Beddengoed minimaliseren

Beddengoed, op één of andere manier kopen we wel eens nieuw maar doen we de oudere exemplaren nooit weg. Je weet wel, voor het geval dat. Het beddengoed neemt altijd ook zo lekker veel ruimte in. Tijd om eens te kijken naar hoeveel je in de kast hebt liggen en hoeveel sets je eigenlijk nodig hebt.

Beddengoed minimaliseren in 4 stappen

1) Verzamel al je beddengoed

Zoek al het beddengoed wat er in je huis is te vinden bij elkaar en leg alles op één stapel.

2) Kies uit

Een echte minimalist heeft aan 1 set natuurlijk wel genoeg, maar dan moet je wel wassen en drogen op dezelfde dag en dat is niet altijd en voor iedereen haalbaar. Ik stel voor om voor jezelf 2 dekbedhoezen met bijbehorende kussenslopen en lakens uit te kiezen en voor je kinderen ook. (misschien 3 sets wanneer ze nog klein zijn) Een set voor op het bed en ééntje voor in de was/kast. Mocht er dan wel nood aan de man zijn (door bijvoorbeeld ziekte), heb je vast nog wel een slaapzak liggen die je kunt gebruiken.

3) Vouw je beddengoed op

Hoe jij je beddengoedset opvouwt is natuurlijk geheel persoonlijk maar ik vind het altijd ideaal om de hele set in één kussensloop te doen. Zie deze foto. Erg handig, want met het bed verschonen heb je alles gelijk bij de hand. Ook staat het netjes in de kast en valt de stapel niet meer om. Bekijk onderstaand filmpje om je hoeslaken op een handige, snelle en nette manier op te vouwen.

4) Geef weg

Geef de lakens en dekbedhoezen die je teveel hebt aan een ander, aan een goed doel of doe ze in de textielcontainer.

Tip: Ben je toe aan nieuw beddengoed? Neem dan de hoeslaken en het dekbedovertrek in dezelfde kleur. Je kunt het dan tegelijkertijd in de was doen, zonder dat de kleuren overlopen. Ideaal!

Beddengoed van biologische materialen kun je bijvoorbeeld hier vinden bij Waschbaer, maar ook Greenjump of Dille & Kamille hebben prachtige dekbedhoezen te koop van biologisch katoen. (ook voor kinderen!)

Persoonlijk ben ik weg van het biologische beddengoed van Yumeko.

beddengoed

Kijk hier voor meer inspiratie voor een minimalistische slaapkamer.

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.141 andere abonnees

6 gedachten over “Beddengoed minimaliseren”

  1. Ik berg al alles op in de kussensloop. Heb wel 3 sets, waarvan 1 altijd in de kast, 1 op bed eneen derde in de zetelbak, omdat man daar slaapt als hij er om 3u uit moet.

  2. Ik heb hetzelfde, twee voor ons bed, en twee voor ieder kind. Mocht er ooit een nacht vol spugerij zijn of zo (al is dat in 22jaar nog nooit in bed beland!), dan past er wel een hoes van een ander kin om je dekbed of je mag bij mama in bed…

  3. Ik gebruik katoenen lakens (in de zomer) en Flanellen Lakens (in de winter). Deze gebruik ik extra en liggen tussen lichaam en dekbed in.
    Zo hoef ik niet elke week het hele dekbedhoes te verschonen. Matrashoes doe ik elke week en het laken draai ik na een week om, zodat ik weer een schone bovenkant heb. Kussensloop iedere week.
    Op deze manier hoef ik minder beddengoed te wassen.
    Ik heb aan twee sets dus genoeg.

Laat hier je reactie achter!