De besteklade minimaliseren

de-besteklade-minimaliseren

 

 

De keukenlades zijn vaak een heerlijke plek om veel spulletjes te verzamelen. Soms liggen die spulletjes daar al jaren zonder dat je ze ooit gebruikt. Van veel spullen besef je niet eens meer dat ze er liggen. Met onderstaande tips kun je deze spullen weer even zichtbaar maken en eens kritisch naar de inhoud van je besteklades in je keuken kijken.

4 tips voor een nette en minimale besteklade

Tip 1: Gebruik ladeverdelers of een antislipmat

Spullen los in een lade hebben geen vaste plek en zijn dus vaak lastig om snel te vinden. Het is een kleine moeite om een mooie ladeverdeler van bijvoorbeeld beukenhout in je keukenlade te zetten. Voor een lade met weinig en grote dingen zou je ook een antislipmat kunnen gebruiken.

Tip 2: Verwijder onnodige duplicaten

Hoeveel pollepels heb je nodig? Hoeveel flessenopeners en kurkentrekkers? Of hoeveel kinderbestek? Van sommige spullen is het handig om meerdere van te hebben, maar van ook veel spullen heb je veel te veel. Twijfel je of je het weg zal doen? Haal het eerst eens een paar weken op proef uit je besteklade.

Tip 3: Verwijder de spullen die niet in de keuken thuis horen

Elastiekjes, pennen, batterijen… serieus? Wat moet dat in de keuken? Zoek voor de spullen die je niet in de keuken gebruikt een ander plekje.

Tip 4: Verwijder de spullen die je zelden of nooit gebruikt

Heb je een cakeprikker in je lade, maar bak je nooit cake? Of ligt er een notenkraker maar koop je nooit noten? Indien je kleine keukenlades hebt kan het handig zijn om zulke spullen die je zelden gebruikt elders te bewaren. Ook kun je je afvragen of je ze überhaupt nog wilt bewaren. Vind je het lastig om het weg te doen? Vraag jezelf eens af hoe je het zou oplossen als je plotseling toch dat éne voorwerp nodig hebt wat je net hebt weggedaan. Vaak zijn er prima alternatieven te bedenken, snel weg doen dus, al die overbodige spulletjes!

 

Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan mijn pinterestbord voor de minimalistische keuken.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “De besteklade minimaliseren”

 1. Misschien handige tip:

  Ik heb in mijn besteklade een Zwitsers mes liggen. Het mes gebruik ik, als er iets gesneden moet worden wat geen levensmiddel is (bijvoorbeeld de snoer voor het braadkip oid) en er zit een kurkentrekker, flessen- en blikopener bij. Ook een priem (handig voir de glazen potten, die echt niet open willen) een pincet en een tandenstoker (natuurlijk heb ik voor gasten andere!) zitten erop. Dit zijn zes items minder in de lade…

  Ik gebruik het model “Spartan” van Victorinox, dat mij tzt circa 19 Euro kostte, maar de keuze is natuurlijk heel uigebreid. Je hebt er bijvoorbeeld ook nog een sjiekere varient met houten mesheft, maar voor mij volstaat plastic prima.

  Die dingen gaan jarenlang mee als je er goed voor zorgt en zijn goed scherp.

  Groeten,

  Rene

Laat hier je reactie achter!