Cadeaus voor de minimalist

Nuttige cadeaus voor de minimalist (om te geven en te vragen)

Dalai_Llama_Birthday_Party_600

Een echte minimalist wil natuurlijk helemaal geen cadeaus, maar als je tóch graag iets wilt geven of wilt vragen, heb ik hier een aantal opties voor je op een rijtje gezet. De meeste cadeaus zijn milieuvriendelijk, herbruikbaar, gezond of het kan op! Deze pagina zal overigens regelmatig worden aangevuld. (ideeën zijn welkom)

zeepNatuurzeep

Heerlijk, zo’n stuk natuurzeep! Zelf ben ik gek op olijfzeep. Ik gebruik het elke dag onder de douche. (zie hier de 4 voordelen van olijfzeep) Maar wist je dat er ook tig andere heerlijke natuurlijke zeepjes hier bij Dille en Kamille verkrijgbaar zijn? Deze zepen zijn milieuvriendelijk, het cadeau is bruikbaar, ze kunnen op en niet te vergeten, ze ruiken heerlijk!

Kaarsen van bijenwas

Tegenwoordig worden kaarsen van het giftige paraffine gemaakt. Lees ook dit artikel. Tijd voor een natuurlijker alternatief dus; bijenwaskaarsen! Bijenwaskaarsen zijn duurzaam, hebben een gunstige invloed op het luchtwegenstelsel, helpen tegen bacteriën, schimmels, stof en virussen, branden langer dan paraffinekaarsen, helpen bijenpopulaties in stand te houden, hebben een rustigere vlam, produceren vrijwel geen rook, verwijderen vieze geurtjes en zijn vaak verkrijgbaar zonder de aluminiumwegwerphouders. Naast dat dit een duurzaam cadeau is, is het ook een cadeau wat gebruikt kan worden én op kan. Geen extra rommel in huis dus.
Je kunt kaarsen van bijenwas hier bestellen.

 e-readerE-reader

Een wat duurder cadeau en het kan niet op, maar toch zullen de meeste minimalisten hier erg blij mee zijn. De boeken kunnen hiermee de deur uit en dat scheelt weer heel veel spullen op je stufflist! 😉 De e-reader is gemakkelijker mee te nemen dan zware boeken en daarnaast zijn e-books ook nog stukken goedkoper om aan te schaffen dan echte boeken. Je kunt e-readers al vanaf € 50,-  krijgen bij Bol.com. (tip: kies voor de KOBO e-reader)

Thee

Is de ontvanger een theedrinker? Geef dan eens een zakje (losse) thee cadeau. Thee die je niet in de supermarkt kunt kopen. Lekkere speciale, biologische thee. Dáár kun je pas van genieten. Kijk bijvoorbeeld bij Dille & Kamille voor de vele smaken.

Chocolade

Het is even wennen, die chocolade met pure cacao, maar eenmaal gewend wil je niet meer anders. Heerlijk! Ik heb het altijd in huis. En het mooie is, aan 1 blokje heb je genoeg! Wist je dat deze chocolade met een hoog percentage aan cacao ook echt gezond is? Cacao is rijk aan antioxidanten in de vorm van flavanoïden en gezonde mineralen als magnesium, resvervatrol, tryptofaan en anandamide. Cacao bevat meer antioxidanten dan b.v. groene thee en blauwe bessen. Ook word je van het eten van chocolade ontspannen en krijg je een beter humeur. Lees dit om meer over de voordelen van pure chocolade te lezen. Voor de meeste moeders onder ons een heerlijk cadeautje! Je kunt pure chocolade o.a. hier bestellen.

Bloemen

En dan heb ik het niet over een bloempotje met een plantje, want dan scheep je de ontvanger uiteindelijk weer met een bloempotje op. Ik heb het gewoon over een simpel bosje bloemen, waar de ontvanger heerlijk van kan genieten. En wanneer ze uitgebloeid zijn, kunnen ze weer gecomposteerd worden. Wist je dat je bloemen ook online kunt bestellen en laten bezorgen? Een abonnement op bloemen is ook een leuk idee!

Wijn

Voor wijndrinkers is een wijntje een ideaal cadeau. Het liefst wel biologische wijn natuurlijk! Het is lekker én het kan op. Je kunt natuurlijk een wijntje uit de supermarkt halen, maar wil je wat speciaals dan raad ik je Grapedistrict aan.

——————–

Niet materialistische cadeaus

Je kunt natuurlijk ook een cadeau geven dat niet of minder materieel is. Hier een aantal voorbeelden. Heb je zelf nog ideeën? Laat het me weten!

Een cadeaukaart

Ik vind het altijd een heerlijk cadeau, omdat je op deze manier iets kunt kopen wanneer jij wilt en wat jij wilt en toch even vol dankbaarheid aan de gever terugdenkt. Het mooiste is natuurlijk dat je weet wat de favoriete winkel is van de ontvanger, zodat je specifiek voor deze winkel een cadeaukaart kunt kopen.

Een bon voor ….

Neem je vriendin mee naar het theater, geef je moeder een massage cadeau, geef je tante een bon voor de schoonheidsspecialist of geef je buurjongen een bon voor de bioscoop. Kortom, overal is bijna wel een bon voor te bedenken! En wat dacht je er van om zelf een bon te maken? Bijvoorbeeld: ‘Ik kom bij je schoonmaken-bon’, ‘bon voor een dagje tuinonderhoud’, ‘Ik beslis wat we vandaag gaan eten-bon’. Je kunt het zo gek niet bedenken. 😉

Meer ideeën? Laat het me weten!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

5 gedachten over “Cadeaus voor de minimalist”

  1. Iets wat op kan geven wij ook vaak! Niet eens zozeer omdat ze minimalist zijn, wij vinden dat leuker om te geven want “iedereen heeft altijd alles al” . Ik vraag ook altijd of ze nog graag iets willen. Een boeken of beautybon doet het ook vaak goed. Planten voor in de tuin!

  2. In onze familie hebben we allemaal een grote tuin. We geven elkaar dan ook vaak planten. Zelf opgekweekte plantjes, vaste planten of leuke éénjarigen.

    Een vriendin van mij neemt haar oma elk jaar met moederdag mee naar het tuincentrum. Dan mag haar oma uitzoeken wat ze wil. Daarna maken ze haar balkon helemaal mooi en eten ze lekker een taartje.

  3. Mijn broer geeft onze kinderen een beleving cadeau. Vaak iets cultuur gerelateerd, bijvoorbeeld een theatervoorstelling voor kinderen, onze dochter gaat in december naar een kinder opera.

    Ook heel leuk.

Laat hier je reactie achter!