lente

De focus van maart 2022

Het leek me wel leuk om jullie (en mijzelf) ieder maand suggesties mee te geven waar jij je deze maand op zou kunnen focussen. Dit voor een overzichtelijk en fijn huishouden en goede selfcare.

Veel plezier!

1. Lente check-lijst voor in en om het huis

lente checklijst

Heerlijk! Het voorjaar staat weer voor de deur! Maar hoe kunnen we ons het beste voorbereiden op de lente? Velen denken aan een grote voorjaarsschoonmaak. Maar als je de MM-poetsplanning volgt is dat niet eens nodig! Wel zijn er nog andere dingen die je in en om het huis kunt doen. Ik heb alle todo’s samen met jullie verzameld en hier op een rijtje gezet.
Je kunt hier een pdf downloaden, uitprinten en lekker afvinken!

Vind je de lijst te overweldigend? Bedenk dan dat het absoluut niet in 1 dag af hoeft! Vink zo nu en dan iets af als je er tijd voor hebt en wanneer het er tijd voor is, dan kom je er vanzelf! Want het voorjaar gaat voorlopig nog echt niet weg!

Kijk hier voor de volledige blog over dit onderwerp.

2. Boeken minimaliseren

boeken-minimaliseren

Maart is een fijne maand om de boekenkast eens onderhanden te nemen. Haal alles eruit en maak de kast goed schoon. Welke boeken wil je nog gaan lezen in het voorjaarszonnetje? Of welke mogen weer door naar een ander? Vergeet ook de kinderboeken niet!

Lees ook deze blog over het minimaliseren van boeken.

3. Begin met wandelen!

Wandelen is gratis, goed voor je hoofd én je lichaam. En nu het zonnetje er steeds vaker bij komt kijken is het altijd een goed idee om te beginnen met wandelen. Ik begin iedere maandagochtend met een wandeling. Samen met mijn vriendin op afstand. Zij woont elders in Nederland, maar met onze oortjes in zijn we met elkaar aan het bellen en dan is het toch net of we samen aan het wandelen zijn. Wellicht een idee voor je! (zo gezellig 😉 )

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je 10.000 stappen per dag zet je zo’n 7 jaren aan je leven toevoegt. Het blijkt zelfs nog effectiever dan 3 keer in de week naar de sportschool gaan. Waarom? Je leest het in deze blog over wandelen.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!