Cadeautips voor kinderen met minimalistische moeders

cadeautipsvoorkinderen

 

Wat een feest! Je kind wordt weer een jaar ouder. Iets om echt dankbaar voor te zijn! Deze dag mag natuurlijk groots gevierd worden, mét cadeaus uiteraard! Maar help, je kind is nog maar amper op aarde en heeft al meer speelgoed dan waar hij of zij mee kan spelen. Wat moet je dat lieve kind nog geven?

Een goede tip voor ouders is om een lijstje bij te houden (bijvoorbeeld in je telefoon) en daar spullen in noteert die je kind nodig heeft. Zo weet ik dat mijn dochter volgend jaar toe is aan een nieuw badpak. In plaats van deze zelf te kopen zet ik deze op het lijstje zodat ze dit op haar verjaardag kan vragen.

Natuurlijk zullen er vast dingen zijn die je kind echt graag wil hebben. Dit kun je de visite kenbaar maken door bijvoorbeeld een lijstje te maken via www.lijstje.nl. Maar soms heeft ook het kind geen idee wat het nog moet vragen. Kijk dan eens bij onderstaande ideeën.

Samen met de mensen van de Facebookgroep “Minimaliseren kun je leren” hebben we de volgende lijst opgesteld. Aanvullingen zijn welkom!

Cadeautips voor kinderen met minimalistische moeders

Bioscoopbon

Kinderen vinden het altijd reuze spannend om naar de bioscoop te gaan. Een echt leuk uitje die ze niet snel zullen vergeten. Vind je dit cadeau wat te duur, dan kun je natuurlijk de bioscoop samen met nog iemand geven. Het kind heeft de tijd van zijn leven en moeders heeft geen extra spullen in huis. Je kunt de bioscoopbon hier bestellen.

Bakmix

Wat dacht je van een lekker recept met alle ingrediënten? Dit zou je eventueel nog in een leuke weckpot kunnen doen. Kinderen vinden het vaak heerlijk om samen met moeder een lekkere taart of cake te bakken én natuurlijk op te eten. Twee keer plezier! Op het internet vind je genoeg ideeën en recepten.

De nationale schaatsbon

Helaas ligt er hier in Nederland niet vaak ijs. Wat is het dan leuk als je kind een dagje ijsbaan cadeau krijgt! Elk kind moet toch eens ervaren hoe het is om te schaatsen? Altijd succes en plezier voor tien met de nationale schaatsbon.

 

Tip: Kijk eens op eco-logisch.nl of waschbaer.nl voor ecologisch speelgoed.

 

Pretparken en dierentuinen cadeaukaart

Het is altijd feest wanneer het hele gezin naar een pretpark of een dierentuin gaat. De jarige zal zeker weten springen van blijdschap met deze cadeaukaart. Je kunt de pretparken en dierentuinencadeaukaart hier bestellen.

Dagje zwembad

Bij veel zwembaden kun je wel een cadeaubon krijgen. Zwemmen is leuk, gezellig, gezond en het kan nooit kwaad om een keertje extra te oefenen voor het zwemdiploma. 😉

Logeerbon

Ik ging vroeger vaak logeren bij mijn nichtjes en wat heb ik daar toch vele positieve herinneringen aan over gehouden. Als je een ervaring wilt geven in plaats van iets materialistisch, dan is dit toch het perfecte cadeau! Helemaal leuk is als je zelf een persoonlijke logeerbon maakt voor de jarige.

Museumkaart

Speciaal voor kleine avonturiers, kunstenaars, onderzoekers, nerds en dromers is er de museumkaart. Er zijn zoveel musea die zich ook richten op kinderen. Té leuk om nooit naar toe te gaan! Je kunt hier een museumkaart bestellen.

Kaartjes voor een kindervoorstelling

Er zijn zoveel leuke voorstellingen voor kinderen te zien in de plaatselijke schouwburgen. Maar vaak komt het er niet van om deze te bezoeken. Kaartjes voor een leuke voorstelling zijn daarom een grandioos cadeau! Kinderen vinden het vaak een geweldige onvergetelijke ervaring!!

 

 

Tip: Als het je eigen kind is kun je een envelop vol met waardebonnen geven. Kinderen vinden dat vaak helemaal te gek. Al helemaal als er bonnen in zitten voor onder andere: zelf het avondeten mogen kiezen, een uurtje langer opblijven, extra voorleestijd, samen een ijsje eten, een ouder zijn/haar kamer laten opruimen, luxe ontbijtje, afwasbeurt overslaan, en andere (bijna) gratis dingen waar je kind ontzettend blij van wordt. 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

10 gedachten over “Cadeautips voor kinderen met minimalistische moeders”

 1. In Nederland is elk museum gratis voor kinderen tot 18 jaar! Ouders kunnen zelf een museumjaarkaart voor hun verjaardag vragen en er met hun kind/kinderen naar toe gaan!

  1. Dat is niet waar thea, vanaf 3-4 jaar moet je bij een heel groot aantal musea vetalen voor je kind. Zeker als hij leuk is voor kinderen

  2. Niet elk museum ! Met 1 keer per jaar naar het Openluchtmuseum en het Spoorwegmuseum in Urecht heb je de kaart er al ongeveer uit. Dan schiet me nog het NEMO en het Scheepvaart museum in A’ dam te binnen en het Maritiem museum in Rotterdam .

 2. Wij hebben gegeven tot grote hilariteit 2x de kameropruimbon door papa en mama, 3x de hele dag op de iPad, 3x de hele dag op de Wii, 3x tot 22:00 laat opblijven (vr/za/zo), 2x dagje alleen uit met papa/mama naar wat kind wil, 3x smorgens mogen zeggen wat er ‘s avonds gegeten wordt 🙂 groot succes bonnen!!

 3. Dit jaar heeft onze zoon van zes een ervaringenboek gevraagd en gekregen. Hij gaat voor hij zeven wordt: een dag naar sealife met opa en oma, een struintocht maken in een kasteel met oma, een logeerpartij met bioscoopbezoek van oom en tante, varen met de buren, logeren bij nichtje, strandtocht en zwemmen met vrienden, bowlen met neefje en nichtje, en nog meer leuke dingen. Hij is er zo blij mee! En wij ook. Ik was eerst nog bang dat hij het niet kon inschatten op waarde en dat een cadeau perse uitgepakt moest worden. Maar dat is niet zo. Nu nog verzinnen wat we gaan doen met de verjaardag van onze dochter. Ze wordt pas vier

  1. Dagje uit met opa/oma/oom/tante naar zwembad/ binnen-/buitenspeeltuin /kindervoorstelling (Woezel en Pip, brandweerman Sam etc) /kinderpretpark al dan niet met papa en mama erbij is ook voor een 4 jarige heel leuk.
   Onze dochter van 5 gaat dit jaar naar Dinoland met haar oom en tante, vorig jaar naar de ijsboederij met speelplaats & gaat met haar tante, zusje en mij nog naar een kinderpretpark.
   Ik vind dit een heel leuk alternatief voor cadeautjes.

Laat hier je reactie achter!