cds minimaliseren

Cd’s minimaliseren of toch niet?

Was of ben jij ook zo iemand die rekken vol cd’s in de huiskamer heeft staan? En huiver je bij de gedachte om je cd’s te minimaliseren? Cd’s waren altijd mooie dingen om te verzamelen. Maar helaas heeft de tijd het product weer ingehaald en hebben cd’s plaats gemaakt voor diensten als Itunes, Applemusic en Spotify.

Cd’s zijn vaak best lastig om weg te doen. Je kunt er jaren niet naar omkijken maar zodra je ze in je handen hebt komt er altijd weer een bepaald gevoel boven of een bepaalde herinnering. Voor de mensen die er toch voor kiezen om al die ruimte die cd’s innemen anders te gaan gebruiken heb ik de volgende tips om je cd-collectie te minimaliseren.

cd's minimaliseren

1. Verzamel ALLE cd’s in huis.

Controleer iedere kamer, de zolder en je auto en leg alle cd’s op tafel.

2. Zoek de cd’s uit de je de afgelopen 6 maanden nog hebt gedraaid.

Luister jij nog met enige regelmaat naar cd’s? Prima! Leg de cd’s apart waar je de afgelopen 6 maanden nog naar hebt geluisterd. Leg ze op een plek waar je ze ook beluistert en geniet er lekker van! Je kunt er ook voor kiezen om de hoesjes weg te doen en de cd’s compact in een hoesje te doen, zoals deze.

3. Zoek de cd’s uit waar je niets of niet veel meer mee hebt.

Er zullen altijd cd’s bij zitten waar je niet zo veel meer mee hebt. Leg deze cd’s op een aparte stapel en geef ze vervolgens weg aan vrienden, zet ze op een weggeefgroep, breng ze naar de kringloopwinkel of geef ze aan iemand die er iets leuks van knutselt.

4. Cd’s minimaliseren

Nu blijven er nog cd’s over waar je wel wat mee hebt, maar toch bijna nooit meer luistert. Misschien heb je er een bijzondere herinnering aan? Heb je ze van een speciaal iemand gekregen? Wil je ze bewaren of niet? Uiteindelijk moet je een beslissing maken.

Neem je het verleden mee naar de toekomst door ze te bewaren? (ook al kun je al deze liedjes waarschijnlijk wel online beluisteren). Of besef je dat de emoties die bovenkomen eigenlijk bij het verleden horen? Zou je ze werkelijk missen als je ze niet meer zou bezitten? Wat is de eigenlijke reden waarom je ze niet wilt weg doen? Wat is nog het doel om cd’s te bewaren die je niet meer beluistert?

Je kunt er nog een foto van maken. Je zou ze kunnen rippen/digitaliseren. (Maar dat is eigenlijk verboden, tenzij je het origineel bewaart.) En je zou er voor kunnen kiezen om ze te bedanken voor al het luisterplezier dat je er in het verleden van hebt gehad en ze te doneren aan een ander.

Wat wordt het? Succes!

Wil je graag leren om te minimaliseren? Dan zijn deze twee e-books zeker iets voor jou:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.155 andere abonnees

3 gedachten over “Cd’s minimaliseren of toch niet?”

  1. Cd’s minimaliseren vind ik juist een van de makkelijkste categorieën 🙂 Ik heb niet zo heel veel met muziek, al is dat voor veel mensen moeilijk voor te stellen. Spotify heb ik, en alles wat daar ook op staat heb ik weggedaan aan cd’s. En dan luister ik er nog nauwelijks naar…

  2. Vorige week een vrije dag genomen om het een en ander op te ruimen. En hoe! Heb altijd een haat/liefde relatie gehad met cd’s. Dit keer won de haat het voor eens en altijd. Die lelijke doosjes. Het geluid wat mij nooit heeft aangesproken. Koud en kil. Beschik over een uitstekende geluidsinstallatie dus denk nou niet dat het aan m’n cd speler lag. Het was een ballast waar ik voor eens en altijd vanaf wilde en schonk de gehele collectie aan een goed doel. Cd speler incluis. Ook heb een flink aantal lp’s de deur uitgedaan waar ik geen binding meer mee had. M’n stereo meubel ziet er nu minimalistisch uit met een ‘handvol’ lp’s. Jazz, Cohen, dat werk. Heerlijk!!

Laat hier je reactie achter!