Help! Op onze piano ligt altijd rommel!

Ingestuurde foto van M.

Ik denk dat de meeste mensen het wel zullen herkennen. Iedereen heeft in huis wel een plekje dat altijd rommel aantrekt, omdat je gewoon soms even je spullen ergens kwijt moet. Rommelplekjes worden ook wel hotspots of magneetplekken genoemd.

De piano van M. is in dit geval een ideale plek om even je handen vrij te maken. Kindertekeningen, boeken, tasjes, alles kun je er op kwijt.

En daarnaast trekt rommel ook nog eens rommel aan. Dus als er al wat ligt? Dan leg je er gerust nog even wat bij.

Maar eerlijk is eerlijk, echt fijn voor het oog is het niet. Maar wat kun je er nu aan doen?

Stap 1: Analyseer

Kijk eens bewust naar de spullen die er altijd liggen. Misschien kun je een vast plekje maken voor iets wat er ligt? Een vaste plek voor boeken of inkomende tekeningen bijvoorbeeld. Vergeet niet om ook je andere huisgenoten daar ook van op de hoogte te stellen.

Stap 2: Neem de rommelplek mee in je resetkwartiertje

In mijn mm-huishoudsysteem adviseer ik om iedere ochtend en avond een resetkwartiertje (samen met je huisgenoten) te doen. (Zet er een lekker muziekje bij aan!) Tijdens een resetkwartiertje, ruim je snel je huis op. Alle losse spullen gaan weer terug naar hun plek. Neem ook altijd tijdens zo’n resetkwartiertje je rommelplek mee! Zo blijf je het fijn bij houden.

Stap 3: Neem ‘leeg’ als basis

Prima als er wat op je piano ligt, maar ga tijdens het resetkwartiertje ALTIJD weer terug naar de basis. In dit geval een lege piano. Dus accepteer niet dat er na het resetkwartiertje er nog wat op blijft liggen. Want je weet, rommel trekt rommel aan. Houd het dus altijd lekker leeg en rustig.

Lieve M., ik hoop dat je hier wat aan zult hebben!

——

Heb jij ook een bepaald probleemgebied in huis? Een badkamer die je maar niet schoon kunt houden. Een kastje die je maar niet netjes krijgt? Of een kamer vol spullen waar je niet weet waar te beginnen?

Twijfel dan niet langer, maar maak een foto en mail deze naar dieuwke@moedersminimalisme.nl. Geef aan in de mail waar je tegenaan loopt. Dan zal ik proberen je te helpen.

Ik gebruik wel je foto voor een blog waarin ik gratis mijn advies geef. Zo kunnen andere mensen er wellicht ook nog wat aan hebben en uiteraard blijf jij blijft anoniem.

Ik zie je mailtje graag verschijnen!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.170 andere abonnees

One thought to “Help! Op onze piano ligt altijd rommel!”

  1. Haha, ja heel herkenbaar zo’n kleefplek.
    Je tips zijn heel bruikbaar denk ik. En een stukje acceptatie dat jij vaak degene bent die het moet opruimen.
    Soms is er ook geen betere plek in huis voor spullen. En wat is makkelijker dan een meubelstuk met een plat oppervlak om iets neer te leggen tenslotte?!

Laat hier je reactie achter!