Capsule garderobe voorjaar 2022

lente capsule garderobe

Een lente capsule maken is behalve ontzettend leuk, ook altijd een beetje lastig. Want tijdens de lentes in Nederland kan het zowel nog vriezen als 30 graden zijn. Ik maak daarom vaak een mix van beide, waarin ik alle kanten op kan. Een blouse met lange mouw, een blouse met korte mouw, en ook een top en een jurk met zowel lange als korte mouw.

En natuurlijk is het geen wet van meden en perzen. Als ik iets uit mijn winter of zomercapsule wil dragen, kan dat natuurlijk ook! Maar in de praktijk weet ik het altijd aardig bij de capsule van het seizoen te houden. De aanvullende items (vesten en jasjes) helpen daar natuurlijk ook enorm bij. Hierbij mijn 10 met zorg uitgezochte items voor dit voorjaar.

1. De witte blouse

witte blouse

Deze blouse heb ik afgelopen winter gekocht. Ik had een witte blouse, van de Hema, maar die was me niet helemaal naar mijn zin. Er zat niet echt model in en hij kreukte vreselijk. Dus ging ik op zoek naar een nieuw exemplaar. Zo kwam ik terecht bij het merk Soya Concept.

Ik had nog nooit eerder kleding van dit merk gehad. Ze maken steeds vaker duurzame kleding. Ook deze blouse is duurzaam gemaakt. Ik kocht de blouse op 10 november 2021 voor € 49,95. De blouse heeft leuke details bij bijvoorbeeld de schouders of de mouwen. Het is een blouse die werkelijk overal onder en bij kan. Ideaal. Ik heb hem afgelopen winter al veel gedragen. En omdat hij zo veelzijdig is, dacht ik dat hij ook prima in de lente capsule kan. Ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen.

De blouse bestaat uit 53% gerecycled polyester en 47% biologisch katoen.

2. De roze blouse

In het voorjaar verlang ik altijd naar kleur, vooral naar dit kleurtje. Ik heb ook een sjaal in deze kleur en altijd rond deze tijd heb ik behoefte om die te dragen. Zal wel iets van kleurentherapie zijn ofzo. 😉 Deze blouse is van Studio Anneloes. De blouse past goed bij mijn blauwe rok en beide broeken. Jammer dat het net een andere kleur roze is als in mijn stippenrok. Het zou ideaal zijn als dat ook leuk zou matchen.

Ik kocht deze blouse op 9 juni 2021 voor € 99,95. Deze blouse kan ook op 30 graden in de fijnwas en hoeft niet gestreken te worden. Ik heb deze blouse vorig jaar met heel veel plezier gedragen en ik weet zeker dat ik dat dit jaar ook weer ga doen.

3. De bloementop

Deze top is van het merk Armed Angels, ook zo’n leuk duurzaam merkje. Gekocht bij Wolf and Storm op 1 juni 2020 voor € 69,95.  Ik vind het stofje echt prachtig. Past heel leuk bij mijn blauwe rok en kan prima bij beide broeken. Hij moet wel met de hand gewassen worden. (of op handwas-programma in wasmachine), maar dat vind ik niet zo erg. Ik ben dit jaar wel wat aangekomen (coronakilootjes), dus ik hoop dat ik niet al te zwanger lijk in deze top. 😉

Ik heb ook even getwijfeld of ik hem nog wel in mijn capsule wilde, omdat hij door het koordje niet altijd lekker zit. Maar hij ziet er nog als nieuw uit en dat stofje is om verliefd op te worden. Ook staat hij zoooo mooi bij mijn nieuwe blauwe rok, dus vooruit, hij gaat nog even mee!

4. De zwarte top

Deze trui is ook van Soya Concept. Ik kocht deze top voor mijn wintercapsule op 20 januari 2022. De top is ook nog eens duurzaam en het was mooi meegenomen dat hij in de aanbieding was. Normaal kostte deze top € 39,95 en ik kreeg hem mee voor 20 euro.

Ik heb hem ook in mijn lentecapsule gedaan omdat hij niet zo dik van stof is en hij goed combineert bij alle onderstukken. Maar het ging me vooral om de stippenrok, daar had ik weinig bij te dragen. En nu kan deze top er mooi bij. 🙂

5. De spijkerbroek

Deze duurzame spijkerbroek van het merk Esprit kostte € 59,99 en kocht hem op 05.08.2021. De broek heeft wijde pijpen. Je lijkt met die wijde pijpen altijd optisch slanker en dat is altijd mooi meegenomen. Ik heb hem vorig jaar met veel plezier gedragen. Hij ziet er nog prima uit, dus deze zit weer in mijn lente-capsule. Nu zit hij wel een stukje strakker dan vorig jaar in verband met de corona-kilootjes. Maar ik ben weer flink aan het bewegen dus ik hoop dat de broek snel weer wat soepeler gaat zitten.

De zwarte broek

Deze broek is van het merk &Co Woman. Ik heb deze al een paar jaar. En omdat het wat een dunner stofje is draag ik deze graag in de zomer. Zwart is altijd goed, kleed mooi af en valt goed te combineren. De broek zal rond de € 65,- geweest zijn. De broek kan gewassen worden op 30 graden fijnwas, kan worden gestreken, maar is beslist niet nodig met deze stof.

