Wassen met een wasstrip

Anne en Jelte zijn in 2021 een bedrijf begonnen dat biologische en afbreekbare wasstrips verkoopt: ‘Hakuna Matata‘. Wasstrips, ik had er al eens van gehoord, maar ik had het nog nooit geprobeerd. Totdat Anne en Jelte me erover mailden en me wat toestuurden.

Wasstrips zijn een soort van papieren velletjes, die je in je wasmachine kunt stoppen, in plaats van vloeibare zeep of zeeppoeder. Het neemt dus echt heel weinig ruimte in. Ook weegt het niets, dat natuurlijk fantastisch is voor ons milieu. Want je hebt minder uitstoot tijdens het transport én je hebt geen afval. Want ook de verpakking van de strips is gemaakt van recyclebaar karton.

En voor een minimalist is het natuurlijk helemaal fantastisch, want het neemt bijna geen ruimte in van je wasruimte. (ook handig voor op vakantie!)

Je hoeft voor 1 was maar 1 wasstrip te gebruiken. Deze leg je onderin je wastrommel of je doet hem in kleine stukjes in je wasmiddellade. Geen gedoe meer met schepjes of gemors met vloeibare zeep. De strips zijn voor alle temperaturen te gebruiken, voor alle kleuren was en ook geschikt voor handwas, wol en zijde. Handig he?

Mijn ervaring met wasstrips

Maar goed, dat is allemaal heel leuk en aardig, maar worden de kleren ook schoon?

Ik heb de wasstrips een aantal weken uitgeprobeerd en ik moet eerlijk zeggen dat mijn was even schoon eruit komt als met mijn oude wasmiddel. Het is alleen even een knop in je hoofd omzetten. We zijn zo gewend om echte zeep te gebruiken, dat we bijna gaan denken dat een stukje zeeppapier echt niet gaat werken. En toch werkt het.

Ik moet er wel bij zeggen dat de wasstrips van Hakuna Matata niet geparfumeerd zijn. (die zijn wel van andere merken te krijgen, mocht je dat graag willen.) Maar ik gebruikte eerder wasmiddel van Klok en deze was ook ongeparfumeerd, dus ik ben dat gewend. (ben allergisch voor parfum) Je zou natuurlijk ook altijd nog wasparfum kunnen toevoegen. Al weet ik niet hoe milieubewust dat is…

Verder moge het duidelijk zijn dat de wasstrips geen (micro)plastics, conserveringsmiddelen of bleekmiddel bevatten, vegan zijn en gemakkelijk biologisch afbreekbaar.

Of het ook duurder is? Nou, een verpakking van Hakuna Matata kost € 12,99. Daarmee doe je 32 wasbeurten. Dat is dus 0,40 cent per wasbeurt. Om maar even bij mijn eigen merk van Klok te blijven; een verpakking met waspoeder kost € 7,30 en gaat 18 wasbeurten mee. Dat is dus ook 40 cent per wasbeurt. Dus duurder is het in mijn geval niet, veel handiger wel!

Ik ben zelf om, ik zal het zeker blijven gebruiken! En ik voorspel, dat het niet lang zal duren voordat andere bekendere merken ook zullen volgen.

Op de instagrampagina van Hakuna Matata staat: “Niet wassen is geen optie. Wasstrips zijn de duurzaamste optie.” Dit vond ik een mooie zin om mee af te sluiten.

Bedankt Anne en Jelte voor deze ervaring en succes met jullie bedrijf! Dat ieder huishouden maar groen, groener en het groenst mag worden!

Wil je de wasstrips van Anne en Jelte proberen? Kijk dan op de website van Hakuna Matata of bestel ze hier via bol.com.

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.155 andere abonnees

4 gedachten over “Wassen met een wasstrip”

  1. Interessant, ik ga het uitproberen. Klinkt handig, geen gesleep met pakken en wordt bezorgd door je brievenbus. Je schijnt ook een abonnement te kunnen nemen, dan is het goedkoper. Alleen….wèl 5 euro verzendkosten….

    1. Ze hebben inderdaad een fijn product, ik heb het een keer besteld en was zeer tevreden. Jammer genoeg heb ik het nu twee maanden terug nog eens besteld en niet binnen gekregen. Ook krijg ik geen reacties op mijn mails en is er geen andere mogelijkheid ze te bereiken. Ik zou dus hoewel het een fijn product is niet aanraden te bestellen (in ieder geval niet via hun eigen website)

Laat hier je reactie achter!