Update capsule garderobe lente 2022

Het is weer hoog tijd voor een update van mijn capsule garderobe voor dit voorjaar. Heb ik nog steeds dezelfde 10 items als toen het voorjaar begon? Hoe bevallen ze? Hebben ze vlekken, gaten of scheuren? Heb ik nog wat nieuws gekocht? Ik vertel het je!

lente capsule garderobe

Nieuwe streepjes trui

Eerlijk is eerlijk, deze capsule was niet helemaal van wat ik er van verwacht had. Ik zal je vertellen waarom. De witte blouse heeft elastiek om de polsen, dat maakt dat het niet fijn is om de mouwen omhoog te stropen. Iets wat ik wel fijn vind in het voorjaar. Hoewel ik het nog steeds een prachtige blouse vind, vind ik hem toch geschikter voor de herfst en wintercapsule.

Daarvoor in de plek heb ik op 19 mei 2022 een trui gekocht van Studio Anneloes. Zo’n trui wilde ik al heel lang en ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Hij heeft net wat kortere mouwen en leuke gouden knopen op de mouwen. Hij heeft een donkerblauwe streep en past heel leuk bij de donkerblauwe rok, bij mijn zwarte broek en bij mijn spijkerbroek.

De trui was 119,95. Wel wat prijzig al zeg ik het zelf, maar ik hoop er lang van te kunnen genieten. Tot nu toe heb ik hem in ieder geval al heel veel gedragen.

Nieuwe blauwe top

De roze blouse van Studio Anneloes vind ik nog steeds prachtig en draag ik nog veel.

De bloementop daarnaast had ik gelijk al wel wat mijn twijfels bij. Ik vind hem echt nog steeds prachtig, maar ik ben in coronatijd best wel wat gegroeid en die top zit daardoor niet meer mooi. Hij kruipt steeds op. Ik heb hem nog steeds, kan er lastig afstand van doen, maar ik denk toch dat ik deze top weg ga geven. Als ik hem toch niet draag heb ik liever dat een ander er plezier van heeft.

Daarvoor in de plek heb ik op 19 mei 2022 een blauwe top van Studio Anneloes gekocht. En hij staat zo mooi en zit zo lekker! De top is uiteraard weer van Travelstof en koste 99,95 Het is een kleur die ik niet zo snel uit zou zoeken, maar toch wel heel mooi staat. Ik draag deze graag naar feestjes (die we eindelijk weer hebben!) maar ik trek hem ook aan naar kantoor.

De zwarte top van Soya Concept draag ik nog steeds graag, al valt de kwaliteit me wel een beetje tegen. Er zitten al twee kleine gaatjes in. Ze vallen niet op, dus ik draag hem nog even door.

Spijkerbroek te klein

Laten we het dan nu even heeeeel kort hebben over mijn mooie jeans. 😉 (pijnlijk onderwerp) Ik heb hem wel een paar keer aan gehad, maar om nou te zeggen dat hij heel lekker zit… zoals ik al eerder zei ben ik wat aangekomen. En ik merk dat ik toch liever mijn andere donkere jeans van de winter nog aan doe omdat deze iets minder striemen achterlaat. 😉 Ik ben druk bezig met Intermittent Fasting, dus ik hoop dat ik snel de lichte spijkerbroek weer aan kan.

De zwarte broek ernaast pas ik gelukkig nog wel en draag ik nog graag.

De blauwe rok

Nieuw dit jaar was deze blauwe rok van Mart Visser. Ik heb hem al best vaak gedragen, maar hij valt toch anders zoals ik de rok bedoeld had. De stof is een t-shirtstof en tekent daardoor. Het is dus het mooiste om er geen leggings en hemdjes en andere toestanden onder de dragen. Met echt mooi weer is de rok heerlijk en draag ik hem het liefste.

Hier op de foto draag ik de rok nog met de bloementop die ik weg ga geven.

De stippenrok van Studio Anneloes draag ik ook weer heel graag. Met wat kouder weer met een legging en de zwarte top en met wat warmer weer heb ik er een roze t-shirt bij van Free Quent. Die ik overigens ook nieuw in mijn aanvullende items heb.

De beide jurken heb ik beide gedragen en bevallen nog prima.

Ik hoop bij de evaluatie van deze capsule nog even wat meer foto’s van de kleding te plaatsen wanneer ik ze aan heb. Ik ben dat de afgelopen tijd een beetje vergeten.

Maar in ieder geval is er dit voorjaar best wat aan mijn capsule veranderd. En weet je? Dat is helemaal niet erg. Een capsule is geen wet van meden en perzen. Je moet je er lekker in voelen. Op de foto mijn 4 tops en mijn twee rokken en ik vind het een vrolijke bedoeling waar ik me fijn in voel. Zo straal ik het voorjaar wel door. 🙂

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.173 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!