Update capsule wardrobe zomer 2021

Nu we al weer over de helft van de zomer zijn, is het weer tijd voor een update van mijn zomergarderobe. Heb ik nog steeds dezelfde 10 items als toen de zomer begon? Hoe bevallen ze? Hebben ze vlekken, gaten of scheuren? Heb ik nog wat nieuws gekocht? Ik vertel het je!

De rode zomerjurk kreeg korte mouwen

Toen ik jullie mijn capsule garderobe voorstelde met deze prachtige rode zomerjurk, vertelde ik al dat er gaten in de oksels zaten. Dat is natuurlijk al vragen om moeilijkheden. Deze gaten scheurden nog verder en ik kon hem echt niet meer dragen.

Ik had de jurk ook al een paar jaar en bedacht dat hij dan maar in de kledingcontainer moest. Maar toen zei iemand hier op de blog: waarom laat je de mouwen van de rode jurk niet weghalen door een coupeuse? Ik dacht: wat een geniaal idee! Ik heb een vrouw hier uit het dorp gevraagd en zij zei dat ze er wel wat van kon maken. Binnen een week had ik mijn zomerjurk terug en ze had er prachtige korte mouwtjes van gemaakt. (zie hier links op de foto) Zo fijn dat ik de jurk nog met veel plezier kan dragen!

Ik heb hem deze zomer tot nu toe alweer erg vaak aangehad!

Mijn spijkerbroek kreeg een vervanger

Aan het begin van de zomer was ik al erg aan een nieuwe spijkerbroek toe. (Je kon er bijna doorheen kijken) Maar aangezien winkelen niet mijn hobby is en ik een spijkerbroek echt even live wil passen, stelde ik dit steeds maar voor me uit.

Maar eindelijk, ik heb een nieuwe! Het is een duurzame spijkerbroek van het merk Esprit geworden. (Bootcut, maat 27/ 34) Hij kostte € 59,99 en kocht hem op 05.08.2021. (ik heb de datum alweer in mijn boekje gezet) Mijn oude jeans had wijde pijpen en mijn nieuwe jeans heeft dat ook weer. Je lijkt met die wijde pijpen altijd optisch slanker en dat is altijd mooi meegenomen. 😉 Dus hè hè, ik kan weer even vooruit.

Ik heb gelijk even opgezocht hoe je een jeans het beste kunt verzorgen, want ik hoop er wel een aantal jaren capsules mee vooruit te kunnen.

Zo houd jij je jeans / spijkerbroek het langste mooi

  • Leg je spijkerbroek, nadat je hem nieuw hebt gekocht, een nacht in een emmer koud water en giet daar een klein beetje azijn bij. Azijn zorgt ervoor dat de blauwe kleur van je spijkerbroek ook echt blauw blijft en niet vaal wordt.
  • Was je spijkerbroek de eerste keer zonder andere was en met wat natuurazijn, want de kleur kan nog erg afgeven.
  • Was je spijkerbroek zo weinig mogelijk. Buiten uithangen of even in de douche hangen kan prima bij een spijkerbroek.
  • En als jij je broek dan toch wast, dan niet warmer dan 30 graden en altijd binnenste buiten en zonder bleek en wasverzachter.
  • Doe je spijkerbroek niet in je droger, hier slijt hij heel snel door. Als je het al wel doet, op de minst hete stand. Het kan ook handig zijn om je spijkerbroek in de droger te doen als hij wat wijd uit is gelopen. Houd er wel rekening mee dat hij dan ook in de lengte kan krimpen.
  • Hang je spijkerbroek altijd aan de lucht te drogen. Hang je jeans ondersteboven op. Dus met de broekspijpen naar boven. 
  • Strijk je jeans niet en als je dat wel nodig vindt, doe het dan binnenste buiten.

En verder?

Verder is er niets stuk, draag ik ieder item met veel plezier en heb ik naast de spijkerbroek niets nieuws gekocht. (behalve een nieuwe riem bij de spijkerbroek) Over een paar weken, aan het einde van de zomer, geef ik jullie een complete evaluatie van mijn capsule garderobe van deze zomer. En ondertussen ben ik al stiekem een beetje bezig met de voorbereiding van de capsule garderobe voor de herfst!

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!