Cadeaus voor de minimalist

Nuttige cadeaus voor de minimalist (om te geven en te vragen)

Dalai_Llama_Birthday_Party_600Een echte minimalist wil natuurlijk helemaal geen cadeaus, maar als je tóch graag iets wilt geven of wilt vragen, heb ik hier een aantal opties voor je op een rijtje gezet. De meeste cadeaus zijn milieuvriendelijk, herbruikbaar, gezond of het kan op! Deze pagina zal overigens regelmatig worden aangevuld. (ideeën zijn welkom)

 

BijenwaskaarsKaarsen van bijenwas

Tegenwoordig worden kaarsen van het giftige paraffine gemaakt. Lees ook dit artikel. Tijd voor een natuurlijker alternatief dus; bijenwaskaarsen! Bijenwaskaarsen zijn duurzaam, hebben een gunstige invloed op het luchtwegenstelsel, helpen tegen bacteriën, schimmels, stof en virussen, branden langer dan paraffinekaarsen, helpen bijenpopulaties in stand te houden, hebben een rustigere vlam, produceren vrijwel geen rook, verwijderen vieze geurtjes en zijn vaak verkrijgbaar zonder de aluminiumwegwerphouders. Naast dat dit een duurzaam cadeau is, is het ook een cadeau wat gebruikt kan worden én op kan. Geen extra rommel in huis dus.
Je kunt kaarsen van bijenwas hier bestellen.

 

 e-readerE-reader

Een wat duurder cadeau en het kan niet op,  maar toch zullen de meeste minimalisten hier erg blij mee zijn. De boeken kunnen hiermee de deur uit en dat scheelt weer heel veel spullen op je stufflist! 😉 De e-reader is gemakkelijker mee te nemen dan zware boeken en daarnaast zijn e-books ook nog stukken goedkoper om aan te schaffen dan echte boeken. Je kunt e-readers al vanaf € 50,-  krijgen bij Bol.com. (tip: kies voor de KOBO e-reader)

 

zeepNatuurzeep

Heerlijk, zo’n stuk natuurzeep! Zelf ben ik gek op olijfzeep, omdat deze lekker neutraal is. Ik gebruik het elke dag onder de douche. Maar wist je dat er ook tig andere heerlijke natuurlijke zeepjes hier bij Dille en Kamille verkrijgbaar zijn? Deze zepen zijn milieuvriendelijk, het cadeau is bruikbaar, ze kunnen op en niet te vergeten, ze ruiken heerlijk!

 

theeThee

Is de ontvanger een theedrinker? Geef dan eens een zakje (losse) thee cadeau. Thee die je niet in de supermarkt kunt kopen. Lekkere speciale, biologische thee. Dáár kun je pas van genieten. Kijk hier bij Dille & Kamille voor de vele smaken.

 

kokosoliePot kokosolie

Koudgeperste, biologische kokosolie is supergezond en multi-inzetbaar, bruikbaar én het kan op. Een supercadeau dus. Mooi lintje er om met een kaartje en klaar! Wist je dat er ook een besloten facebookpagina over kokosolie is? Als je het vandaag hier besteld heb je het morgen in huis.

chocolade-puur-85-procentChocolade

Het is even wennen, die 85% cacao, maar eenmaal gewend wil je niet meer anders. Heerlijk! Ik heb het altijd in huis. En het mooie is, aan 1 blokje heb je genoeg! Wist je dat deze chocolade met een hoog percentage aan cacao ook echt gezond is? Cacao is rijk aan antioxidanten in de vorm van flavanoïden en gezonde mineralen als magnesium, resvervatrol, tryptofaan en anandamide. Cacao bevat meer antioxidanten dan b.v. groene thee en blauwe bessen. Ook word je van het eten van chocolade ontspannen en krijg je een beter humeur. Lees dit om meer over de voordelen van pure chocolade te lezen. Voor de meeste moeders onder ons een heerlijk cadeautje!

amandelen_1__1Noten

Noten, zoals walnoten en amandelen zijn supergezond, lekker en luxe genoeg om cadeau te geven. Geef het in een leuke glazen weckpot of pimp een glazen groentepot met een leuk label en een mooi stukje stof op het deksel. Je koopt de noten zonder afval door je eigen bakje mee te nemen naar de notenboer of op de markt.

