Wat zit er in mijn tas anno 2023?

Het is alweer eventjes geleden (2019) dat ik een blog schreef over de inhoud van mijn tas. En intussen is er weer best veel veranderd, dus tijd voor een update! Wat er niet veranderd is, is mijn tas zelf. Het is een rugtas die ik dagelijks gebruik voor mijn werk. Ik vind een rugtas voor mijn werk ideaal omdat je met een rugtas een betere houding hebt dan met een schoudertasje, je handen altijd vrij hebt om je kinderen te tillen, je fiets te pakken of je paraplu vast te houden.

tas

Maar ik kan ook alles wat ik onderweg koop of krijg met me meenemen en hoef geen plastictasjes te kopen. (ik ga uit mijn werk vaak nog even langs de (super)markt). Het verbaast me trouwens nog steeds hoeveel mensen plastic tasjes kopen in de supermarkt, maar dat terzijde. Ook is een stevige rugtas duurzaam en hoef ik zelden te zoeken om mijn telefoon of sleutels omdat alles in het daarvoor bestemde vakje zit.

Mijn tas

Ik zal eerst wat vertellen over mijn rugtas. Hij heet ‘Dean Chili‘ Ik heb hem gekocht bij Wolf and Storm. Hij is van het merk Matt & Nat. Het merk is een afkorting van ‘materials and nature’. Met de productie van de spullen die Matt and Nat ontwerpt, recyclet het bedrijf elk jaar ongeveer 2 miljoen plastic flessen. Dat komt neer op een gemiddelde van 21 flessen per tas. De plastic flessen worden gemalen tot nylon; iets wat weer gebruikt wordt in de voering van de tassen en portemonnees. De tas is dus gemaakt van vegan leer en de binnenkant is gemaakt van gerecyclede petflessen.

tas

Ik kocht de tas op 6 maart 2019. Ik gebruik de tas dus alweer 4 jaar. Ik heb vaak de gewoonte om de aankoopdatum op dingen te zetten. Ik vind het leuk om te zien hoelang ik met bepaalde dingen doe.

What’s in my bag? / Wat zit er in mijn tas?

En dan wil je uiteraard ook weten wat ik dan allemaal met me mee zeul in mijn rugtas.

1) Sleutels in de tas

Er waren tijden dat ik altijd een hele bos sleutels met me mee sleepte. Totdat ik besefte dat ik altijd maar twee van die hele bos gebruikte. Ik heb dus toen snel de rest verwijderd en veilig opgeborgen. Maar mijn twee sleutels (aan een keykoard) heb ik dus altijd bij me. Altijd in hetzelfde vakje, zo hoef ik nooit te zoeken.

2) Pasjeshouder

Voor de bus en om in het kantoorgebouw te komen heb ik pasjes nodig. Daarvoor gebruik ik een pasjeshouder. Mijn man heeft van het zelfde merk een slim wallet, daarin kun je ook nog wat geld bewaren. Erg handig en wat compacter dan die grote ouderwetse portemonnee’s die we eerst altijd met ons meedroegen.

3) Kleingeld in de tas

Aangezien ik mijn grote portemonnee de deur uit heb gedaan, heb ik een klein vakje in mijn rugtas voor als ik kleingeld heb. In principe vaak niet nodig, maar soms kan het toch handig zijn. (collectes enz.)

4) Opvouwbare tasjes

In het grote vak van mijn tas heb ik altijd twee opvouwbare tasjes zitten. Deze zijn ideaal aangezien ze niet veel ruimte innemen en gemakkelijk zijn voor als je nog even over de markt gaat voor nog een paar boodschapjes.

5) Groente- & Fruitnetjes

Ik heb ook altijd twee groente- en fruitnetjes bij me. Handig voor als ik nog even over de markt of langs de supermarkt ga. Zo hoef ik geen plasticzakjes te gebruiken.

6) Pen

De pen, ik gebruik hem niet veel meer, want mijn meeste notities gaan in de ‘notitie-app’ van mijn telefoon. Maar aangezien hij weinig ruimte inneemt en hij altijd van pas kan komen zit er ook een pen in mijn tas.

7) Zakdoekjes

Uit onderzoek blijkt dat het produceren van papieren zakdoekjes vijf tot zeven keer duurzamer is dan produceren van stoffen zakdoeken. Wie had dat nou gedacht! In ieder geval zijn zakdoekjes zijn altijd aanwezig in mijn tas.

8) Airpods

Ik heb al een tijdje een abonnement op luisterboeken en ik vind het heerlijk voor onderweg. Ook luister ik zo nu en dan naar muziek of podcasts. De airpods gaan dus altijd met me mee.

9) Telefoon

En last, but not least, mijn telefoon! Een telefoon is tegenwoordig eigenlijk ook bijna onmisbaar. Het apparaat is zo multifunctioneel en het heeft door de jaren heen zoveel andere apparaten en functionele voorwerpen vervangen. Denk aan de zaklamp, de rekenmachine, het kladblok, de wegenkaart, de fotocamera en ga zo maar door. Het enige nadeel is dat sommige apps nogal verslavend zijn met hun rode icoontjes. Daarom heb ik hem regelmatig op vliegtuigstand als ik bijvoorbeeld de notitie-app gebruik om onderweg bijvoorbeeld mijn blogjes te schrijven. Kijk hier voor meer tips om je telefoonverslaving in de hand te houden.

10) Werkspullen

En dan natuurlijk nog de spullen die ik voor mijn werk nodig heb, zoals papierwerk, Ipad enz.

In de zomer in mijn tas:

In de zomer ga ik op mijn e-bike naar het werk en heb ik vaak een aantal extra items bij me. Namelijk mijn zonnebril, mijn waterfles (in het zijvak) met water.

In de herfst in mijn tas:

In de herfst of regenachtige periodes ruil ik mijn waterfles in voor een paraplu.

Ik hoor je denken, en deodorant dan? En make up? En aspirines of menstruatieproducten? Nou, dat heb ik inderdaad niet bij me. Maar ik heb het wel thuis én op mijn werk liggen, in mijn bureaulade, mocht ik het nodig hebben.

En? Wat draag jij dagelijks met je mee in je tas? Ik ben benieuwd!

Wil je graag leren om te minimaliseren? Dan zijn deze twee e-books zeker iets voor jou:

Wil je graag alle nieuwe blogs in je mailbox ontvangen? Laat dan hiernaast je mailadres achter. En lees je dit op je telefoon? Dan kun je dat bijna helemaal onderaan de pagina doen.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.170 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!