wasbak

Wasbak schoonmaaktrucs voor een glanzend resultaat

De wasbak in de keuken maar ook in de badkamer gebruiken we iedere dag. En dus wordt hij vies, komt er aanslag in en is het een onsmakelijk gezicht wanneer je wasbak niet schoon is. Wat doe je daaraan? Ik heb wel een aantal tips voor je. Let op!

1. Maak iedere dag je wasbak schoon

Door iedere dag tijdens je badkamerreset of dagafsluting je wasbak schoon te maken, houd je het bij en krijgt vuilophoping geen kans. Het is echt niet ingewikkeld. Haal na het douchen nog even een doekje (of gebruik je handdoek) over de wastafel en ’s avonds kun je de gootsteen in je keuken even schoonpoetsen met afwasmiddel of een ander mild schoonmaakproduct. Je afwasborstel kan daarna prima in de vaatwasser.

2. Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

wasbak
Hoekige wasbak? Gebruik een klein borsteltje om de randjes en hoekjes mee schoon te krijgen.

Ik zie het zo vaak voorbij komen, mensen die vaak te agressief spul gebruiken voor hun mooie keuken- en badkamermaterialen. Zoals wc-reiniger in je gootsteen of schoonmaakazijn op natuursteen. Weet wat je gebruikt! Over het algemeen kun je gewoon een mild schoonmaakmiddel gebruiken om je keukengootsteen of waskom badkamer schoon te maken.

RVS-wasbak: Gebruik geen krassende sponzen. Schoonmaakazijn, groene zeep, afwasmiddel of baking soda is prima. En licht napoetsen met een microvezeldoek en eventueel een beetje spoelglans van je vaatwasser en je hebt een glimmende wasbak!

Natuursteen: Géén schuurmiddel, azijn of andere agressieve middelen. Gebruik gewoon zachte zeep of een speciale natuursteenreiniger.

Acryl: Bij deze wasbak van kunsstof kun je het beste schoonmaakazijn gebruiken. Gebruik een zachte doek en zo krijg je ook geen last van krassen.

(wit) Emaille Hier zit een beschermlaagje op, die je er met te agressief middel af kunt poetsen. Gebruik dus ook nu gewoon een mild schoonmaakmiddel, soda is ook prima. Heb je een kring rond het afvoerputje? Leg er een stukje keukenrol op met wat schoonmaakazijn en laat het intrekken. De kalkaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Zwart: Een zwarte wasbak is gevoelig voor krassen, gebruik dus geen schuursponsjes! Voor kalkaanslag kun je (verwarmd) schoonmaakazijn gebruiken dat je even in laat trekken voordat je het weer wegspoelt.

Andere wasbaktips:

  • Zet naast je zeeppompje nog een tweede zeeppompje neer met afwasmiddel. Staat netjes en zo heb je altijd zeep bij de hand voor de snelle schoonmaak tussendoor!
  • Gebruik altijd een zeefje en leeg deze in de prullenbak. Dit voorkomt verstopping.

Heb jij nog een tip? Laat het me weten! Dan zet ik ‘m erbij!

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.154 andere abonnees

One thought to “Wasbak schoonmaaktrucs voor een glanzend resultaat”

  1. Meestal gebruik ik een oude borstel op mijn elektrische tandenborstel om de rand tussen wastafel en kraan schoon te maken,daarna blijken er veel meer randjes en richeltjes te zijn., die je zo schoon kunt maken(voegen bijv.) Het kost geen handkracht je tandenborstel doet het werk.

Laat hier je reactie achter!