Het verhaal van Ilona

Ilona is een spontane vrouw van 34 jaar. Ze is alleenstaande moeder van haar zoon (11). Ze houdt van een healthy lifestyle, werkt sinds een aantal jaren bij de politie en vindt het heerlijk om te huishouden en te tuinieren. Ilona leeft met weinig spullen, maar dat was in het verleden wel anders.

Waarom bewaarde je in het verleden al je spullen?

Van huis uit heb ik mee gekregen om spullen te bewaren voor het geval dat je het nodig had. Vroeger hadden we meer dan dat wij eigenlijk nodig hadden. Ik kende niet anders.

Waarom ging je minimaliseren?

Ik kreeg een relatie en we gingen samenwonen. Er ontstond veel onrust door de vele spullen die we verzamelden en ook met onze relatie ging het helaas niet goed. Ik raakte zwanger en alle ellende stapelde zich op.

Van heel veel spullen heb ik afscheid genomen en daardoor kon ik het verleden achter mij laten.

De relatie ging over, ik belandde in de schulden en mijn leven was een puinhoop… Uiteindelijk kreeg ik de hulp en ondersteuning die ik nodig had om uit deze situatie te komen. Ik kon verhuizen naar een nieuw (of eigenlijk oud uit 1920) huisje en echt een nieuwe start maken. 

Ik zag hoeveel spullen ik had toen ik ging verhuizen. Besefte dat ik dat lang niet allemaal nodig had. Ook wilde ik het verleden afsluiten, veel spullen herinnerde mij aan de nare tijd.

Ik nam al mijn spullen mee en zocht ze één voor één uit. Slechts een klein deel van de spullen kreeg een mooi plekje in mijn nieuwe huis. Van heel veel spullen heb ik afscheid genomen en daardoor kon ik het verleden achter mij laten. 

Wat zou je anderen adviseren die na een scheiding in de schulden zitten?

Met de juiste hulp kom je uit deze situatie. Hiervoor moest ik mijzelf kwetsbaar opstellen en om hulp vragen en deze aanvaren. Fysiek fit zijn hielp mij om dit mentaal aan te kunnen. Wees sterk en haal de kracht uit kleine mooie dingen.

Hoe bevalt het om te leven met minder spullen?

Bevrijdend! Er is echt een last van mij afgevallen. Ik heb nu de ruimte en de rust. Ik en mijn leven zijn hierdoor in balans.

Wil jij ook je verhaal kwijt? Mail je verhaal in max. 500 woorden met een paar bijpassende foto’s naar dieuwke@moedersminimalisme.nl. Is schrijven niet helemaal je ding? Mail dan je telefoonnummer, dan bel ik je voor een telefonisch interview. Uiteraard mag je anoniem blijven.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.170 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!