Tips om je kopjes en mokken te minimaliseren

kopjesenmokken

Kopjes en mokken, daar hebben we al snel te veel van in de kast. Sommigen horen bij de uitzet, sommigen hebben we gekregen en van sommigen hebben we geen flauw benul hoe die in ons kast zijn beland. Gevolg: het neemt veel onnodige ruimte in, die je vast ook anders kunt gebruiken. Doordat je genoeg hebt staan, pak je op een dag al snel weer een nieuwe, in plaats van het kopje van vanmorgen even om te spoelen. Door steeds weer een nieuw kopje te pakken krijg je alleen maar extra afwas.  En al die wir war van mokken staat natuurlijk helemaal niet netjes in je keukenkast.

Maar hoeveel kopjes is dan handig om in de kast te hebben? En welke dan?

Tips om je kopjes en mokken te minimaliseren:

1) Aantal kopjes

Hoeveel gezinsleden zijn er? Neem dat aantal kopjes en doe er een ca. vijftal bij voor o.a. visite.

2) Feestje

Houd je een feestje en verwacht je veel visite? Bewaar wat extra kopjes in een speciale bak voor zulke gelegenheden, waar je ook wat extra gebaksschoteltjes en glazen in bewaard. Maar nog gemakkelijker: vraag bijvoorbeeld je vriendin, moeder of buurvrouw of ze even wat extra kopjes mee willen nemen.

3) Multifunctioneel

Zoek kopjes uit die multifunctioneel zijn. Het is wel zo handig dat je er zowel water, melk, sap, thee als koffie (en eventueel soep) er uit kunt drinken. Het allermooiste is natuurlijk dat ze allemaal hetzelfde zijn.

4) Stapelbaar

Kies mokken uit die een beetje stapelbaar zijn. Scheelt weer ruimte in je keukenkastjes.

5) Tijdloos

Kies kopjes uit die tijdloos en gemakkelijk aanvulbaar zijn. Kopjes met bijzondere printjes zijn leuk, maar als er een paar stuk gaan en je moet het aantal aanvullen, is de kans groot dat je niet dezelfde soort kop meer vindt.

Een handige tip voor kleine keukens.
Een handige tip voor kleine keukens.

Tip: Twijfel je of je wel met minder kopjes kunt? Doe ze eerst op proef weg. Mis je ze niet? Breng ze dan naar de kringloop of zie hier voor andere weggeef-tips.

Tip: Kijk ook eens bij Dille & Kamille voor mooie kopjes en mokken van goeie kwaliteit. Hou je meer wat meer trendy mokken en bekers? Kijk dan eens bij de Xenos.

En? Hoeveel kopjes en mokken heb jij teveel in je keukenkast staan?

Wil je graag leren om te minimaliseren? Dan zijn deze twee e-books zeker iets voor jou:

Heb je liever een online cursus?

Online cursus Minimaliseren – Ruim je leven op en creëer meer tijd, ruimte en vrijheid voor je dromen en doelen in 7 weken.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Tips om je kopjes en mokken te minimaliseren”

  1. 🙂 juist gisteren heb ik 3 mokken naar de buren (gezin met 5 kinderen) gebracht. Ik zat daar aan de koffie toen buuf vertelde dat er bij haar nogal vaak mokken sneuvelen. Onze mokken/kopjesplank is nu gevuld met 6 stuks en dat is genoeg. Zelf drinken we geen koffie, dus als we koffiedrinkende gasten hebben, pakken we zelf een theeglas ipv een mok.

  2. Ik heb 6 grote en 6 kleine mokken en 6 theeglazen. Mijn kinderen hebben beide hun eigen melk/theebeker. En dan heb ik nog 2 mokken gekregen van mijn oude vrijwilligerswerk en 2 mokken die ik altijd gebruik voor mijn thee )een met een tinker en een met spinnen). Meer heb ik niet.

Laat hier je reactie achter!