Sieraden verkopen? Dit is de snelste manier

Heb je door de jaren heen flink wat sieraden verzameld? Dan draag je een deel hiervan waarschijnlijk helemaal niet meer. Om weer enigszins orde te scheppen in jouw sieraden verzameling, kun je een deel van de sieraden verkopen. Je kunt er ook voor kiezen om ze weg te gooien of weg te geven, maar dat is zonde. Sieraden kunnen je namelijk een leuk geldbedrag opleveren, zeker als ze van goud of zilver zijn. Wil je proberen om jouw sieraden te verkopen, maar heb je geen zin om hier tijd en moeite in te steken? Ik geef je hierbij graag een paar verkooptips.

Verkoop jouw sieraden online
Wie afstand wil doen van sieraden, kan zich tot het internet richten. Zo kun je bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website voor tweedehands spullen. Omdat er vaak veel mensen actief zijn op zo’n website, duurt het doorgaans niet lang voordat je berichten krijgt van geïnteresseerden. Gaat dit jou niet snel genoeg? Bied je sieraden dan te koop aan op sociale media. Iedereen die jou volgt of waar je bevriend mee bent, krijgt jouw bericht onder ogen. Zij kunnen hem vervolgens delen, zodat nog meer mensen het bericht zien. Via sociale media kun je de sieraden die je verkoopt binnen de kortste keren onder de aandacht brengen bij een grote doelgroep.

Ondanks dat online verkoop een snelle manier is om van jouw sieraden af te komen, hoef je niet te verwachten dat je er een eerlijke prijs voor krijgt. Op het internet zijn er namelijk genoeg mensen die een slaatje willen slaan uit de producten die te koop worden aangeboden. Bied je een gouden of zilveren sieraad aan op het internet? Dan is de kans groot dat je er (veel) minder voor krijgt dan het sieraad daadwerkelijke waard is.

Neem ze mee naar de plaatselijke juwelier
Als je sieraden online te koop aanbiedt, krijg je mogelijk talloze berichten van mensen. Zit je hier niet op te wachten? Neem de sieraden dan eens mee naar de plaatselijke juwelier. Sommige juweliers zijn namelijk ook bereid om sieraden in te kopen. Deze kans is een stuk groter als het om een gouden of zilveren sieraad gaat. Je krijgt er hier vaak al meer voor dan online, maar je haalt alsnog niet het onderste uit de kan. Dit komt vooral doordat een juwelier ook geld wil verdienen aan het sieraad dat hij van jou koopt.

Richt je tot een goudexpert
Wil je een gouden horloge verkopen? Dan denk je er mogelijk niet snel aan om dit sieraad mee te nemen naar een goudexpert. Dit kost je namelijk meer tijd dan de bovenstaande twee manieren. Toch is dit wel de beste manier om sieraden te verkopen. Een goudexpert taxeert jouw sieraden namelijk eerst, zodat je weet hoeveel ze waard zijn. Je mag zelf bij deze taxatie aanwezig zijn. Als het om gouden of zilveren sieraden gaat, brengt de goudexpert er vaak een bod op uit. Staat dit bod je aan en accepteer je hem? Dan keert de goudexpert jou het geboden bedrag onmiddellijk contant uit.

Lees ook: sieraden minimaliseren in 5 stappen

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

One thought to “Sieraden verkopen? Dit is de snelste manier”

  1. Wij hebben van ons oude goud, onze trouwringen laten maken, vd trouwringen van onze ouders, hele mooie ringen als aandenken, en het oude zilver worden straks de trouwringen van onze oudste zoon en vriendin, alles met een verhaal, beter dan al het geld wat je er voor krijgt

Laat hier je reactie achter!