Make-up minimaliseren

Er zijn vrouwen die geen make-up in huis hebben (of wel wat hebben liggen wat al jaren oud is maar het nooit dragen) én er zijn vrouwen die meer hebben dan ze ooit op kunnen maken. In beide gevallen kan het nooit kwaad om eens kritisch naar je make-upvoorraad te kijken.

Make-up minimaliseren in 4 stappen

Stap 1) Verzamel en verwijder

Verzamel al je make-up en gooi de make-up in de container wat niet meer mooi of over de datum is. Wil je weten hoe lang je make-up houdbaar is? Lees dan dit artikel.

Stap 2) Maak een keuze

Zoek de make-up uit die je gebruikt bij je opmaakritueel en denk daarbij een beetje minimalistisch. Neem dus 1 of hooguit 2 van elk soort. Doe de make-up vervolgens in een toilettasje (handig om overal mee naar toe te nemen), een mandje of een echte make up organizer. Op de website van SoClever heb je een tal van make up organizers om uit te zoeken.

Stap 3) Doneer

Soms heb je net de verkeerde kleur lippenstift gekocht of dacht je dat die rouge je mooi zou staan. De kans is klein dat je dat nog gaat dragen. Zonde om te bewaren en het over de datum te laten gaan. Vraag daarom aan de mensen om je heen wie er nog behoefte heeft aan bijvoorbeeld een mooie knalroze lipstick. Grote kans dat je buurmeisje er ontzettend blij mee zal zijn. 😉

Stap 4) Koop nieuwe make-up bewust

Beschouw de make-up die overblijft als voorraad. Het is immers echt niet nodig om 2 soorten foundation of mascara in je toilettas te bewaren. Maak eerst de ene op en gebruik dan de volgende uit je make-upvoorraad. Ben je door je voorraad heen en ben je toe aan nieuwe make-up? Denk dan eerst even goed na voordat je iets nieuws koopt.

Zou je het erg vinden als de ingrediënten van je lippenstift eerst op een konijn zijn getest? Of heb je toch liever dierproefvrije make-up. Zou je het erg vinden of er ingrediënten inzaten die heel onnatuurlijk zijn of zelfs giftig en via je huid je lichaam binnen dringen? Of heb je liever de natuurlijke en veilige variant?

Wist je dat gemiddeld een vrouw, die lippenstift draagt, 3,5 kilo lippenstift op eet? Bekijk ook eens de boodschap van dit filmpje.

Neem niet altijd alle reclame en aanbiedingen voor lief aan, maar denk zelf eens na. Waar komt de make-up vandaan, wie heeft het gemaakt en waarvan is het gemaakt? Als je zonder schuldgevoel je make-up wilt dragen kun je kiezen voor biologische make-up. Deze kun je onder andere bestellen bij Greenjump. Alle make-up bij Greenjump is natuurlijk, milieuvriendelijk en niet op dieren getest. Ook heb je o.a. de make-up van Bewust Puur, daar bestel ik zelf ook graag en heb je iets meer keus.

Gebruik je graag make-up maar weet je niet goed hoe je het mooi en goed kunt aanbrengen? Dan raad ik je dit boek aan.

Nog niet overtuigd van natuurlijke make-up? Bekijk dan onderstaand filmpje eens, écht de moeite waard om te bekijken!

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.155 andere abonnees

6 gedachten over “Make-up minimaliseren”

 1. Vroeger… had ik ook veel make up. Alle kleuren oogschaduw, tig mascara’s (want altijd kwijt), 10 soorten nagellak…
  En nu heb ik alleen nog wat ik ook gebruik. Dat is wel een verademing. Een doosje oogschaduw, een eyeliner, een mascara en drie kleuren lippenstift. En gekleurde dagcreme. En dan is biologische make up opeens betaalbaar, als je in plaats van drie kleuren waarvan twee je toch niet staan, gewoon één kleur kiest. (of meer, maar het gaat om het principe 😉 )
  Big Green Smile is een fijne winkel. En er was ook een kortingscode, voor 5% korting, altijd. Misschien even googlen voor mensen die er iets willen bestellen?

 2. Het vervelende is dat ik mascara minder vaak gebruik dan dat het houdbaar is. Ik ga toch echt niet ieder half jaar voor die ene keer nieuwe mascara kopen! Dus ik doe er jaren mee. Ik zou gebaat zijn bij een 1x gebruiken verpakking 😉

 3. Leuk geschreven. Ik heb de laatste jaren steeds minder gekocht als iets op was.
  Minder spullen heeft voor mij 2 voordelen: ik investeer wat makkelijker in bv een goede mascara & ik ben sneller klaar sochtends – en dat is me heel wat waard met twee ukjes in de ochtend. Wat er nu over is: Mascara van Clinique – waterproof maar met warm water te verwijderen. Geweldig! En ook n verantwoord merk 🙂
  Voor ogen en wangen had ik een hele fijne Chubby Stick van Clinique, die was alleen niet meer leverbaar qua kleur, dus nou een vervangend exemplaar van de Bodyshop. En een mineral powder van de Bodyshop, voor af en toe. (en onder de mascara- dan pakt ie nog mooier 🙂

Laat hier je reactie achter!