 

bloemenBloemen

En dan heb ik het niet over een bloempotje met een plantje, want dan scheep je de ontvanger uiteindelijk weer met een bloempotje op. Ik heb het gewoon over een simpel bosje bloemen, waar de ontvanger heerlijk van kan genieten. En wanneer ze uitgebloeid zijn, kunnen ze weer gecomposteerd worden. Het liefst natuurlijk wel een bloemetje van de duurzame bloemist.

 

wijn met gepersonaliseerd etiket

Wijn

Voor wijndrinkers is een wijntje een ideaal cadeau. Het liefst wel biologische wijn natuurlijk! Het is lekker én het kan op. Wil je het cadeau iets specialer maken? Dan kun je via deze site wijn bestellen met een gepersonaliseerd etiket.

 

 wrappelTip: Pak je cadeautje in met een Wrappel!

Het is zo zonde, al dat inpakpapier dat gedrukt wordt en altijd maar weer bij het oud papier belandt. Bestel eens een Wrappel en pak daar je cadeautje mee in! Een inpakdoek die altijd maar weer kan worden hergebruikt en multi-functioneel is. In Japan schijnen ze dat al jáááren te doen. Bekijk ook dit filmpje. Ik heb zelf een drietal thuis voor de kerst, voor cadeautjes aan familie. Afgelopen kerst heb ik ze voor het eerst gebruikt. In no-time (handig, want op kerstdag moet je altijd snel) had ik een doosje bonbons, een fles wijn en wat flesjes bier mooi ingepakt! (een leuk kaartje er aan had het afgemaakt, maar zoals ik al zei, ik moest snel) Omdat het mijn eigen familie was, durfde ik de doeken terug te vragen, maar anders geef je tegelijk een leuk extra cadeautje! Je kunt natuurlijk ook de sjaaltjes die je niet meer gebruikt als inpakdoeken gebruiken, of haal er een paar bij de kringloopwinkel! Leuke inpaktechnieken vind je hier.

 

Tip: Maak je verlanglijstje kenbaar met Gratis Verlanglijstje.nl

Als je wensen hebt voor je verjaardag (of voor die van je kinderen) is het erg handig als je je wensen kunt kenbaar maken met een website als gratisverlanglijstje.nl. Op deze manier krijg je de cadeaus die je echt kunt gebruiken of wilde hebben én je krijgt geen dubbele cadeaus.

 

Niet materialistische cadeaus

Je kunt natuurlijk ook een cadeau geven dat niet of minder materieel is. Hier een aantal voorbeelden. Heb je zelf nog ideeën? Laat het me weten!

Een cadeaukaart

Ik vind het altijd een heerlijk cadeau, omdat je op deze manier iets kunt kopen wanneer jij wilt en wat jij wilt en toch even vol dankbaarheid aan de gever terugdenkt. Het mooiste is natuurlijk dat je weet wat de favoriete winkel is van de ontvanger, zodat je specifiek voor deze winkel een cadeaukaart kunt kopen.

Uitje

Wil je origineel zijn? Geef dan een cadeaukaart voor een uitje in de natuur bij www.naturesgift.nl. Of wat dacht je van een cadeaukaart voor twee personen van Giftfor2, waarmee je bijvoorbeeld een pas getrouwd stel een overnachting kan geven. Een gezellig etentje of kaartjes voor toneel of een mooi concert doen het ook altijd goed!
Andere ideeën:
– saunabon
– bioscoopbon
– massagebon
– schoonheidsspecialistbon

Digitaal boek

Waarom zou je iemand niet eens een digitaal boek geven? Is veel goedkoper dan een echt boek en je laat de ontvanger niet met extra spullen opschepen. Digitale boeken kun je o.a. downloaden via bol.com.

 

Meer ideeën? Laat het me weten!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

2 thoughts to “Cadeaus voor de minimalist”

  1. Zelf gemaakte bonnen: Bon voor dagje schoonmaken bij vriendin, bon voor dagje tuinonderhoud, bon voor “ik doe alles vandaag, jij blijft op de bank zitten”, bon voor weekendje weg naar keuze, enz. Voor kinderen: laat opblijven bon tot 22:00, de hele dag op de iPad bon, de ik beslis vandaag wat we eten bon, een dagje weg met alleen papa of mama bon.

Laat hier je reactie achter!