10 jaar Moeders Minimalisme! (vraag en antwoord)

Hoera! Mijn website bestaat alweer 10 jaar. Een klein feestje hier in huize MoedersMinimalisme dus. Onze dochter was nog maar een baby toen ik de website begon, nu is het al een grote tiener! Waarom ik het minimaliseren en mijn website begon kun je hier lezen.

Ik vroeg jullie via mijn sociale media of jullie nog vragen hadden met betrekking tot mijn website, zodat ik al jullie vragen in deze blog kan beantwoorden. Ik heb een aantal vragen uitgezocht. Hierbij de antwoorden!

Is er wel eens een social media post viraal gegaan?

Ja! Nou ja, wat is viraal, maar het ging over deze tekst, een stuk over vuurwerk. Het is alweer wat jaartjes terug, in 2016, toen er nog minder bewustwording was rondom vuurwerk. Het bericht werd massaal gedeeld, maar daardoor kwamen er ook heel veel haatreacties op door vuurwerkliefhebbers. Daar schrok ik best wel van, maar was natuurlijk ook te verwachten. Er is in de afgelopen jaren gelukkig veel veranderd, veel mensen spreken af om vuurwerk georganiseerd op 1 plek te laten afsteken of vinden alternatieven. We komen er wel… het duurt alleen even. 😉

Welke blog is het meest gelezen op je website?

Dat is verrassend genoeg de blog over het huishoudsysteem. Hoewel deze redelijk nieuw is staat deze toch op nummer een van alle blog van afgelopen 10 jaar. Dat geeft denk ik wel aan hoeveel mensen worstelen met het huishouden. Op nr. 2 staat de blog met advies over de hoeveelheid kleding die je mee kunt nemen op vakantie. En op nummer 3 is de blog over eco-wasmiddelen.

Besteed je veel tijd aan je website?

Het gaat wat met pieken en dalen. Soms iedere dag en soms gaan er weken voorbij dat ik er niet naar om kijk. En dat kan omdat het mijn hobby is en niet mijn werk. Ik verdien bijna niet aan mijn website, ik geef alle advies gratis en vrijwillig omdat ik het fijn vind om andere mensen te kunnen helpen. Om de kosten te dekken (een website in de lucht houden kost (steeds meer) geld), heb ik heel af en toe een betaalde samenwerking, plaats ik een affiliatelink en verkoop ik mijn e-book ‘Minimaliseren kun je leren‘ en ‘Slaapkamergeluk‘. Ik heb een fijne baan als hoofdredacteur van een tweetalig tijdschrift bij een stichting die de Friese taal promoot. Ook ben ik daar schrijver en vormgever.

Welke Facebookgroepen horen nu bij je website?

Om te beginnen is er mijn eigen pagina ‘MoedersMinimalisme‘. Verder is er de besloten groep ‘Minimaliseren kun je leren‘ en ‘Minimalisme voor gevorderden.’ En voor het huishoudsysteem is er nog de besloten groep ‘MM-huishoudsysteem.’ Ik weet het, dat zijn veel pagina’s. Maar gelukkig heb ik hulp om de pagina’s te onderhouden. Ik zou zeggen, kom er gezellig bij!

Waarom schreef je het e-book ‘Slaapkamergeluk’?

Eigenlijk om mensen te helpen een goede start te maken met het minimaliseren en het huishouden. Een slaapkamer is een overzichtelijk begin om jezelf goede gewoonten aan te leren. Het boek leert je bewust zijn van je spullen en hoe je ze kunt loslaten. Met kleine opdrachten werk je langzaam naar een schone overzichtelijke en nette slaapkamer. Dus heb je behoefte aan wat rust in je slaapkamer? Het e-book is hier te bestellen!

Heeft je dochter ook een capsule garderobe?

Nou, we beginnen het seizoen altijd wel met een capsule. Twee truien, twee blouses, twee broeken, twee rokjes en twee jurkjes. Net als ik heb. Maar gaande het seizoen krijgen we wel eens kleding. Ze vindt het ook heerlijk om nieuwe setjes te maken. Al met al eindigen we vaak dus wel met meer kleding dan de 10 kledingstukken maar zolang ze het draagt is dat natuurlijk helemaal niet erg.

Heb jij nog een vraag die er niet bij staat? Laat je vraag in een reactie hieronder achter! Dan zet ik het antwoord erbij!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “10 jaar Moeders Minimalisme! (vraag en antwoord)”

  1. Gefeliciteerd met je blogverjaardag. Leuk om te lezen. Goed stuk over vuurwerk was dat! Sloeg in als een bom, haha. Vinden mensen niet leuk he, als je aan hun speelgoed zit 😀
    Je blog is altijd een inspiratie en kom eens in de zoveel tijd altijd graag even kijken.

Laat hier je reactie achter!