.” En als je dan zorgt dat het stoffen zijn die gemakkelijk met een handwasje te wassen zijn, dan moet het helemaal goed komen. Handig is om nog wat aanvullende items mee te nemen om je outfit wat warmer of koeler te maken, zoals een legging, sjaaltje, vest of zoals in mijn geval nog een hemdje en korte broek. Omdat we met de auto waren en we alle ruimte hadden heb ik nog iets meer meegenomen.

Mijn capsule garderobe voor de zomer 2021.
Mijn lange rode bloemenjurk waarvan net de mouwen korter zijn gemaakt omdat de stof bij de schouders versleten was.

De hoofditems

Zoals jullie weten maak ik gebruik van een capsule wardrobe. Ik heb ieder voor ieder seizoen slechts 10 items in de kast. Gaan die dan allemaal mee?

Nee niet eens alles. Ik heb de zwarte nette broek, de blauw gestreepte blouse, de bloementop en de blauwe nepleren rok thuisgelaten. De andere 6 items pasten uiteraard met gemak in de koffer. 🙂 Eigenlijk waren het maar 5 items, want ik had de rode jurk aan.

Aanvullende kledingstukken

Je ziet hem niet helemaal, maar dit is de mouwloze top van Studio Anneloes. Ik heb hem best veel gedragen tijdens mijn vakantie.

En dan heb ik nog een aantal aanvullende kledingstukken meegenomen. Voor de warme zomerdagen had ik de zwarte korte broek mee en de rode mouwloze top van Studio Anneloes en het roze strandjurkje. Zie ook deze blog waarin ik meer vertel over mijn aanvullende items voor de zomer 2021.

Voor de koudere momenten had ik mijn capri-legging mee, mijn zwarte nepleren jasje, mijn sterren t-shirt, mijn blauwe sjaal met zwarte stipjes en mijn blauwe vest.

Wat heb ik werkelijk gedragen

De grote vraag blijft altijd, draag je werkelijk alles wat je hebt meegenomen? Vaak nemen we veel te veel mee.
Nu ik even terugblik om onze heerlijke vakantie zie ik dat ik ieder kledingstuk heb gedragen. Alleen de roze blouse heb ik slechts éénmaal gedragen omdat deze toch iets te warm was.

En eigenlijk heb ik ook niets gemist. Ik had zelfs nog wel met wat minder items gekund. Het blijft altijd een beetje lastig omdat het weer zo wisselt in Nederland.

Het was ideaal om een wasmachine in het huisje te hebben, maar alsnog heb ik veel kledingstukken met de hand gewassen. En dat is echt zo gepiept met de dunne zomerkleding en buiten was het zomaar droog met het mooie weer.

Mijn sterren-tshirt en mijn roze/rode hennep-strandjurkje. De andere twee jurkjes zijn van mijn dochter en samen hangen ze hier gezellig in de buitenlucht te drogen aan de dakgoot van ons vakantiehuisje.

Ik heb genoten van onze vakantie (al is het tevens afzien met een nieuwsgierige peuter). Aan mijn kleding heeft het in ieder geval niet gelegen. De stippenrok was heerlijk luchtig, de zwarte top van Studio Anneloes heb ik verschillende keren aan gehad met zowel de rok, mijn spijkerbroek als de zwarte korte broek. Ook mijn rode strandjurkje van hennep kwam nog een paar zomerse dagen van pas. En ook mijn rode bloemenjurk waarvan de mouwen korter zijn gemaakt heb ik veel gedragen.

En? Wat ga jij meenemen op vakantie?

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.154 andere abonnees

One thought to “Welke kleding nam ik mee op onze zomervakantie 2021?”

Laat hier je reactie achter!