De blauwe rok van Mart Visser

Hier is hij dan, de vervanger van mijn kunstleren blauwe rok! De leren rok is trouwens naar een vriendin gegaan die van naaien houdt, dus wie weet gaat de rok reïncarneren in iets anders. Maar het is dus weer een blauwe rok geworden, gewoon omdat dat zo lekker matcht met alle kleding. Dit keer van een merkje waar ik nog nooit eerder van gekocht had. Namelijk van Mart Visser. Zijn kleding kwam altijd op mijn Facebook-tijdlijn voorbij en ik vind de meeste items echt prachtig. Stijlvol, minimalistisch en vrouwelijk. Ik kon niets over duurzaamheid op hun website vinden en dus heb ik het gevraagd. Dit was het antwoord dat ik kreeg:

“Binnen de collectie van Mart Visser denken wij zeker aan duurzaamheid. De kleding wordt voornamelijk in landen gemaakt waar ook de grondstoffen vandaan komen, zodat er zo min mogelijk transport plaatsvindt.

De verpakkingen zijn van recycled materiaal en we gebruiken binnen de collectie zoveel mogelijk sustainable stoffen. Tevens maken wij bij onze denim producten gebruik van een techniek die zo min mogelijk water gebruikt. Momenteel zijn we ook druk bezig om duurzaamheid te vergroten en zien dit als groot aandachtspunt.”

Het klinkt goed, al moet je de mensen maar op hun woord geloven. Ik probeer in ieder geval zo lang mogelijk van de rok te genieten zodat ik zo duurzaam mogelijk bezig ben. Al met al is het een heerlijk rok. Hij is sjiek te dragen met een hakje en een mooie top maar ook casual met sneakers en een t-shirt. De stof bestaat uit 96% viscose en 4% elastaan. Er hoorde ook een top bij en die heb ik er ook bijgekocht. Want met de top er bij aan is het net een jurk. (zie foto links) En ik was een beetje bang dat ik spijt zou krijgen als ik hem niet mee zou bestellen. De top zit niet in de capsule omdat ik de top op zichzelf een beetje saai vind. Hij gaat bij mijn aanvullende items en dan ga ik zien hoe vaak ik hem ga dragen.

De stippenrok

Deze rok heb ik op 9 juni 2021 gekocht voor € 109,95. Geloof het of niet, maar einde zomer vorig jaar heb ik deze rok nog te koop gezet, want ik was er een beetje op uit gekeken. Maar ik verkocht hem niet en toen ik hem dit jaar weer tevoorschijn haalde, vond ik hem eigenlijk toch wel weer mooi. Grappig hoe zoiets werkt. De beetje lila/roze kleur die in de rok zit is dit jaar volop in de mode, dus ik denk dat ik er nog een t-shirtje (= aanvullend item) bij ga zoeken, zodat ik de rok nog wat beter kan combineren. Oh ja, deze rok is van het merk Studio Anneloes. Ik weet het, wel prijzig, maar wél duurzaam en het zit als gegoten! De rok kan in de wasmachine op 30 graden fijnwas en hoeft niet gestreken te worden.

De blauwe jurk

Kwa merkjes ben ik wel wat eentonig want deze jurk is ook al van Studio Anneloes. Ik vind het gewoon zo’n fijn merk! De kwaliteit is fantastisch, het is duurzaam, de travelstof zit heerlijk en kreukt niet en ik houd van de stijl. Deze jurk is wel mijn favoriet in mijn garderobe. Om koudere dagen heerlijk met legging en vestje en op de warmere dagen lekker zo. En hij staat ook zo mooi. Lekker minimalistisch en toch ook chique. Ik kocht hem op 2 maart 2020 voor € 159,95. Ik heb hem dus al twee jaar gedragen en dat zullen er vast ook drie worden.

jurk studio anneloes

De stippenjurk

Ik kocht deze jurk van Studio Anneloes op 2 maart 2020 voor € 159,95. Ik heb de jurk dus alweer meer dan twee jaar, maar ik ben er nog steeds superblij mee en nog lang niet op uitgekeken. Het is een fijne jurk voor in het voorjaar als het nog niet al te warm is. Op deze foto heb ik de jurk met winterlaarzen aan, maar straks gaat de jurk aan met donkerblauwe sneakers of een leuk hakje.

Deze jurk kan ik op 30 graden fijnwas wassen in een wasnetje en de jurk hoeft niet gestreken te worden. Ik denk dat ik deze jurk weer met plezier ga dragen.

Heb je vragen over mijn capsule? Laat het me gerust weten! Binnenkort zet ik ook mijn aanvullende items online.

Lees hier mijn andere blogs over mijn capsule garderobes.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.167 andere abonnees

6 gedachten over “Capsule garderobe voorjaar 2022”

  1. Erg leuk en inspirerend. Ik heb wel een andere stijl, maar dat maakt niet uit, juist leuk om te zien hoe het óók kan Blijft een leuk onderwerp en ik krijg meteen zin om ook aan de slag te gaan!

  2. Fout in de 5e laatste zin ,in het begin van het artikel .
    Maar IK (moest IN zijn ) de praktijk weet ik het altijd aardig bij de capsule …..

  3. Super leuk om je voorjaars capsule te zien! Bij de roze blouse staat nog een fout in de tekst. Daar staat “de rok past goed bij mijn blauwe rok”

Laat hier je reactie achter!